Bilgisayar göz kırpıyor.

Güray34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım yaklaşık 5 dakika arayla hızlı bir şekilde göz kırpıyor. Tüm güncellemeler en son sürüm ara sıra oyundayken directx sorunu verip donuyor. bir fikri olan varmı ?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

ilk olarak hatanın tespitini yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla sizin verdiğiniz bilgiler yeterli değil. Eğer yardım istiyorsanı lütfen aşağıdaki bilgileri yazınız.

1) Başlat=> Çalıştır'a eventvwr yazıp Enter'a basınız.
2) Gelen ekrandaki sol menüden "Windows Log" (Windows Logları) ve onun altında da "Sistem" 'i seçerek, sağ taraftaki listeden aldığınız n son hatayı veya ilgili hatayı ve detay ekranını bizlerle paylaşınız. (Kişisel bilgilerinizi gizli tutunuz)

Ayrıca bilgisayarınız Notebook mu Masaüstü mü ?
Notebook ise marka ve modelini paylaşınız. Bilgisayarınızdaki işletim sisteminizin ne olduğunu ve kaç bit olduğunu paylaşınız lütfen.

Saygılarımla

Güray34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım masaüstü. Windows 10 64 bit ve baktıgımda gün içinde birçok hata almışım. pek bilmiyorum genel olarak distributed adlı hatayı almışım umarım dogru şeyleri atmışımdır :)

Ekli dosyalar

• as.png
    as.png
    98.1 KB · Görüntüleme: 1,779
  • ass.png
    ass.png
    85.1 KB · Görüntüleme: 1,674

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

ilk olarak aşağıdaki öneriler bilgilerini vermiş olduğunuz hatalara karşı çözüm olabilir. Ancak ekranın göz kırpması ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Ekranın göz kırpması eskiden bilgisayara yüklenen işletim sistemi lisanslarının sahte olup tespit edilmesi veya lisanssız kullanıcıların tarih limitini
aşmaları gibi konuları bile içermektedir. Ama size önerim ilk başta orjinal Windows kullanıcısı olduğunuzu varsayarak; ekran kartı sürücünüzü güncelleyin.

Microsoft-Windows-DistributedCOM, EventID: 10016 hatasına ait çözüm önerisi :

Başlat=>Çalıştır'a regedit yazarak Enter'a basınız. Ardından HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID altında aldığınız hatanın içerisindeki {D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
anahtarınız bulunuz. Anahtarın üzerinde sağ tuş yaparak "Permissions.." menüsünü açınız. Açılan ekranın sağ tarafındaki listeden Administrators'u seçip alt
taraftaki "Full Control" seçeneğini işaretleyiniz. Ardından Apply=>OK diyerek "Permission for {D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}" ekranını kapatınız.

Bu sefer HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\{9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276} anahtarını bulup sağ tuş ve "Permissions.." seçiniz. Gelen ekrandan
"Advanced" 'i seçiniz. Buradan "Owner" (Sahiplik) yanında herhangi bir kullanıcı adı yazıyordur. Ve onun yanında "Change" (Değiştir)'e basınız. Gelen ekrandan
Administrators grubunu seçerek OK'a basınız. Sonekrandan çıkmadan yani "Permission for {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276}" ekranında yukarıdaki listeden
Administrators gurubunu seçerek alttaki listeden "Full Control" 'ü işaretleyiniz. "Apply" ve "OK" diyerek çıkıp regedit ekranınıda kapatınız.

