Bilgisayar Donuyor Nereden Kaynaklanıyor Olabilir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nevuser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Selamün Aleyküm SDN ;

Son ıkı gündür pc süreklı donuyor nedeni ne olabilir bugün fanı kasanın içine güzelce temizledim fakat hala donma var hardiskım beş gb boş sadce ondan dolayımıdır yardımlarınızı beklıyorum.

Saygılar...

adszhll.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Bu Az önce oldu Bilgisayarı fazlada zorlamadım herhangi programda açık değil arka planda :( ama donuyor Lanet olsun

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Görev yöneticisinden performans grafiklerini gözlemle Sorun yazılımsalmı donanımsalmı önce ondan emin ol bişeyler rami dolduyo olabilir işlemciyi kasıyo olabilir

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Görev yöneticisinden performans grafiklerini gözlemle Sorun yazılımsalmı donanımsalmı önce ondan emin ol bişeyler rami dolduyo olabilir işlemciyi kasıyo olabilir

Herhangi Bir sorun yok ekran kartının son sürüm drıverı yüklü bf3 yükledikten sonra böyle olmaya başladı hardiskim dolu ondan olma ihtimali varmı ? :S

Şuanda gogle chrome da üçtane sekme açık ve ram kullanımı 1.62 gb normal mi ? :S Ramim 4 gb

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Herhangi Bir sorun yok ekran kartının son sürüm drıverı yüklü bf3 yükledikten sonra böyle olmaya başladı hardiskim dolu ondan olma ihtimali varmı ? :S

Şuanda gogle chrome da üçtane sekme açık ve ram kullanımı 1.62 gb normal mi ? :S

Toplamda kaç gb ram var ? diyelim 2gb eğer uygulamalar 2 gb dan fazla ram ihitiyacı duyarsa sanal bellek devreye girer ve sistem dona dona çalışır yada aşırı yavaşlar

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Toplamda kaç gb ram var ? diyelim 2gb eğer uygulamalar 2 gb dan fazla ram ihitiyacı duyarsa sanal bellek devreye girer ve sistem dona dona çalışır yada aşırı yavaşlar

4 gb üstat herhangi bir sorun yoktu ıkı gün önce batfield 3 ü yükledim donmaya başladı :S oyundaykende donuyor :S

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Battlefield'ı kaldır sorun devam ediyor mu bi bak. Oyunu oynadıysan kayıt dosyasının yedeğini almayı unutma. Eğer düzelirse sorun hardidiskinde yeterli boş alan olmamasındadır demek.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
oyunu kaldırdım d diskinde duruyor yedeği herhangi bir zorlanma ve ya donma olmadı anlaşılan hardiskten kaynaklanıyor :( benim c diski yüz gb toplam hardisk alanı 500 gb d diskimde dört yüz gb gibi bişi format atmadan c diskinin kapasitesini artırabilirmiyim ?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
@nevuser Harddiskten değil sorun bence oyun kasıyor ayrıca oyunu illa C ye kuracaksın diye bir şart yok D ye kur

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
d'ye kurdugum zamanda oyun çalışmıyor orıgın'ıde d ye kurdum ancak oyunun bulundugu kısım c de olmak zorunda yoksa orıgın tekrar indirmek zorunda bırakıyor beni ondan dolayı c'diskinin kapasitesini arttırmam lazım diye düşünüyorum :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşler aynı sorun bendede vardı ben fanı temizlemeden önce bilgisayar kendini kilitliyor ve reset atmak zorunda kalıyordum şimdi ise fanı temizledim ve kasananın içini hava alsın diye açık bıraktım kilitlenme sorunu geçti fakat takılma sorunu var sizce bu problemi nasıl çözebilirim bilgisayar 5 senelik 1gb ram 512 mb ekran kartı 2.00 mh işlemci hızı

LoSt61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemin yüklü olduğu disk dolunca explorer.exe bazen kafayı yiyor. Hard diskte biraz temizlik yap sonra tekrar dene.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aynı olay bende de var sistemi kasacak hiç bir program dahi açık değil ama saniyelik kasma & donma bende de oluyor neden anlam veremiyorum ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:scared:selam arkadaşlar benim bilgisayar soğuk odada kaldığı için donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum bi yardımınızı istesem ram çıkartıp takdım power kablosunu çıkartıp takdım ana fan cıkartıp taktım sorun deişmedi yardımlarınızı bekliyorum çözüm doğru bulana +rep vercem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Sizn Bilgisayar Laptop İse Size Bir Çözümüm Var Geçekten Bilgisyar Hızlanıyor Ama Masüstü Bilgisyarlar Da Aynısı Nı Gösetercem Size.

1:Öncelikle Başlat Menüsünden [Çalıştır.] Sonrada Bilgisyarıma Giriyoruz Ordanda Windows Ondan Sonrada [Prefetch]
Ordaki tüm dosyaları siliyoruz.

2:Arkadaşlar Yine Çalıştır Basıyoruz yinede %temp% yazıyoruz ondan sonrada ordaki tüm dosyaları siliyoruz Bilgisyar Anında Hızlanır

3:Öncelikle yaptıktan sonra bilgisyarı yeniden başlat kabul etmsei için ondan sonra açtığınız Bilgisyarı oyunlara girdiğiniz anda kasama durumnu %10 düşürür Bece On numara deneyin

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Prefetch klasörün içini silmeye gerek yok. İşletim sistemleri bu dosyaların sayısına sınır vermiş. Belli bir süre sonra kendi temizliyor yani. Silince uygulamaların geç açılması gibi sorunlar görülüyormuş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bnmde bilgisayar donuyor mouse hareket etmiyor tüm oyunlardada böyle oluyor acill yardımk:(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:bored::wink:valla bendede böyle oluyor niye bilmiyorum format attım gene aynı ya

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bilgisayarım çok donuyo internete basıyorum 15dk sonra açılıyo en fazla bir sekme açılıyo dah fazla açarsam bilgisayar kitleniyo bilgisayarı baştan açıp kapatıyorum internet hızı 0,69 mbps bilgisayar bomboş neden donuyo arkadaşlar windows exp benimki

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ıslemcı cok ısınıyodur fanı temızmı bak yada fan tam oturmamıstır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayarım donuyor neden ekran kartım yokta ondan olabılırmı acaba ALLAH rızası için yardım edin kaç cgb ekran kartı taktırıyım ona göre yanii

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:mad: arkadaslar yardım edin bilgisayarım donuyor ne yapmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak kardeşim şimdi aynısı bndede oluo çözüm yoluda yeni bi c diski almak oldu senin c diski eskimiş olabilir...:dirol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarım donuyor nedeni ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum