Bilgisayar ekran kartını görmüyor

FurkanT17127

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı 3 yıl önce ikinci el almıştım, modeli Asus k53sv. içinde nvidia GT540M ekran kartı bulunuyor. Ekran kartı anakartla tümleşik. 7 ay önce anakart yanmıştı (sebebini sormayın. Güç kablosunu yanlışlıkla ters kutupları bağlamıştım). 2 ay önce yeni anakartı taktım.

Anakart değişmeden önce bu sorun var mıydı emin değilim (buna benzer bir sorunla karşılaşmış olabilirim. eğer karşılaştıysam da çözmüştüm.). Sorun şuydu: aygıt yöneticisinde ekran kartı soluk olarak gözüküyordu. internetten çözümler aradım ve denedim. Driverları nvidianın sitesinden indirmeyi denedim fakat driver kurulurken aşağıdaki ssde de olduğu gibi, "Bu grafik sürücüsü uygun donanımı bulamadı." hatası verdi. sonra asusun sitesinde asusk53sv modeline uygun driverlardan indirdim. fakat hata değişmedi.

sonra belki aygıt yöneticisinden kaldırırsam kurulur dedim ve kaldırdım sonuç değişmedi. ve ekran kartı aygıt yöneticisinde bir daha gözükmedi. pcyi kapatıp açmak işe yaramadı. Ne yapmalıyım? bilgisayarı sıfırlamadan bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    103.1 KB · Görüntüleme: 430

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
GeForce Experience ile kurulum yapmayı deneyin.