Başlat=>Çalıştır'a dcomcnfg yazarak Enter'a basınız. Ardından gelen ekranın solundaki listeden "Komponent Servisleri" (Component Services)=>"Bilgisayarlar" (Computers)=>
"Bilgisayarım" (My Computer)=>DCOM Config'i işaretleyiniz. Yukarıdaki "View" menüsünden "Detail" 'i seçiniz ve sağdaki listeden "RuntimeBroker" 'i bulup
(Burada aldığınız hatanın anahtarı olan {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276, RuntimeBroker yanında yazıyordur. Sağlama için bakınız) sağ tuş=>Properties'i seçiniz.
Gelen ekrandan "Security" (Güvenlik) tabına geçiniz. Ekranda "Local and Activation Permissions" grubu altında "Customize" (Özelleştir) 'i seçip gelen ekrana "Administrators"
grubunu ekleyin ve "Local Launch" 'u ya da "Local Activation" 'ı (bu seçeneklerden birisi) aşağıdaki kutucuktan seçiniz. Aşağıdaki kutucuktan işaretleme yaparken, yukarıdaki
listede "Administrators'un seçili olmasına dikkt ediniz. Aslında buraya "Local Service" kullanıcısını da ekleseniz de olur. Ancak şimdilik bizim üstünde durduğumuz konu "Administrators" grubu.

Bilgisayarınızı baştan açıp kapayınız. Bu şekilde 10016 olay kimliğine sahip hatanızın düzelmesi gerekmektedir.

Service Control Manager, EventID : 7023 (Qualifiers 49152) hatasına ait çözüm önerileri :

Bu hata sizin ekranınızın göz kırpması ile ilgili olma ihtimali yüksek.

Çözüm 1 :

Windows Tuşu + X => "Device Manager" (Aygıt Yöneticisi) => Display Adapters (Ekan/Görüntü Bağdaştırıcısı) altındaki ekran kartınızı gösteren simgeye sağ tuş ve "Update Drive Software"
seçeneğini seçerek güncellemeye çalışınız. Herhangi bir güncelleme işlemi yaztınız ise bilgisayarınızı kapatıp açınız, ardından herhangi bir göz kırpma olacak mı takip ediniz.

Çözüm 2 :

Windows Tuşu + X => "Control Panel" => Troubleshooting penceresini açın. Alttaki "System and Security" seçeneğinde bulunan "Run maintenance tasks" seçeneğini başlatın.

Çözüm 3 :

Eğer bilgisayarınızın göz kırpması herhangi bir ekran kartı sürücüsü güncellemesinden sonra olduysa, lütfen eski sürücünüzü geri yükleyiniz. Ve hatanın tekrarlayıp tekrarlamadığını takip ediniz.

Saygılarımla

msyesilkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar, benim bilgisayarım Lenovo E570 Laptop, benzer sorun bende de var. Ekranım sık sık göz kırpıyor. Çok rahatsız oldum. Hatta Ekran kartının en son sürümlerini yükledim. Sorunum halen devam ediyor. Aşağıda dediğiniz sayfaları attım
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• hata_sayfası1.jpg
    hata_sayfası1.jpg
    105.4 KB · Görüntüleme: 703
  • hata_sayfası2.jpg
    hata_sayfası2.jpg
    102.1 KB · Görüntüleme: 880

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Farklı bir görüntü aktarım kablosu ?

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Merhabalar, benim bilgisayarım Lenovo E570 Laptop, benzer sorun bende de var. Ekranım sık sık göz kırpıyor. Çok rahatsız oldum. Hatta Ekran kartının en son sürümlerini yükledim. Sorunum halen devam ediyor. Aşağıda dediğiniz sayfaları attım
Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartının kablo yerini değiştirdin mi? Temassızlık oluyor bazen. Bende de oluyordu bu uzun zamandır olmuyor.

Reaksiyon puanı
16,128
iş atıyor olmasın? şakası yapan yok...
videosunu çek youtube'a at onu koy.

msyesilkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Reaksiyon puanı
16,128
ledlerden yapıyor olabilir sökmesi senin için zor olabilir.

Reaksiyon puanı
16,128
anlamsız bir şekilde yürüyen ışık efekti yapıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
cins arıza ekran orijinal değil uydurma isede olabilir...anlayan biri bakmalı.