Mrt26
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Herkese iyi forumlar.Asus k555u model dizüstü sahibiyim.Hgst marka 1 tb harddisk var bilgisayarda.Sorunum 10 gün kadar ertelediğim güncellemenin bilgisayarı açık bırakmamla başlaması ile gerçekleşti.Güncellemeyi gördüğümde %54 de takılmış 2 saat kadar bekledim ve yeniden başladı kendi kendine ondan sonrası windows yükleme hatası ile mavi ekran vermeye başladı.İçerisindeki bir kısım verileri kurtarmak için günlerce sıfırlamamak için çaba gösterdim ne kurtarma ne onarma nede formata izin verdi bilgisayar.Her türlü yolu denedim komut sistemi otomatik onarım vs en son format için c yi biçimlendirdim ve atılamayan format hiç atılamadı.Harddiski söktüm masaüstü bilgisayara sata kabloları ile bağlamama rağmen hiçbir aksiyon alamadık.En son çare hdd kutusu ile denedim bu sefer masaüstü harddiski g sürücüsü olarak görüyor ama açmak istediğimde sürücü yerleştirin hatası veriyordu.İşin içinden çıkamayınca yapacak birşey yok sıfırlayayım diye notebooka geri taktım harddiski şuan açılışta asus yazısından sonra boot device hatası veriyor biosa girdiğimde sadece boot1 çıkıyor oradada dvd sürücüsünden başka birşey gözükmüyor.Bu akşam harddiski laptopa takmadan önce elimden düşürdüm çalışır vaziyette değildi daha sonra sata kablosu ile masaüstüne bağladım dinledim içerisinde ses vardı harddisk kutusu ile bağladığımdada aynı şekilde g sürücüsü olarak cıkıyor aygıt yöneticisindede g sürücüsü olarak gözüküyor disk yönetiminde sata ile bağlantıda çıkmıyor fotoğrafları ekledim.En son notebooka geri taktığımda bu sonuca ulaştım.Acaba bir hasar verdimmi yada farklı bir konudan dolayımı görmüyor bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.Harddisk iki gün bilgisayardan ayrı olarak durdu o sürede laptopa ve masaüstüne takmadım hiçbios dan kaynaklı bir problem olmuş olabilirmi yoksa tamamen gittimi değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim uzun oldu kusuruma bakmayın iyi forumlar.