Soru Bilgisayar, mikrofonu algılamıyor

noxtros

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar iyi günler, ben 2 yıl önce Rampage X-Ranger oyun kulaklığını aldım ses konusunda hiç sıkıntısı yok fakat düne kadar mikrofonu çalışıyodu nedense bi anda mikrofonu algılamamaya başladı ve yani anlamadığım şey tek bi giriş var ve ses geliyo ama nedense mikrofonu görmüyo bile yani ses gitmiyo olayınıda geçmiş direk yok olmuş mikrofon youtube dan çözümlerine baktım fakat hepsi aynı şeyi yapıyodu benimde mikrofonum görünmediğinden bi türlü halledemedim var mı buna benzer bi olay yaşayan, çözümünü anlatırsanız gerçekten çok sevinirim
s1.gif

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
benimde laptopumda da bu sorun oluştu ,ama sorunun kaynağı hp omen ses ayarlarının aktif olmamasından kaynaklandığını fark ettim ve dün akşam düzelttim .Arayüz(omen ses kontrolü) açık iken sorunsuz çalışıyor kapalı olunca sistem mikrofonu algılamıyor ,bir de eğer mikrofon jackını kullanıyorsan içine toz parçacıkları dolabiliyor elektrik süpürgesi ile temizlemen gerekebilir.

Muho16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar iyi günler, ben 2 yıl önce Rampage X-Ranger oyun kulaklığını aldım ses konusunda hiç sıkıntısı yok fakat düne kadar mikrofonu çalışıyodu nedense bi anda mikrofonu algılamamaya başladı ve yani anlamadığım şey tek bi giriş var ve ses geliyo ama nedense mikrofonu görmüyo bile yani ses gitmiyo olayınıda geçmiş direk yok olmuş mikrofon youtube dan çözümlerine baktım fakat hepsi aynı şeyi yapıyodu benimde mikrofonum görünmediğinden bi türlü halledemedim var mı buna benzer bi olay yaşayan, çözümünü anlatırsanız gerçekten çok sevinirim
s1.gif
Mikrofonun bozulmuş olabilir knk