Merhabalar, 7 yıldır kullandığı notebook'umun ekran kartı yandı ve şimdilik netbook ile idare ediyorum. Fakat en kısa zmanda bir masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. En son 10 sene önce bir masaüstü toplamıştım. Bir haftadır sanki yabancı bir dil öğreniyormuşum gibi sistem bileşenlerini inceliyorum. Kasa için ortalama 1500 TL civarı bir bütçe ayırdım ve hangi konuya baksam amd phenom ii x4 ve i5 2500k işlemcili sistemler önerilmiş. Bu işlemcileri almak mantıklımıdır? Sonuçta bunların üzerine bir sürü yeni modeller çıkmış.. Mesleğim öğretmenlik fakat grafik tasarım programları ile de uğraşıyorum. Çok profesyonel olmasada beni yarıyolda bırakmayacak bir makina olması lazım. Mesela notebookta Hd formatında çektiğim videoları movie maker ile düzenleyip çıktı alamıyordum, sistem kilitlenip kapanıyordu.. Bir de başlıkta belirttiğim gibi bilgisayar almak için en uygun zaman nedir? yaz döneminde okullar kapanacak karne hediyesi olarak bilgisayar isteyec çocuklar falan fiyatlar artar mı ucuzlar mı? Biraz daha beklemelimiyim? sistem önerilerinizi de bekliyorum..