Yardım Bilgisayar Hızlandırma Programları

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Selam dostlar, oyunlardaki droplarımı bir nebzede olsa azaltıcak bilgisayar hızlandıran, temizleyen program önerilerinize ihtiyacım var. Kaspersky'i denemiştim fakat kurulmuyordu bilgisayarı yeniden başlat diyordu, başlatıyordum fakat kurulum devam etmiyordu. Bunun haricinde önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Selam dostlar, oyunlardaki droplarımı bir nebzede olsa azaltıcak bilgisayar hızlandıran, temizleyen program önerilerinize ihtiyacım var. Kaspersky'i denemiştim fakat kurulmuyordu bilgisayarı yeniden başlat diyordu, başlatıyordum fakat kurulum devam etmiyordu. Bunun haricinde önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarı hızlandıran program yoktur. Sadece gereksiz dosyaları silen programlar vardır. Şu rehbere bakmanızı tavsiye ediyorum: REHBER - Windows 10 Bilgisayar Hızlandırma

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
- Gereksiz hizmetlerden kurtul. Örneğin Windows Update. Bir gereğini görmedim. Yada Windows Store'a bağlı hizmetler. Çalıştığına yemin edebilir misiniz :D?

- Gerek görmediğin işlemleri ayarlardan kapat. Örneğin "Bildirimler".

- Grafik kartı ayarlarından performans seçeneklerini seç.

- Bios ayarların destekliyorsa ve Ram'in yeterliyse, ekran kartına Vram takviyesi yap. Eğer Vram'in dolarsa, bilgileri Ram'e kaydediyor ve bu da anlık FPS droplara yada beklemelere yol açıyor. Ram takviyesi yapmak bu durumun bir nebze önüne geçebiliyor.

- Vsycn aç. Monitörün 60 Hz ise, bilgisayarın tüm kaynakları dibine kadar vurmadan 60'a sabitler ve yüksek FPS'sin yaptığı titremeyi ortadan kaldır.
Isınmanın da bir miktar önüne geçer.

- Sistem ayarlarından, görselleri performansa çek.

- Oyunlarda gölgeleri ve gölge ayarlarını destekleyecek ne varsa kapat.

- Oyunlarda model ve çözünürlüğü belli bir yere kadar yükseltmek GPU'ya yükleme yaptığı gibi ani FPS düşüşünün de önüne geçer. Tabi abartırsan oyun kasar.

- Oynadığın oyunun performansını arttıracak patchlerini takip et. Bir çok oyuncular, modcular patch hazırlayabiliyor.

- Memclean adlı minicik uygulamayı kullan. Oyun oynadığın zaman *cache ve bellek boşaltması yaparak, boşa çıkan; CPU, Ram ve Disk kaynakları kullan.

Son düzenleme:

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
- Gereksiz hizmetlerden kurtul. Örneğin Windows Update. Bir gereğini görmedim. Yada Windows Store'a bağlı hizmetler. Çalıştığına yemin edebilir misiniz :D?

- Vsycn aç. Monitörün 60 Hz ise, bilgisayarın tüm kaynakları dibine kadar vurmadan 60'a sabitler ve yüksek FPS'sin yaptığı titremeyi ortadan kaldır.

- Oyunlarda model ve çözünürlüğü belli bir yere kadar yükseltmek GPU'ya yükleme yaptığı gibi ani FPS düşüşünün de önüne geçer.

- Oynadığın oyunun performansını arttıracak patchlerini takip et. Bir çok oyuncular, modcular patch hazırlayabiliyor.

- Memclean adlı minicik uygulamayı kullan. Oyun oynadığın zaman *cache ve bellek boşaltması yaparak, boşa çıkan; CPU, Ram ve Disk kaynakları kazan
Valorant oynuyorum ve malesef ki VSYCN ayarı mevcut değil, başka bir yerden yapabilir miyim bunu?

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422

- Bios ayarların destekliyorsa ve Ram'in yeterliyse, ekran kartına Vram takviyesi yap. Eğer Vram'in dolarsa, bilgileri Ram'e kaydediyor ve bu da anlık FPS droplara yada beklemelere yol açıyor. Ram takviyesi yapmak bu durumun bir nebze önüne geçebiliyor.

- Oyunlarda model ve çözünürlüğü belli bir yere kadar yükseltmek GPU'ya yükleme yaptığı gibi ani FPS düşüşünün de önüne geçer. Tabi abartırsan oyun kasar.

- Memclean adlı minicik uygulamayı kullan. Oyun oynadığın zaman *cache ve bellek boşaltması yaparak, boşa çıkan; CPU, Ram ve Disk kaynakları kullan.
hocam vram takviyesi diye bişey varmı cidden ?

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
yotubeda bunla alakalı öğretici bi video bulamadım forumlardada yarım yamalak anlatılmış eğer güzel bi kaynak atarsanız bana faydası olabilir
Bios ayarlarında bununla alakalı seçenekler oluyor bazı bilgisayarların, anakartların.
Benim 2 GB'li minibookumda da var, B450M S2H'lı anakartımda da bu özellik var.

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
şimdiye kadar bir iki defa kullandım hiç bir faydasını arka planda boşa çalışıyor kulanmanızı önermem

Dailo000

Doçent
Reaksiyon puanı
819
KasperSky pc hızlandırmaz anti virüs o. Pc hızlandırdığını iddia eden programları da kullanmayın hepsi saçma şeyler arka planda boş boş çalışırlar.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
KasperSky pc hızlandırmaz anti virüs o. Pc hızlandırdığını iddia eden programları da kullanmayın hepsi saçma şeyler arka planda boş boş çalışırlar.
Şimdiki anti-virüs yazılımları ürün yelpazesine göre kullanıcısına ekstra pek çok araç sunuyor. Kaspersky'de yerleşik olarak gelen Temizle ve Optimize Etme aracını kullanmış olmalı.

Şu konuya bakmanı öneririm: Windows 10’da oyun gecikmelerini en aza indirmek için 7 adım

Windows 10'da pek deneme imkanım olmadı ancak önceki Windows'larda (Vista/7) şu programı kullanıyordum. İstersen bi'bakarsın: Duyuru - O&O Defrag 20 Professional Edition Giveaway - Ücretsiz Ömür Boyu Lisans