Soru Bilgisayar Mühendisi okunur mu?

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Okunur tabikide diyen olabilir ama aklıma karıştıran bir şey var. Son yıllardaki mezun sayısı ve bazen üniversite okumadan kurs alıp sektöre girenler var. İş imkanı açısından sıkıntı olucak bence. Okumak mantıklı mı aşırı kafam karışıyor. Diş mi okusam emin olamıyorum?

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Şuan türkiyede malesef yazılımcılara yeterli değer vrilmiyor. Ama bu alanda byük bir açık var. Bence iş bulmak tamamen size bağlı. Yazılım sektörü öyle birşeyki hiçkimse hangi üniversteden hangi derece ile mezun olduğunuza bakmaz. Önemli olan işi biliyormusun biliyorsun bitti. İş bulmak artık sizin yeteneğinize kalmış hocam. Bence hala önü çok açık meslek. Türkiye olmasa bili home ofis olarak bile yurtdışı şirketlerde çalışa bilirsiniz. Bir çok iş imkanı var

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şuan türkiyede malesef yazılımcılara yeterli değer vrilmiyor. Ama bu alanda byük bir açık var. Bence iş bulmak tamamen size bağlı. Yazılım sektörü öyle birşeyki hiçkimse hangi üniversteden hangi derece ile mezun olduğunuza bakmaz. Önemli olan işi biliyormusun biliyorsun bitti. İş bulmak artık sizin yeteneğinize kalmış hocam. Bence hala önü çok açık meslek. Türkiye olmasa bili home ofis olarak bile yurtdışı şirketlerde çalışa bilirsiniz. Bir çok iş imkanı var
Üniversite okurken kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Planım yabancı dil + yazılım dili öğrenmek. Bana önerebileceğiniz bil yol var mı, Şunu öğren işine yarar vs..?

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,284
Seneler önce olan "yazılım mühendisliği" furyasından sonra birçok kişi bu bölümü okudu. İstemeyen bilgisayar müh okudu bir yığılma oldu. Kime baksan yazılımcıyım falan diyor kimisi çalışıyor okurken kimisi de işsiz geziyor sana bağlı her şey.

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Üniversite okurken kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Planım yabancı dil + yazılım dili öğrenmek. Bana önerebileceğiniz bil yol var mı, Şunu öğren işine yarar vs..?
Önerim şu yönde olur. Universitede ki derslere girerek yazılımcı olunmaz bol bol pratık yap. Tabi dersleri dinle ama onlarla yetinme. Örnek hocan sana bir döngüyü öğretir ama detayına girmez yada faklı yönlerin öğretmez temel yapısını anlatır. bununla yetinme gir kaynaklara bak kendin için boş zamanlarında kod yaz testler yap. Bir sürü kaynak var araştıra bileceğin. Ama sakın şu hataya duşme hazır kodu alıp direk kullanma. o kodu incele nasıl çalışır niye böyle çalışıyor. Yani bu işimi hall eder diyip geçme mantığını öğrenki gelen sefer kendin kodla. Aksi taktirde öğrenmek biraz zor olur.

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Extra olarak bilgisayar mühendisliğindense yazılım mühendisliği ve bilgisayar programcılığı daha iyi olur. Ben bilgisayar mühendisliğini çok tavsiye etmiyorum

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Extra olarak bilgisayar mühendisliğindense yazılım mühendisliği ve bilgisayar programcılığı daha iyi olur. Ben bilgisayar mühendisliğini çok tavsiye etmiyorum
Bölüm okuma olarak mı söylüyorsunuz? Bilgisayar mühendisi okurken yazılım da az çok gorcez diye tahmin ediyorum. Üzerine kendim koysam olmaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde yazılım mühendisliği sıralamaları bilgisayar mühendisliğine göre geride ayrıca ODTÜ gibi üniversitelerde yok ya bu yüzden okumak mantıklı mı? Çok kararsızım ya

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Bölüm okuma olarak mı söylüyorsunuz? Bilgisayar mühendisi okurken yazılım da az çok gorcez diye tahmin ediyorum. Üzerine kendim koysam olmaz mı?

