Bilgisayar bilgimi geliştirmek istiyorum neler yapmalıyım.

ArsinLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Abilerim öncelikle konuyu yanlış bir yere açtıysam çok özür dilerim.
Ben lise 3 öğrencisiyim ve okulumda yazılım veya donanım olarak bilgisayarla ilgili bir şey öğretilmiyo. Ben de kendi çapımda gelişebilmek için ve 3 ay tatilim boş geçmesin diye bir iş yerine girdim fakat işler fazla olamadığı için tam yeterli gelmiyo gibi hissediyorum. Ek olarak kendimi araştırarak geliştirmek istiyorum fakat nerden başlamalıyım nelere bakmalıyım ve nerden bakmalıyım bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Donanım bilgini mi yoksa yazılım bilgini mi geliştirmek istiyorsun?

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Öncelikli olarak öğrenmek istediğin şeyleri belirlemen gerekiyor, o yüzden direk yazılım dillerine giriş yapma. Öncelikli olarak donanım mı öğreneceksin yoksa yazılım mı onu bir belirle, eksiklerini öğren. Öğrenmen gereken şeylerin listesini çıkar, bu listeye odaklı çalışma yap ve öncelik belirle, böylelikle sağlam bir bilgi birikimi oluşturmuş olursun.

Son düzenleyen moderatör:

ArsinLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Donanım bilgini mi yoksa yazılım bilgini mi geliştirmek istiyorsun?
İkisinide geliştirmek istiyorum fakat çalışmak için girdiğim yer daha çok donanım ile ilgilileniyor. Yazılımı geliştirmek için de Udemy'den kurs almayı düşünüyorum ama kararsızım hâlâ.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikli olarak öğrenmek istediğin şeyleri belirlemen gerekiyor, o yüzden direk yazılım dillerine giriş yapma. Öncelikli olarak donanım mı öğreneceksin yoksa yazılım mı onu bir belirle, eksiklerini öğren. Öğrenmen gereken şeylerin listesini çıkar, bu listeye odaklı çalışma yap ve öncelik belirle, böylelikle sağlam bir bilgi birikimi oluşturmuş olursun.
Şu an aklımda donanım daha ağırlıklı fakat neyin ne olduğunu bilmediğim için ne öğrenmem gerek bilmiyorum. Bilgisayar toplama vb. şeylerin hepsini öğrettiler, bilgisayarın içindeki parçaların da ne işe yaradığı genel anlamıyla öğrendim. Ne öğrenmem gerekiyor şuan onu da bilmiyorum :)

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
İkisinide geliştirmek istiyorum fakat çalışmak için girdiğim yer daha çok donanım ile ilgilileniyor. Yazılımı geliştirmek için de Udemy'den kurs almayı düşünüyorum ama kararsızım hâlâ.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an aklımda donanım daha ağırlıklı fakat neyin ne olduğunu bilmediğim için ne öğrenmem gerek bilmiyorum. Bilgisayar toplama vb. şeylerin hepsini öğrettiler, bilgisayarın içindeki parçaların da ne işe yaradığı genel anlamıyla öğrendim. Ne öğrenmem gerekiyor şuan onu da bilmiyorum :)
Şöyle açıklamalıyım ki, donanımların kendi içlerinde ki uyumluluğunu falan öğrensen zaten yeterlidir. Bunlardan sonra ise yavaştan yazılıma geçmek istersen geçersin, olmadı daha da derine ineceğim dersen biraz elektrik öğrenirsin, sana donanımda büyük yarar sağlar.

ArsinLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şöyle açıklamalıyım ki, donanımların kendi içlerinde ki uyumluluğunu falan öğrensen zaten yeterlidir. Bunlardan sonra ise yavaştan yazılıma geçmek istersen geçersin, olmadı daha da derine ineceğim dersen biraz elektrik öğrenirsin, sana donanımda büyük yarar sağlar.
Çok teşekkür ederim.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Forumlarda gezinmek,okumak büyük yarar sağlar.1 yıldır bu forumdayım,çok fazla donanım bilgisi öğrendim hangi işlemci hangi anakarta takılır hangi işlemci hangi ekran kartına darboğaz yapar vs vs.
Biraz zamanını verirsen sende çok fazla donanım bilgisine sahip olabilirsin.

Reaksiyon puanı
120
Hocam öncelikle sistem özelliklerini öğrenin. Buradan da tek tek anlatırız da sizin kendi çabanızla öğrenmeniz daha iyi olur. Bilgisayar bilgisi için birkaç öneri

Anakart
İşlemci
RAM (Rastgele Erişim Belleği)
Power Supply (Güç Kaynağı)
Ekran Kartı ( GPU )
SSD (Katı Hal Sürücüsü)
HDD ( Sabit HardDisk )
FAN
KASA
UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı)
Bunlar hem teknik, hem de bilgisayar toplamak için gerekli bilgiler.

2) Python gibi yazılım dilleri öğrenmeye çalışın.
3) Forumlarda takılın, soru sorun soru cevaplayın. Ciddi söylüyorum cevapladıkça da bilginiz artıyor.
4) Sürekli araştırma yapın.
5) İlgili kanalları takip edin.

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
Hocam youtube ta linustechtips izleyin, hem ingilizceniz gelişir hemde donanımlarla alakalı hiçbilmediğiniz birçok şey öğrenirsiniz.

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Not: Reklam değildir.