Bilgisayar fanım bazen duruyor bazen çalışıyor

mortaldance07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani açıkcası eğer fanım durunca ellimle hızlıca çeviriyom dönmeye devam ediyor eskisi gibi hızlıca ama bazende duruyor mesela sabahtan akşama kadar çalışır durmaz ama bilgisayarı kapatıp açarım belli zaman sonra kapanır hızlıca döndürürüm masaüstü bilgisayar bu arada ben kasanın kapagını çıkartım hava alsın diye

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Bende de aynı sorun olmuştu.

Kasayı aldığımda stock fanları haricinde bir fan eklettirdim ve bu fan sıkıntı çıkartmaya başladı, bazen yavaş dönüyor bazen stabil çalışıyor bazende hiç dönmüyor elimle çevirince düzeliyordu.

Fark ettim ki fanın kablosu çok dolanmış ve onu şu anda en düz halde tutmaya çalışıyorum 6 7 aydır hiç bir sorun çıkmadı.

Kısaca fanın kablosunu bükmemeye çalışın.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Aynı sorun yakın bir zamanda benim laptop da vardı sonradan öğrendimki fanın içindeki yağ işlevini yitirmiş ve fan dönmekte sorlanıyormuş bu yüzden. Makine yağı ile yağlamıştım sorun çözülmüştü ama yine de biraz sorunluydu ses felan yapıyordu bende yenisini alıp taktım şuan bir sorun yok. Eğer sende de elinle çevirmeye çalıştığın zaman direnç gösteriyorsa o zaman yağlaman gerek. Aksi halde normal döndürebiliyosan yazılımsal bir sorun olabilir. Bios güncellemesi felanda varsa yap.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=294581]burakkenger[/MENTION] Arkadaşın hatırlattığı iyi oldu bende bunu yazıcaktım ama unuttum bir an 2 saat düşündüm ne yazıcaktım diye de arkadaş hatırlattığı iyi oldu.

Dönmekte zorlanan fanı sök arkasında bir sticker gibi bir şey var onu kaldırdığında orda fanın demirlerini falan görürsün hani döndüğü yerin ortasıdır orası, motor yağsı damlattım ben oraya bir iki damla sonra kapattım ve çatır çatır çalışıyor.

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@burakkenger Arkadaşın hatırlattığı iyi oldu bende bunu yazıcaktım ama unuttum bir an 2 saat düşündüm ne yazıcaktım diye de arkadaş hatırlattığı iyi oldu.

Dönmekte zorlanan fanı sök arkasında bir sticker gibi bir şey var onu kaldırdığında orda fanın demirlerini falan görürsün hani döndüğü yerin ortasıdır orası, motor yağsı damlattım ben oraya bir iki damla sonra kapattım ve çatır çatır çalışıyor.

ben sticker ı kaldırmadan enjektörle basıyorum yağı :D makşne yağı yoktu sıvı yağ attım o da işlev görüyor =)

ozan.demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yağlama yapın ayrıca kasanızın kapağını kapatın hava sirkülasyonunu bozduğunuzdab daha çok ısınır.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Yağ döken arkadaşlar yanlış yapmışsınız, yağ tozu tutar ve yakında tortulaşmaya başlar ve çok yakında içi iyice dolar ve çalışmaz hale gelir keşke yağsız temizleme spreyi ile temizleseydiniz.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
eskiden bende yağ dökerdim ama artı tam tersini yapıyorum, fanı komple söküp içindeki yağı tamamen temizliyroum. bu şekilde arada yağ tortusu olmadığı için daha rahat dönüyor