Bilgisayar asırı ısınıyor ??

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar pro2000 kasa var son zamanlarda baya ısınmaya basladı program indirdim cpu 80 derece olunca pc kendiliginden kapanıyo tum islerim yarım kalıyo.
garanti suresi oldugu icin garantiye gonderdim 20 gun sonra hicbisey yok diye sadece dıs kasayı degistirip gondermisler.
nette biraz dolasıyorum sıcaklık hemen 60 oluyo oyun felan acamıyorum bile
ama programda cpu 1-2-3-4 sıcaklık gosteren yer var orası 80 nin ustune cıkınca 255 derece diyip donuyo onlar donunca ana cpu ısısı dusuyo oyuunlara felan rahat giriyorum
sizce yeniden garantiye gondermelimiyim sorun nedir eger basit biseyse pahalı olmazsa ben yaptırıyım garantiyle ugrasmıyım ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Termal macun ya da işlemci fanının tam yuvalarına oturmaması ile ilgili olabilir.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İşlemci fanını sök termal macunları yenile sonra tam oturacak şekilde geri tak düzelmesi lazım

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Garantisi duruyorsa kendi uğraşmasın boşuna direk garantiye yollanması daha mantıklı. Gönderirken termal macunun yenilenmesini talep etsin.

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha pc alalı 1 yıl oldu hicbi sorun yoktu ama son 3 aydır aniden kapanmaya basladı o kadar sık oluyo ki

ahmeterkann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci marka ve modelini yazarsan yardımcı olabiliriz.Çünkü bazı CPU'lar sorunlu çıkabiliyor.

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
z0kq.png

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
bendede aynı sorun var fanım tozdan tıkandı dönmuyor nerdeyse ekran kartı 103 derce felan oluyor valla işlemcide 95 felan oyun oynarken tabii. Boşta 70 de felan geziniyo işlemci, ekran kartıda 80 felan ama bende kapanma olmuyor ekran kararıyor reset atmaya zorluyor seni. Bence tozdan fan tam donmuyordur veya fan arızladır yetersiz kalıyordur bu yuzden. Hersey olabilir bence garantiye tekrar yolla

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
derslerim agır bilgisayardan yapıyorum o yuzden garanti suresi uzun oldugu icin ben yaptırmayı dusundum ama yedekliyim gonderiyim en iyisi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Fanınız Tozlandıysa Bisikletçiye Götürün Lastik Şişirme Makinasıyle temizlesin İçini Ben Üç yıl Temizlemedim Götürdüğümde Çok Fazla Toz Çıktı Ne Sese Yapıyo Nede Isınıyo