Bilgisayar bir süre sonra kasıyor ACİL PLS.

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar ilk başlarda gayet iyi ama sonradan kasıyor kasmalarda söyle oluyor mesela bir klasörü alta alıyım yada google chorome yi alta alıyım masaüstüne dönmeye çalışayım 10 sn yede masa üstü geliyor.Onboard taki ekran kartından dolayı olabilir mi? Çünkü o ekran kartını kullanıyorum

Ram:1 gb
İşlemcim: İntel Genuine(R)

acaba İntel GeForce 8400GS 512 MB 64 bit Ekran kartı ve 1gb daha Ram alıp toplamda 2 GB ram alsam sorun çözülür mü ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayar ilk başlarda gayet iyi ama sonradan kasıyor kasmalarda söyle oluyor mesela bir klasörü alta alıyım yada google chorome yi alta alıyım masaüstüne dönmeye çalışayım 10 sn yede masa üstü geliyor.Onboard taki ekran kartından dolayı olabilir mi? Çünkü o ekran kartını kullanıyorum

Ram:1 gb
İşlemcim: İntel Genuine(R)

acaba İntel GeForce 8400GS 512 MB 64 bit Ekran kartı ve 1gb daha Ram alıp toplamda 2 GB ram alsam sorun çözülür mü ?

Isınmadan dolayı kasma oluyordur format atmayı denedin mi ?

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet denedim .Bir çok kez Arkadaşlar yardım edin .

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
İnternetten speedfan indir ve ısı değerlerine bak ve bize bildir.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Isıdan olacağını pek sanmıyorum aslında çünkü 105 dereceye çıkmış bilgisayarımda bile o kadar kasma olmuyordu.

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
temp1:-54C
temp2:-2C
temp3:43C
HD0:48C
HD1:43 C
Core0:55C
Core1:50 derece

Core0 ile Core1 de alev Temp 3 bi yükseliyo bir normal oluyor HD0 ve 1 Normal tikişareti var Temp 1 ile temp2 düşüşte . Bide kasada 4 tane fan var CPU ile birlikte 5.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Isıdan olacağını pek sanmıyorum aslında çünkü 105 dereceye çıkmış bilgisayarımda bile o kadar kasma olmuyordu.

Sistem özelliklerin iyidir o yüzden

- - - Mesaj Güncellendi - - -

temp1:-54C
temp2:-2C
temp3:43C
HD0:48C
HD1:43 C
Core0:55C
Core1:50 derece

Core0 ile Core1 de alev Temp 3 bi yükseliyo bir normal oluyor HD0 ve 1 Normal tikişareti var Temp 1 ile temp2 düşüşte . Bide kasada 4 tane fan var CPU ile birlikte 5.

Abartılacak bir sıcaklık göremedim hatta normal diyebilirim. ramini değiştirirsen sorun büyük ihtimal çözülür yinede sen o şekilde dene

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Sürekli Format At Diyorsunuzda Arkadaşa Format Hiç İyi Birşey Değil Mümkün Olduğunca Uzun Süreli Format Atman Senin Yararına Ne Kadar Çok Format Atarsan O Kadar Çabuk Harddiskin Bozulur

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eee şimdi ne yapmam gerekiyor ben harici 3 tane de fan bağladım fanlar sisteme zararı olur mu ? Onlar yavaşlatır mı ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sürekli Format At Diyorsunuzda Arkadaşa Format Hiç İyi Birşey Değil Mümkün Olduğunca Uzun Süreli Format Atman Senin Yararına Ne Kadar Çok Format Atarsan O Kadar Çabuk Harddiskin Bozulur

Usta aslında bu bir inanış biliyor musun ? Harddiski biçimlendirmek rahatlatır tüm verilerin üstüne 0 yazmak harddiski bozmaz ve ya hasara uğratmaz. Asıl harddiski yıpratan işlem maxblast tipi tüm verilerin üstünden 35 geçiş yapmak yani harddiski fabrika çıkışlı hale getirmek. Buda disk performansını arttırır ama ömrünü azaltır. Sen ha bilgisayarına 5 gb lık dosya indirmişsin ha 10 gb lık windows sürümü yüklemişsin bu bişey farkettirmez harddiske zarar vermez

Eee şimdi ne yapmam gerekiyor ben harici 3 tane de fan bağladım fanlar sisteme zararı olur mu ? Onlar yavaşlatır mı ?

