Bilgisayar Kasası Temizliğini Nasıl Yapıyorsunuz?

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar Kasası Temizliğini Nasıl Yapıyorsunuz?

Benim ekran aniden dondu. Reset attım, bilgisayar çalışıyor ama ekranda görüntü yok.. Sonra kasayı açtım bi baktım dünya kadar toz :huh:

Bir şekilde ekran kartını biraz temizledim ama tam bir temizlik olmadı. Parçalara zarar vermekten korktum. İki adet sorum size:

1 - Bilgisayarımın donma sebebi, ekran kartının aşırı tozlanmış olması olabilir mi?
2 - Bilgisayar kasası, en iyi nasıl temizlenir?

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Pc donma sebepleri
Anakart
Ekrankartı
İşlemci (Toz, termal macun bitmiş olabilir ) nin aşırı tozlanmasıyla oluşmaktadır. (Genelde)

Eğer kasam temiz hala donuyor diyorsan aygıtları sök tak.

İşlemcinin fanını temizle termal macunu kontrol et.

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
kompresör, makineye zarar vermez di mi :)

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle bu yoksa saç kurutma mak. soğuk konumunda kulanabilirsin :)

saç kurutma makinesinin sakat olduğunu duymuştum ama bir kereden birşey olmaz :). Ben süpürgeyle temizliyorum(şimdi düşündümde saç kurutma makinesi sakatsa süpürge daha sakat gibi sanki) ilk önce hüpletiyorum sonra püfletiyorum sonrada tuvalet kağıdı veya toz beziyle ince ayar

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten çok önemli bir konu açmışsın arkadaşım yıllardır temizlemeden kullanıyoruz kompresör gerekiyor temizlemek için ama alıp götürüp hava ile temizlettirmeye üşeniyoruz aslında gitti gidiyordaki kompresör güzele benziyor fiyatıda iyi 23.30 tl almak lazım aslında...

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bende süpürgeyle yapıyorum:) Bir taraf çekiş bir taraf hava üflüyo.

Saç kurutma makinesiyle manyetik alan oluşuyor heralde ondan sakıncalı buluyorlar.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bizim arkadaşın babasının dükkanda büyük hava kompresörleri var. 3 ayda bir götürüp iyice temizliyorum:)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben üflüyorum yetmez mi :mrgreen:

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Süpürge ile bende temizliyorum ama tozları iyi çekmiyor :) Gerçi arkadaşda kompresör var inanılmaz bir toz çıkıyor :) Temizliği açık havada yapın diye sosyal bir uyarı verelim :)

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Süpürge ile bende temizliyorum ama tozları iyi çekmiyor :) Gerçi arkadaşda kompresör var inanılmaz bir toz çıkıyor :) Temizliği açık havada yapın diye sosyal bir uyarı verelim :)

zaten açıkhavada yapmazsan güdümlü anne terliği yola çıkıyor :yes:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Geçen tozlar yüzünden öksürmekten 2 saat kendime gelemedim:D
Sinir oldum soktum kasanın içine küçük elektrikli süpürgeyi ne toz kaldı ne başka bir şey :)

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben elektrik süpürgesi ile önce büyük olan tozları en düşük seviyede çekiyorum. Sonra ufak gözlük bezleri ile parça üstündeki tozları alıyorum. :) Fanları da aynı yöntemle temizliyorum :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Kafede yapmıştık tozdan içerisi görünmüyordu kafeye kitleyip yarım saat sonra içeri girmiştik :D

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fanları temizleyincede içine bi gıdım yağ damlattınızmı sesde azalır

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Genelde bilgisayarcılarda olur, elektrik süpürgesinin terse çalışanlarından. Onlarla fanlara ve kasa içine üfleme yaptırabilirsiniz ama ASLA yakın mesafeden bunu yapmayın, zaten o hava tozun büyük kısmını dağıtır, yakından yaparsanız parçalara ciddi zararlar verebilirsiniz.

Kasanızdaki fanlara hava filtereleri ile destekleyip tozun girmesini azaltabilirsiniz ancak bu filtreleri en az ayda bir kesin temizleyin. Zaten en pahalısı 10 lira.

Ufak masraflaradn kaçmayın, sonra yüzlerce liralık parçalardan olmayın.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Geçen gün açtım termal macunu bi şekilde bitmiş nasıl bittiyse :D parçaları bozmaktan hiç korkmadım valla teker teker çıkarttım hatta saç kurutma makinesiyle 2 üfürttüm içeriyi ohh tertemiz oldu :D
Dvdnin idesini taktım sanıyorum baktım dvd çalışmıyor, bozuldu galiba dedim bi baktım ki ideyi takmayı unutmuşum :D
siz siz olun kabloları dikkatli bağlayın :)

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben işlemcinin termal macununun üzerine hapşurmuştum delik deşik olduydu