Bilgisayar Eğitim Kitabı Kazanın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
B- Başka makinelerin üretimi için gerekli hesaplamaları yapmak​

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
b ve d şıkkı arasında kararsız kalınca araştırdım yabancı kaynaklardan. ilk bilgisayar Z3 müş galiba :D. o bilgisayarla ilgili olarak da orduyla ilgili hiç bişe bulamadım hep hesaplama üstüne anlatılmış bilgisayarın özellikleri. büyük ihtimal

B- Başka makinelerin üretimi için gerekli hesaplamaları yapmak

as3 kitabını kazansam çok güzel olacak varya:)

stacer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D - Askeri stratejiyi kusursuzlaştırmak ve hava operasyonlarının başarılarını hesaplamak için.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
b ve d şıkkı arasında kararsız kalınca araştırdım yabancı kaynaklardan. ilk bilgisayar Z3 müş galiba :D. o bilgisayarla ilgili olarak da orduyla ilgili hiç bişe bulamadım hep hesaplama üstüne anlatılmış bilgisayarın özellikleri. büyük ihtimal

Ben de yabancı kaynaklardan araştırdım ve "ilk bilgisayarlar" diye geçtiği için soruda diğerlerine de baktım ve en son yabancı bir üniversitenin bir araştırmasına baktım. Sanırım benzer bulgulara rastlamışız. Cevabımı yazmıştım o yüzden bi daha yazmaya gerek yok. :)

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Cevap olarak B şıkkı diyorum. Araştırmama göre yanılmıyorsam ilk makinelerin kullanım amaçlara makinelerin programlanabilirlik katıp işlevlerini daha kolay hale getirmek gibi benzeri amaçlar ile kullanılmış.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139

RANDOM_213124

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap d şıkkı.Ama şaibeli bir soru.İlk bilgisayar derken kastedilen ENIAC mı acaba?Günümüz bilgisayarı gibi değil o zamanın bilgisayarı ilk ram'li,programlanabilir,interaktif...

xendane

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap D şıkkı Askeri stratejiyi kusursuzlaştırmak ve hava operasyonlarının başarılarını hesaplamak için.

muharremy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha 1830'larda Charles Babbage(1792-1871) fark makinasını ve ardından analitik makinayı yapmasıyla hesaplama işlerinin elektro mekanik araçlara yaptırılması ve sonuçların elde edilmesi görüşü doğmuştu.
Bence B şıkkı. Soruyu bir anda bilmek saçmalık olurdu birazçık araştırdım ama. ilk bilgisayarların Hesap yapmaktan başka bir işe yaramayacagı için.

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
B Diyorum çünkü ilk bilgisayarlar sadece hesap yapabiliyordu sanrım :)

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
D - Askeri stratejiyi kusursuzlaştırmak ve hava operasyonlarının başarılarını hesaplamak için kullanılmıştır.

barbaros65

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevabımız c şıkkıdır çünkü ilk bilgisayar hesap makinesi olarak kullanılmıştır

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
D diyorum. :)

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
D - Askeri stratejiyi kusursuzlaştırmak ve hava operasyonlarının başarılarını hesaplamak için.

Şıklarınız arasından cevap bu. Çoğu üniversitede anlatılanlardan da bu sonuç çıkıyor.

Fakat şıklarınız arasında yer almayan ilk bilgisayar olarak kabul edilen makine "Z Makineleri" denilen bilgisayarlardır.

• Konrad Zuse'nin "Z makineleri". Z3 (1941) ikili sayı tabanına dayalı işleyip, gerçel sayılar ile işlem yapabilen ilk makinedir. 1998 yılında Z3'ün Turing uyumlu olduğu kanıtlanmış ve böylece ilk bilgisayar unvanını edinmiştir.
  • Atanasoff-Berry Bilgisayarı (1941) boşluk tüplerine dayalı olup, ikili sayı tabanının yanı sıra, sığaç tabanlı bellek donanımına sâhipti.
  • İngiliz yapımı Colossus bilgisayarı (1944), kısıtlı yazılımlanabilirliğine (kurulabilirliğine) karşın, binlerce tüp kullanımının yeterince güvenilir bir sonuç verebileceğini göstermiştir. II. Dünya Savaşı'nda Alman silahlı kuvvetlerinin gizli iletişimlerini çözümlemek için kullanılmıştır.
  • Harvard Mark I (1944), kısıtlı kurulabilirliğe sâhip bir bilgisayar.
  • ABD Ordusu tarafından geliştirilen ENIAC (1946), onluk sayı tabanına dayalı olup ilk genel kullanım amaçlı eletronik bilgisayar unvanına sâhiptir.

zeitpunkt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
B-Başka makinelerin üretimi için gerekli hesaplamaları yapmak

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
şıkkı diyorum hadi hayırlısı kaç seferdir katılıyorum ama kısmet tabii. :)

gelgel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:huh: B ...

Bilgisayar konusundaki yeteneklerinizi ilerletmek istiyorsanız eğitim kitapları sizin için biçilmiş kaftan. Peki bu kitapları kazanmak ister misiniz? İşte sizin için yeni fırsat....

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

:huh: B ...

Bilgisayar konusundaki yeteneklerinizi ilerletmek istiyorsanız eğitim kitapları sizin için biçilmiş kaftan. Peki bu kitapları kazanmak ister misiniz? İşte sizin için yeni fırsat....

murber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D - Askeri stratejiyi kusursuzlaştırmak ve hava operasyonlarının başarılarını hesaplamak için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...