Zararı olmaz sen ram değişikliği yap arkadaşından falan ram al 2 gb falan öyle bir dene. Anakart marka model verir misin daha önce böyle bir sorun varmıydı ?

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki İntel Celeron mu daha iyi yoksa Genuine mi ?

Kasayı zaten yeni aldım 2.el aldım tanıdıktan.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki İntel Celeron mu daha iyi yoksa Genuine mi ?

Kasayı zaten yeni aldım 2.el aldım tanıdıktan.

Anakartı çıkartıp iyice bir inceler misin çatlak var mı yada güç dağıtıcılar (siyah silindir boyuna uzun şeyler) onlardan biri alttan yada üstten patlamış olabilir onlara dikkatli bakar mısın ?

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usta aslında bu bir inanış biliyor musun ? Harddiski biçimlendirmek rahatlatır tüm verilerin üstüne 0 yazmak harddiski bozmaz ve ya hasara uğratmaz. Asıl harddiski yıpratan işlem maxblast tipi tüm verilerin üstünden 35 geçiş yapmak yani harddiski fabrika çıkışlı hale getirmek. Buda disk performansını arttırır ama ömrünü azaltır. Sen ha bilgisayarına 5 gb lık dosya indirmişsin ha 10 gb lık windows sürümü yüklemişsin bu bişey farkettirmez harddiske zarar vermez

Zararı olmaz sen ram değişikliği yap arkadaşından falan ram al 2 gb falan öyle bir dene. Anakart marka model verir misin daha önce böyle bir sorun varmıydı ?

Yeni aldım zaten bu pc yi tanıdktan.Ve Bioas un ekran kartını kullanıyorum yani onboard takini bundan da kaynaklanır mı ?

Anakartı çıkartıp iyice bir inceler misin çatlak var mı yada güç dağıtıcılar (siyah silindir boyuna uzun şeyler) onlardan biri alttan yada üstten patlamış olabilir onlara dikkatli bakar mısın ?

Baktım ama öyle birşey yok.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yeni aldım zaten bu pc yi tanıdktan.Ve Bioas un ekran kartını kullanıyorum yani onboard takini bundan da kaynaklanır mı ?

Baktım ama öyle birşey yok.

Yok mu ekran kartın ? Ekran kartın yoksa tabi öyle yapar şuan vga mı kullanıyorsun ?

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok mu ekran kartın ? Ekran kartın yoksa tabi öyle yapar şuan vga mı kullanıyorsun ?

Yok hayır VGA kullanmıyorum tüplü monitöre bağlı ama harici bir ekran kartı değil anakarta bağlı anakartın ekran kartını kullanıyorum.

Yok hayır VGA kullanmıyorum tüplü monitöre bağlı ama harici bir ekran kartı değil anakarta bağlı anakartın ekran kartını kullanıyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

anladım yerleşik ekran kartı. Anakart marka model verirsen iyi olur daha detaylı yardımcı olurum. Bide anakartında ekran kartı girişi var mı bak bakayım o kadar eski olamaz zatende

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım yerleşik ekran kartı. Anakart marka model verirsen iyi olur daha detaylı yardımcı olurum. Bide anakartında ekran kartı girişi var mı bak bakayım o kadar eski olamaz zatende

Evet var :D PCI-E girşli. Anakart Adı :Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bigisayar ısınması hasta adamın ateşi çıkması gibi
bilgisayarın donanımları zayıf
güçlü programları kurarsan kasma yapar
sana tavsiyem madi durum varsa
ram 4gb
asus gt 440 ekran kartı
işlemci Amd FX-4300
Yok format yok vs mi hepsi boş boş laf ediyor

umutcan4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendine 512 mb 128 bit ekran kartı bul yada daha iyiside olabilir

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/geforce-8400gs-512mb-64-bit-ekran-karti-122282282 işimi görmez mi ?

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisa...arti-122282282işimi görmez mi ?

maddi durum olsa olhoooo. http://urun.gittigidiyor.com/bilgisa...arti-122282282işimi görmez mi ? 70 liram var zaten 1 gb ram alıcam bide :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim sorunum u media get die bir program indirdim o prog ramdan birkaç oyun indirdim ilk 5 gün bişey yoktu sonra bilgisayar kastı ama bu bilgisayar açıldıktan bir süre sonra oluyor ve google da da video lar yavaşlıyo takılıyo filan birde recycle die bir program var belkif-de sorun o labilir lütfen yardım edin