Bilgisayar harddiski görmüyor

yusufk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
hgst 1tb harddiski bilgisayara takdığımda 736 gb görünüyordu. Disk yönetimden ise 195gb ayrı bir tane görünüyordu. 195 gb olanı birim sil diyerek sildim. Daha sonra ise 736 gbyide silince harddisk hiç görünmüyor artık. Bunu nasıl tekrar görünür hale getiririm?

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
hgst 1tb harddiski bilgisayara takdığımda 736 gb görünüyordu. Disk yönetimden ise 195gb ayrı bir tane görünüyordu. 195 gb olanı birim sil diyerek sildim. Daha sonra ise 736 gbyide silince harddisk hiç görünmüyor artık. Bunu nasıl tekrar görünür hale getiririm?
Biçimlendirmeyi denediniz mi?

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Sil dersen artık görünmez. Disk Yönetimi'ne gelip 736 GB'lık kısmı genişlet deyip 195 GB'ı üstüne eklerseniz ikisini birleştirmiş olursunuz. Daha sonra onu etkinleştirmen gerekiyor.

yusufk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sil dersen artık görünmez. Disk Yönetimi'ne gelip 736 GB'lık kısmı genişlet deyip 195 GB'ı üstüne eklerseniz ikisini birleştirmiş olursunuz. Daha sonra onu etkinleştirmen gerekiyor.
Onu yapamadım. Birimi sil deyince harddisk artık hiç görünmüyor.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
diski biçimlendirmen veya format atman gerekli.

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Onu yapamadım. Birimi sil deyince harddisk artık hiç görünmüyor.
Bilgisayar simgesine sağ tıkla ve 'yönet' de. Daha sonra sol taraftaki seçeneklerden Depolama'nın altındaki Disk Yönetimi'ne tıkla. Ondan sonra tüm disklerin görünecek. Sildiğin disklerin üzerinde 'ayrılmamış' yazar. Ona sağ tıkla ve 'Yeni Basit Birim' de. İleri ileri diyerek kurulumu tamamla ve bundan sonra görünecektir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    122.4 KB · Görüntüleme: 84

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Bilgisayar simgesine sağ tıkla ve 'yönet' de. Daha sonra sol taraftaki seçeneklerden Depolama'nın altındaki Disk Yönetimi'ne tıkla. Ondan sonra tüm disklerin görünecek. Sildiğin disklerin üzerinde 'ayrılmamış' yazar. Ona sağ tıkla ve 'Yeni Basit Birim' de. İleri ileri diyerek kurulumu tamamla ve bundan sonra görünecektir.
ben de bundan bahsetmiştim. arkadaş disk görünmüyor diyor.
Diski hiç görmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Disk görmüyor maalesef.

yusufk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hallettim teşekkür ederim. Aslında aşağıda görünüyormuş. Sadece bilgisayarımda görünmüyormuş. Sağ tıklayıp yeni birim dedim geri geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Alıntısıb.JPG

Yeni basit birime tıkladım geri geldi.