Soru Bilgisayar Çok Yavaş

HalilEmre173

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lenovo İdeapad 320 serisinden 81bt001ftx adlı bilgisayara sahibim.i5 8250U işlemci ve Onun ile birlikte gelen UHD 620 grafik işlemcinin yanı sıra Radeon 530 2GB grafik işlemci bulunduruyor.Buna rağmen bilgisayar günlük işlerde (Örneğin Chrome) çok kasıyor.Her zaman performans modunda bulundurduğum halde hızı değişmiyor.Hatta içerisindeki 1 TB HDD yerine 480 GB WD Green SSD aldım ancak açılış süresi dışında hiç bir şey değişmedi.Win 11 kullanıyordum Win 10'a geri çevirdim ancak birkaç gün sonra hızı tekrardan yavaşladı.Hızını nasıl arttırabilirim?Yardım ederseniz sevinirim

Sorsavuş

Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.
Reaksiyon puanı
46
Görev yöneticisinde arka planda çalışan istemediğin uygulamaları silebilir ve başlangıç uygulamalarından işine yaramayanları kapatabilirsin. Ama bunları zaten yapmışsındır. Büyük ihtimalle sorun kasa içindedir. Laptobunun kasasını en son ne zaman temizledin. Fan temizliği vb. çok önemlidir. Ayrıca termal macun yenileyebilirsin ama sıvı metal kullanman senin için kat kat daha iyi olur.

dodgerblue2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görev yöneticisini açıp değerleri kontrol et. Muhtemelen ram %100 gözüküyordur. Eğer böyleyse sanal bellek oluşturabilirsin yada ram düşükse ve ram slotu varsa ram ekleyebilirsin. Chrome ram'i çok işgal ediyor.

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,289
%temp%, temp, recent, prefetch dosyalarınıda çalıştırdan açıp temizlersen faydası olur