Bilgisayar Kesinlikle Açılmıyor!

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba sevgili arkadaşlar.Öncelikle sistem şu ;

Asus p5q anakart
İntel c2d e8500 işlemci
ocz vista upgrade 2gb ram
ati 4870 ekran kartı
ocz 600w PSU
saegate 320gb harddisk sata2

Şimdi arkadaşlar oyun oynarken ekran dondu ve pc' yi güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım. Daha sonra açmaya çalıştığımda ise açıldı hiçbir görüntü gelmeden kendi kendine reset attı ve tekrar açıldı ama yine hiçbir görüntü yok! Herşeyi denedim internette yazılanlar dahil olmak üzere. Temizledim, donanımları tekrar çıkarıp taktım nafile, ne olursa olsun reset atııyor ve görüntü yok ne windowsa ne bios' a girebiliyorum. Hatta en son pc' nin üstünde sadece power ve ankart olacak şekilde çalıştırdım yine aynı şey. Sorun ya anakartta ya da power'da deyip teknik servise götürdüm, benim yaptıklarımın aynısını yaptı ama bu sefer powerı' da değiştirdi fakat nafile yine aynı sorun.Ankartı garantiye yolla dedi bende çizgi elektroniğe yolladım istanbul'a.Orda bios güncellemesi yapıp test edip yollamışlar. Ama ne yazıkki yine aynı yine aynı! Kesinlikle anlamadım sorunun nerde olduğunu. Lütfen bana bi öneri sunun veya ben Ankara' da oturuyorum o yüzden eğer biliyorsanız iyi ve güvrenilir bir teknik servis adresi paylaşır mısnız? İlginiz için şimdiden teşekkürler..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Hdd İle Raam I Değiştirdinmi bide bunları değiştirip denesen.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer yeterince bilgin varsa vista dvd si ile başlat. Bilgisayar onarmayı seç ve komut satırından c sürücüsüne checkdisk yap. "chkdsk c: /r" komut bu. kolay gelsin.

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler arkadaşlar ama dediğim gibi ne windows, ne bios ne de güvenli kip'e kadar gelmiyor bilgisayar. Yani görüntü yok. Cd taktım olmadı. Hatta şöyleki; sadece anakart ve power ile çalıştırdım ne ram hatası verdi ne başka bişi bip sesi falan da gelmedi. Artık kablolardan şüphelenmeye başladım.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Aklıma ilk gelen sorun power
deneme şansın varsa başka bir power ile sistemi açmayı dene. olmaz ise Ekran kartı ve remden kaynaklanıor olabilir

XGDDRX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bios çökmüş olabilir.Bios yükletmeyi deneyebilirsiniz.Diğer sorunlarda olabilir tabi.
(Bios pilini çıkartıp takabilirmisiniz.)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ya arkadaslar ya siz okumadan cevap veriyorsunuz yada ben okudum ve anlamadim ,adam heseyi denemis hatta hdd yi dahi sökmüs, kardes bir ihtimal var denermisin pili sök ve pilin yaninda biryerde jumper olmali üc tirnakli onun yerleirni degistir yani bos olani tak ve bir dakika kadar calisma tusuna bas bu arada pc ile elektrik kontagi bulunmasin sonra geri tak jumperi yerine ,her hangi bir sinyal tonu filandami vermiyor .

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
öncelile anakartınızdan ses gelmesi gerekli. bunu sağlamak için anakarta takılın olan hoperlörü kontrol edin. ardından üzerindeki parçaları söküp sadece power ile çalıştırın.

eğer ses gelmiyorsa anakart yada power bozuktur. başka bir power ile tekrar deneyin. yine ses gelmiyorsa anakart bozuktur.

eğer sadece anakart ve power varken ses geliyorsa parçaları takıp çıkarıp hangi parçalarda sorun var anlayabilirsiniz. ayrıca gelen bip seslerinizi yorumlamanız için gerekli tabloyuda vereyim.

Sürekli Ses Güç kaynağı arızası(çoğu zaman sesi gelmiyor ne yazıkki)
Birçok kısa bip Anakart arızası(çoğu zaman sesi gelmiyor ne yazıkki)
1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardes tüm güc kablolarını cıkar anakart uzerınde digerlerini sonra acıp kapama dugmesıne 3-4 defa bas sonra bios pilini cıkar ve 15 dakıka yaklasık ters olarak tak bekle hıcbır seye dokunma sonra tekrar pili normal sekılde tak ve guc baglantılarıı tekrar kur kesınlıkle calısacaktır. anakartın ve power guc unıtende sorun yoksa tabı ok sonucunu beklıyorum kolay gelsın

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şimdi cihazın başına geç cihazın power tuşuna bas ve bekle yaklaşık 30 sn ye daha sonra reset tuşuna bas şayet cihaz kapanırsa ve 2-3 sn içinde otomatik açmaya çalışırsa overclock hatası veriyordur aynı boardı kullanıyorum 8500 ile bu sorunu yaşamıştım. böyle bir hata varsa bu işlemi 3 defa yaptığında bios kendi varsayılan değerlerine dönecektir ama istersen bios pilini sök ve psu dan elektrik kablosunu sök 30 sn bekle. pili takmadan daha sonra bir daha denermisin.

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Merhaba sevgili arkadaşlar.Öncelikle sistem şu ;

Asus p5q anakart
İntel c2d e8500 işlemci
ocz vista upgrade 2gb ram
ati 4870 ekran kartı
ocz 600w PSU
saegate 320gb harddisk sata2

Şimdi arkadaşlar oyun oynarken ekran dondu ve pc' yi güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım. Daha sonra açmaya çalıştığımda ise açıldı hiçbir görüntü gelmeden kendi kendine reset attı ve tekrar açıldı ama yine hiçbir görüntü yok! Herşeyi denedim internette yazılanlar dahil olmak üzere. Temizledim, donanımları tekrar çıkarıp taktım nafile, ne olursa olsun reset atııyor ve görüntü yok ne windowsa ne bios' a girebiliyorum. Hatta en son pc' nin üstünde sadece power ve ankart olacak şekilde çalıştırdım yine aynı şey. Sorun ya anakartta ya da power'da deyip teknik servise götürdüm, benim yaptıklarımın aynısını yaptı ama bu sefer powerı' da değiştirdi fakat nafile yine aynı sorun.Ankartı garantiye yolla dedi bende çizgi elektroniğe yolladım istanbul'a.Orda bios güncellemesi yapıp test edip yollamışlar. Ama ne yazıkki yine aynı yine aynı! Kesinlikle anlamadım sorunun nerde olduğunu. Lütfen bana bi öneri sunun veya ben Ankara' da oturuyorum o yüzden eğer biliyorsanız iyi ve güvrenilir bir teknik servis adresi paylaşır mısnız? İlginiz için şimdiden teşekkürler..

anakartı başka bir kasada denedin mi belki güç düğmelerinde bir problem vardır, kısa devre yapıyordur belki de

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Anakartının güney köprüsü yanmış olabilir. Anlattıkların onu gösteriyor.
Zaten Asus'tan ne beklenir ki...
Sen yinede bir teknik servise göster. Denemeden arıza tespit zor olur...

yusufun34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun canın sağolsun. Geçenlerde benzer bir arıza yeğenimin bilgisayarında oluştu power supply, harddisk ve dvd writerini değiştirmek durumunda kaldım dvd writerin içinden başlayan arıza sistemin diğer parçalarınıda bozmuş tahminime göre harddisk veya dvd writer içinde bir problem gibi görünüyor veya reset butonunda bir problem olabilir. Umarım pahalıya mal olmadan arıza giderilir. Kolaylıklar dilerim.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ne kadar sacma sapan cevaplar verilmiş adam anakartı üretici firmasına gönderdim diyor garantiye daha ne biosundan bahsedıyorsunuz?

çizgi elektronık test ok dıyıp gondermısse senın kasanda kısa devre var arkadasım yada vga kartında arıza var. psu da sorun olabılır

en mantıklı cozum baska psuda herhangı donanım takmadan anakartı açman. tek tek parcalarını test et

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Birisi demişki pili ters tak 30sn bekle böyle saçma bi cevap olurmu bilende yorum yapıyor bilmeyende yardımcı olalım derken anakartı bozma birader ben ram, anakart ve ekran kartı üçgeninde sorun olduğunu düşünüyorum onboard ekran kartı varsa önce onu dene bios açılış ekranı gelmiyorsa statik elektrikten anakartın hasar görmüş olabilir

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi cihazın başına geç cihazın power tuşuna bas ve bekle yaklaşık 30 sn ye daha sonra reset tuşuna bas şayet cihaz kapanırsa ve 2-3 sn içinde otomatik açmaya çalışırsa overclock hatası veriyordur aynı boardı kullanıyorum 8500 ile bu sorunu yaşamıştım. böyle bir hata varsa bu işlemi 3 defa yaptığında bios kendi varsayılan değerlerine dönecektir ama istersen bios pilini sök ve psu dan elektrik kablosunu sök 30 sn bekle. pili takmadan daha sonra bir daha denermisin.

ya arkadaslar ya siz okumadan cevap veriyorsunuz yada ben okudum ve anlamadim ,adam heseyi denemis hatta hdd yi dahi sökmüs, kardes bir ihtimal var denermisin pili sök ve pilin yaninda biryerde jumper olmali üc tirnakli onun yerleirni degistir yani bos olani tak ve bir dakika kadar calisma tusuna bas bu arada pc ile elektrik kontagi bulunmasin sonra geri tak jumperi yerine ,her hangi bir sinyal tonu filandami vermiyor .

Herkese cevapları için sonsuz teşekkürler. Lakin olan şey tamda freewill arkadaşın dediği gibi oluyor. Mesela reset tuşuna basınca 2-3 sn içinde otomatik açıyor, gecikiyor yani. Ama sisteme herhangi bir şekilde overclock yapmadım. Ama ne yazıkki daha önce bios pilini söküp denemişteim hatta 15 dk bekledim. Fakan nafile yine aynı. Ayrıca hoparlör pc' ye takılı ve düzgünce çalışmasına rağmen hata sesi gelmiyor ne yazıkki :(

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Birisi demişki pili ters tak 30sn bekle böyle saçma bi cevap olurmu bilende yorum yapıyor bilmeyende yardımcı olalım derken anakartı bozma birader ben ram, anakart ve ekran kartı üçgeninde sorun olduğunu düşünüyorum onboard ekran kartı varsa önce onu dene bios açılış ekranı gelmiyorsa statik elektrikten anakartın hasar görmüş olabilir

Sizde sorunu iyi okumaşısınız anakartı servisine gönderdim demiş arkadaş?
Üretici firma anakartta açılış sorunu bulamadığı için yinede boş göndermemiş güncel biosu yazıp göndermiş. Bana göre sorun güç kaynağında. yada işlemcide.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sizde sorunu iyi okumaşısınız anakartı servisine gönderdim demiş arkadaş?
Üretici firma anakartta açılış sorunu bulamadığı için yinede boş göndermemiş güncel biosu yazıp göndermiş. Bana göre sorun güç kaynağında. yada işlemcide.

Özellikle okudum servisten değil nereden gelirse gelsin takan kişi dikkat etmezse kartın devrelerini bozabilir hatta küçük bir tornavida sürtmesi bile anakart üzerinde bulunan kılcal devre yollarını bozabilir

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vallaha arkadaşlar şimdi baktım bios jumper' ı falan göremedim. Ayrıca bios pilini çıkarıp takmayı servise göndermeden önce denemiştim yine olmamıştı. Sanırım sorun işlemci' de yani zaten şu Ankara' ya geldiğimden beri çok ısınıyordu ve bundan dolayı resetliyordu kendini aöa fazla önemsemiştim. Korktuğum başıma geldi sanırım :(

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Özellikle okudum servisten değil nereden gelirse gelsin takan kişi dikkat etmezse kartın devrelerini bozabilir hatta küçük bir tornavida sürtmesi bile anakart üzerinde bulunan kılcal devre yollarını bozabilir

Ahbab, çizgi elektroniğe (profilo alışveriş merkezinin arka tarafında yeri) gelen her ürün tam 3 departman tarafından test edilip müşteriye gönderilir.

Müşteriye gönderilmeden son kez daha sistem test okey verilip kargo ile gönderilir.

Boğaziçi ve çizgi her zaman teknik servis açışından 1 numaralı servistir, istanbulda.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ahbab, çizgi elektroniğe (profilo alışveriş merkezinin arka tarafında yeri) gelen her ürün tam 3 departman tarafından test edilip müşteriye gönderilir.

Müşteriye gönderilmeden son kez daha sistem test okey verilip kargo ile gönderilir.

Boğaziçi ve çizgi her zaman teknik servis açışından 1 numaralı servistir, istanbulda.
Bu sefet sen beni anlamamışsın ben çizgi elektroniğe lafım yok diyelim sağlam verdiler ama işinin ehli olmayan birinin elinde o anakartın başına çok sey gelebilir onu anlatmak istedim

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu sefet sen beni anlamamışsın ben çizgi elektroniğe lafım yok diyelim sağlam verdiler ama işinin ehli olmayan birinin elinde o anakartın başına çok sey gelebilir onu anlatmak istedim

Benimde demek istediğim çizgi elektronikte bu hatayı yapan kişinin tüketiciye sorun yok göndererek işinden kovulmasıdır. Yakınen tanık oldum.

Bu firma hatayı kabul etmiyor hocam o yüzden anakartlarda çok titizler kargoda bile özel kutu ile gönderiyorlar, hasar görmemesi için.

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir sorum daha var benim bu işlemci intel e8500 bunu garanti için nereye yollamalıyım veya nereyle görüşmeliyim biliyor musunuz? Satın aldığım firma artık yok :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
sorunun işlemciden kaynaklı olacağını pek sanmıyorum. bahsettiğin şey benim de başıma gelmişti-pcnin kilitlenip power tuşuyla kapanması vs vs..- remleri çıkarıp ellerimi toprağa sürmüştüm ve remleri 1-2 dk toprakta beklettikten sonra pcye tek tek taktım sorun düzeldi.. çözümün yazdığım şey olmayabilir ama yine de aklının bir köşesinde kalsın.. ayrıca pcyi başka remle açmayı denedin mi?

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet denedim artı o rem şimdi yazdığım pc' de takılı ve sorunsuz çalışıyor. Ayrıca teşekkürler sayın liebe..

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sorun işlemci ne yazıkki uçmuş garantiye yolladım inşallah değişirler. Yardımlarından herkese sonsuz teşekkürler..

xtipitiPx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunun bulunduğuna sevindim. benimde böyle bir sorun başıma gelmişti.. Sorun harddisktendi.. dediğin gibi denemediğin yollar kalmıyor bazen ama sorun hala aynı kalıyor.. Sorunu söyle çözmüştüm hardiski başka pcde low level format yapıp öle takıp çalıştırınca düzelmişti.. Bilgisayar dünyası bir sorunun bir sürü nedenleri olabiliyor..