Bilgisayar kafayi yedi...

berkant98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar öncelikle sorunun kesinlikle ne olduğunu bilmediğim için böyle bir başlık attım...

Pc modelim : Dell inspiron 3521
Ekran kartı : Radeon HD 7670M
İşletim sistemi : İntel İ3

Öncelikle içinde iki ekran kartı var. Güçsüz olan intel 4000 gibi bişey güçlü olan ekran kartı ise AMD Radeon hd 7670 M. fakat ben bi ara driver falan kurcalıyım derken pc açılmamıştı ve teknik servise vermiştim döndüğünde aygıt yöneticisinde ekran kartı AMD radeon hd 8730M yazıyordu... Neyse pc de bi değişiklik olmadığı için çok kurcalamadım fakat bazı oyunları tam ekran açmadığını fark ettim. Neyse yine bi sorun yoktu en son bu gün Cabal 2 yi indirdim ve yüksek ekran kartına aldığımda oyun da hiçbirşey gözükmüyordu. Karakterler binalar vb... Artık bi el atıyım dedim ve driveri sildim 7670m i yükledim... Fakat yine aygıt yöneticisini açtığımda inatla 8730 yazıyordu... sildim yükledim başka yerlerden de yükledim fakat bir çare bulamadım. bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere basınca da bir de ne göreyim işletim sistemi İntel İ5 yazıyor. Şaşırdım kaldım çünkü eminim ki bilgisayarımın işletim sistemi İ3. Kesinlikle hiç birşey anlamadım ve en iyi yolun size başvurmak olduğunu düşündüm açıklarsanız gerçekten çok sevinirim...

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sizin anakartınızı değiştirmişler yüksek ihtimalle. çünkü bu modellerde işlemci ekran kartı vs chipset bazında herşey bga'lı. işlemci sökülüp yenisi takılamıyor direk anakart üzerine entegreli. o yüzden anakart değişimi ile birlikte işlemcinizde değişmiş.