Bilgisayar çalışırken reset atıyor

eigmatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar benim sorunum bilgisayar çalışırken reset atıyor önce mavi ekran oldu ve gitti aradım arkadaşı dedi ramden taktım çıkarttım sorun biraz hallodu ama geçmedi tamire gitti.fortmat atıldı sorun 1hafta gözükmedi ramler test edildi.hard disk daha sonra kafa atmaya başladı tık tık tık sesi gelince bilgisayar dondu sonra attı 4 defa tamire gitti dediler harddisk degiş aldım wd cawiar black aldım 122 tl ye 1 hafta önce ve düzeldi sorun kalmadı dedik gene pc harddisk okumuyor diyor ne yapacagımı şaşırdım sistemim anakartım ep 35 ds 3 r ilemci q6600 ekrankartı ati 4850 ram ocz 2*2 gb 800 mb hızlıgüç kaynagım 550 watt işletim sistemi xp 64 bit....bilgisayarda 3d max programı kullanıyorum 10 saat bazen 14 saat çalışma yapılıyor harddisk ısınmadan dolayı yapabilirmi acaba?lütfen yardım edin kasaya dalacam yakında....

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hard disk çok mu ısınıyor?bisenin hard disk Black bu model ısınır zaten başka bir hard disk dede dene bende yardımcı olmaya çalışırız arkadaşım.

eigmatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha önce samsung harddisk vardı o kafa attı vardı..oda bozuldu bu yüzden sanırım harddisk sogutucusu alsam faydası olurmu ??????*

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
zannetmiyorum ama çalışır durumdaki bi hard disk denesen daha iyi olur benim de başımda vardı samsung 750 GB donma oluyordu reset atmadan düzelmiyordu daha sonra anakard dedim ram dedim falan en sonunda daha bir ay bile olmadı 750GB hard disk card şimdi garantide bakalım ne olacak sen hard diske bi yoğunlaş

eigmatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim eski hardiskim zaten samsungdu aynı şekilde banada söylediler ve 320 gb hard diskimin dün garantiye gitti... bendeki bide bazen ram takıp çıkarınca düzeliyordu...anlamadım sorunu...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Anakartın Ram slotlarını bi temizle belkide anakartta olabilir düşük bi ihtimalde olsa tozda sebep olabiliyor bu gibi sorunlara

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence de sorun anakartta olabilir. Kasanın da yeterince soğutulduğuna emin ol fanların çalıştığına eminsin değil mi?

eigmatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onuda yapim bakalım hayırlısı ama baya sogudum bu ndan dolayı....çok sagolun...

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
Yazını baştan sona okudum.Sadece 1 yerde nokta kullanmışsın. 3 noktalar hariç.

Soruna gelince sorun anakarttan. Biosu güncelle yine sorun çıkarsa durum servislik yada yenisini alacaksın servisin vereceği cevabı biliyorum.
Kolay Gelsin

eigmatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka neden olabilir fikriniz varmı?

quadrack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Power supply'ı değiştirmeyi dene. Gerekli gücü alamayan anakart reset atıyor olabilir.