Yardım Bilgisayar işlemci fanı ucu kırıldı

SedatAb1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhaba bilgisayar işlemci fanı uculdu kırıldı 3 tane ve monitöre ekran gelmiyor herşeyi denedim ramı takıp çıkardın biosu çıkarttım taktım kablolara baktım hepsi tam ama işlemci fanının 3 ucu kırıldığı için gelmiyor olabilirmi

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
"Ucu" derken neyden kast ediyorsunuz ?
Fotoğraf atabilirseniz daha iyi olur.

Mehakl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorun büyük ihtimalle fanın ucunun kırılmasından dolayı fan işlemciyi soğutamıyor ve işlemci ısınıp kendini kapatıyor ekrana görüntü vermiyor. Bu şekilde daha fazla bilgisayarı açmaya çalışmamanızı öneririm.(İşlemciye zarar vermemek açısından.) Yeni bir fan takmanız gerekiyor.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
4 tane bulunan ve anakarta takılmak için olan tırnaklardan bahsediyorsanız : İşlemci ile fan arasında tam temas olmadığı için soğutma tam anlamıyla gerçekleşmez bu yüzden işlemci kendini korumaya alıyor olabilir. Bu halde fazla çalıştırmamaya çalışın işlemciyi yakabilirsiniz. En iyisi bir fan alıp takıp denemek

SedatAb1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
4 tane bulunan ve anakarta takılmak için olan tırnaklardan bahsediyorsanız : İşlemci ile fan arasında tam temas olmadığı için soğutma tam anlamıyla gerçekleşmez bu yüzden işlemci kendini korumaya alıyor olabilir. Bu halde fazla çalıştırmamaya çalışın işlemciyi yakabilirsiniz. En iyisi bir fan alıp takıp denemek
bunu yapsam olurmu

SedatAb1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Her şeyi yaptım ama o siyah beyaz yerleri bıçakla çıkarmaya çalışıyorum olmuyor

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Anakarta taktığınız tırnak kısmı kırıldıysa tamir etmeniz çok zor olur. N11 de falan bu başlıklar satılıyor benim intel işlemciminki de kırılmıştı aldığım başlıkla değiştirmiştim. siz de böyle bir şey yapabilirsiniz hiç riske girmeyin