Bilgisayar Mühendisliği için bilgisayar

Ynstkdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayar mühendisliği için macbook air mi yoksa aynı fiyata başka bilgisayar mı önerirsiniz.Başka bilgisayar öneriyor iseniz işletim sistemi ne olsun

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Öncelikle bu ne yapmak istediğinize bağlı. Windows için bir şeyler geliştirecek bir kişi gidip Linux veya macOS kullanamaz. Onun haricinde normal şartlarda yazılımcılar için en iyi işletim sistemi Linux'dur. Fakat Linux'da ihtiyaç olunan her program olmadığı için veya Linux uyumlu bilgisayarların listesi görece daha az olduğu için, Linux'a en yakın işletim sistemlerinden birisi olan macOS tercih ediliyor. Eğer öğrencilik için diyorsan bence macOS'a gerek yok. Windows bir PC alıp yanına Linux kurman daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:

Ynstkdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle bu ne yapmak istediğinize bağlı. Windows için bir şeyler geliştirecek bir kişi gidip Linux veya macOS kullanamaz. Onun haricinde normal şartlarda yazılımcılar için en iyi işletim sistemi Linux'dur. Fakat Linux'da ihtiyaç olunan her program olmadığı için, Linux'a en yakın işletim sistemlerinden birisi olan macOS tercih ediliyor. Eğer öğrencilik için diyorsan bence macOS'a gerek yok. Windows bir PC alıp yanına Linux kurman daha iyi olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki önerebileceğiniz bir bilgisayar varmı yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum ve kararsız kaldım ram 8 mi 16 mı olsun ssd 512gb alacam bu özelliklerde