Birde yazılım mühendisliği sıralamaları bilgisayar mühendisliğine göre geride ayrıca ODTÜ gibi üniversitelerde yok ya bu yüzden okumak mantıklı mı? Çok kararsızım ya
Kişisel tercih ama dünyaya yeniden gelsem yine yazılımcı olurdum

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Öğrenciyken staj yapmak mantıklı mı ve staj bulmak kolay mı?
Meslek bölümlerinde staj zorunlu zaten staj yapmadan mezun olamasınız. Staj bulmak çokta zor değil belediyede falan bula biliyorsun. Yada şirketlere cv atıp staj isteye bilirisiniz. Ama zaten bölünüz üzre bir yerde çalışıyorsanız 6 ay çalıştıkdan sonra sigortanızı okula ileterek stajdan muaf oluyorsun

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
1. Sınıfın yazında bölümümle alakalı bir yerde çalışsam ve sigortami okula iletsem stajdan muaf olduktan sonra işten çıksam dahi staj yapmama gerek kalmaz mı yani ?

Birde neden yazılım mühendisliğini seçtin merak ediyorum? Bazıları bana yapay zeka mühendisliği seç falan diyor. Baya kafam karışıyor. Araştırma yapcam artık =)

Son düzenleme:

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,280
Okunur. Ama okudum bitti olursa bir şeye yaramaz. Kendini çok fazla geliştirmen lazım. Seminerlere katıl, sertifika programlarına katıl. Artık diplomandan çok yaptığın işlere ve sertifikalara bakıyorlar. Sen yeni mezun olacağın için sertifikalar çok önemli.

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dişte yaptığın işi beğendirmen gerekiyor hastaya diğer türlü sorun çıkabiliyor. Bilgisayar mühendisliğinde böyle bir durum var mı?

1. Sınıfın yazında bölümümle alakalı bir yerde çalışsam ve sigortami okula iletsem stajdan muaf olduktan sonra işten çıksam dahi staj yapmama gerek kalmaz mı yani ?

Birde neden yazılım mühendisliğini seçtin merak ediyorum? Bazıları bana yapay zeka mühendisliği seç falan diyor. Baya kafam karışıyor. Araştırma yapcam artık =)
? @Ap Yazılım

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Dişte yaptığın işi beğendirmen gerekiyor hastaya diğer türlü sorun çıkabiliyor. Bilgisayar mühendisliğinde böyle bir durum var mı?

? @Ap Yazılım
Donanım kısmını bilmem ama bazen yazlımları revize etmen düzenlemen gerekiyor evet. Bu diş ve yazlımda değil her sektörde böyle müşteriyi memnun etmek gerek

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Haklısın.
- 1. Sınıfın yazında bölümümle alakalı bir yerde çalışsam ve sigortami okula iletsem stajdan muaf olduktan sonra işten çıksam dahi staj yapmama gerek kalmaz mı yani ?

- Birde neden yazılım mühendisliğini seçtin merak ediyorum? Bazıları bana yapay zeka mühendisliği seç falan diyor.

Bunları da merak ettim ama müsait olunca yaz istersen. Gece geç oldu rahatız etmek istemem.

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
82
Haklısın.
- 1. Sınıfın yazında bölümümle alakalı bir yerde çalışsam ve sigortami okula iletsem stajdan muaf olduktan sonra işten çıksam dahi staj yapmama gerek kalmaz mı yani ?

- Birde neden yazılım mühendisliğini seçtin merak ediyorum? Bazıları bana yapay zeka mühendisliği seç falan diyor.

Bunları da merak ettim ama müsait olunca yaz istersen. Gece geç oldu rahatız etmek istemem.
Stajdan muaf olmak için 6 ay çalışmak ve sigorta yapılması gerek

Ben bilgisayar programcılığı okuyorum. Ai şuanda hayatımızın her alanında doğru ama yazılımcı olursan zaten ai anlıyorsun aşırı fark yok gibi

merakliarastir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar mühendisliği okursak ai anlayabiliyor muyuz? Yoksa dediğin iki mühendislik mi anlıyor?

?