illegalfederal
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 16
Arkadaşlar selamlar,bilgisayar mühendisliğinde kullanmak üzere bir sistem toplamayı düşünüyorum.Üniversite hayatı için üst düzey bir sistem gerekli değil farkındayım.Arada bi oyun oynamalık,yazacağım kodları vs. zamandan tasarruf ederek,kanser olmadan çalışabileceğim bir toplama düşünüyorum.İşlemci,ekran kartı,anakart vs alanlarında çok kararsız kaldım.Ortalama bütçem 10 bin tl ancak monitör,klavye,mouse dahil.7500 veya daha altı epey üst düzey oyunları yazıp,deneyebileceğim veya arada oyun atabileceğim önerilerinizi bekliyorum.Örneğin AMD ryzen 5 3600x mi yoksa biraz daha paraya kıyıp AMD ryzen 7 3700x mi,B450 anakart işimi görür mü,x570-f mi gibi gibi kafamdaki soruları cevap bulamıyorum.İşlemci önceliğim var ancak ekran kartı vs. işin içine dahil olunca bütçeyi sürekli aşıyorum.16gb ram şimdilik işimi görür en olmadı sonradan 32ye yükseltirim.Nvme m.2 ssd düşünüyorum.Samsung 970 evo çok tatlı geliyor gözüme.27 inç curved (duruma göre 24 olabilir) monitör düşünüyorum.Okuduğunuz için teşekkür ederim.Fikirlerinizi bekliyorum.