Bilgisayar çalışırken ekran gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor

hbatuhankurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam arkadaşlar bir problemim var bir türlü çözemedim.

İlk olarak bilgisayarda gigabyte ga-f2a88xm-d3h anakart mevcut anakartın üstünde Amd A6-5400K 3.6GHz Soket FM2 işlemci bulunuyor.8 gb kingston ram var.
ilk olarak düğmeye bastığımda bilgisayar geç açılıyor yani 5 ile 7 saniye arasında açılıyor post ekranı post ekranını geçiyor windows açılıyor belli bir süre geçtikten sonra ekran gidiyor arka planda bilgisayar çalışmaya devam ediyor bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda bios update ediyor bu şekilde döngü halinde devam ediyor.

Yaptıklarım:
-Ram'i farklı slota taktım.
-Farklı ram ile denedim.
-Anakartı kasadan çıkartıp denedim.
-İşlemcinin termal macununu yeniledim.
-Farklı hdd ile windows'u başlatmayı denedim.
-Ekran kartı takıp ekran kartıyla görüntü almayı denedim.
-Bios pilini çıkartarak bios sıfırladım.
-Bios update yaptım.

Sonuç olarak başarısız.

Tespitim anakart problemi garantisi olmadığı için yeniden almaya karar verdim cevaplarınızı bekliyorum.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Selam arkadaşlar bir problemim var bir türlü çözemedim.

İlk olarak bilgisayarda gigabyte ga-f2a88xm-d3h anakart mevcut anakartın üstünde Amd A6-5400K 3.6GHz Soket FM2 işlemci bulunuyor.8 gb kingston ram var.
ilk olarak düğmeye bastığımda bilgisayar geç açılıyor yani 5 ile 7 saniye arasında açılıyor post ekranı post ekranını geçiyor windows açılıyor belli bir süre geçtikten sonra ekran gidiyor arka planda bilgisayar çalışmaya devam ediyor bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda bios update ediyor bu şekilde döngü halinde devam ediyor.

Yaptıklarım:
-Ram'i farklı slota taktım.
-Farklı ram ile denedim.
-Anakartı kasadan çıkartıp denedim.
-İşlemcinin termal macununu yeniledim.
-Farklı hdd ile windows'u başlatmayı denedim.
-Ekran kartı takıp ekran kartıyla görüntü almayı denedim.
-Bios pilini çıkartarak bios sıfırladım.
-Bios update yaptım.

Sonuç olarak başarısız.

Tespitim anakart problemi garantisi olmadığı için yeniden almaya karar verdim cevaplarınızı bekliyorum.

Hiç böyle bir durum başıma gelmedi iyi mi, umarım yardımcı olabilecek birisi vardır