Bilgisayar alacağım bu iyi mi?

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hocam sizin değerlendirmeleriniz sadece kolay donanıma müdahale açısından mı ?

Ben laptop kullanıcısı olarak herkesin laptopunu anakartına kadar sökeceğini sanmıyorum. Sonuçta laptopda bu donanım sök tak derecelendirmede çok öneme sahip olmamalı.Siz bütün değerlendirmeyi bunun üzerine yapmışsınız.Hani ısınmasın,olduk olmadık arıza çıkarmasın ya da benzeri özelliklerden kıyaslama yapsanız bence daha sağlıklı olabilir.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hocam sizin değerlendirmeleriniz sadece kolay donanıma müdahale açısından mı ?

Ben laptop kullanıcısı olarak herkesin laptopunu anakartına kadar sökeceğini sanmıyorum. Sonuçta laptopda bu donanım sök tak derecelendirmede çok öneme sahip olmamalı.Siz bütün değerlendirmeyi bunun üzerine yapmışsınız.Hani ısınmasın,olduk olmadık arıza çıkarmasın ya da benzeri özelliklerden kıyaslama yapsanız bence daha sağlıklı olabilir.

>>Sadece dip notumu okuduysanz bu yorumu yapmanız normal. Fakat 2 ve 3 ü tekrar okursanız ne demek istediğimi belki daha iyi anlarsınız..
>>Tek tek oturup işlemci, ram, hdd kıyaslaması yapmak mümkün değil ve kimsede yapamaz. Nedeni ise her pc de donanım özellikleri farklı..
>>Bunun için alacağınız pc nin teknik özelliklerini i.netten araştırıp bulabilirsiniz..(Zaten günümüzde bunu yapanların sayısı oldukça fazla. Örneğin İntel işlemcili alacaksan marka ve modeline göre sandy brige mi, ivdy mi yoksa yeni tip haswel mi olduğunu araştırırsınız...)
>>O nedenle 2. ve 3. maddelerde zaten ip ucunu verdim..(Açık açık yazdım..)
>>Kaliteli donanım istiyorsanız sony vazgeçilmezdir..
>>Olayada sadece sök tak gözüyle bakılmaz fakat bir hdd değişimi olsun(sdd ye çevirmek gibi), yada en basitinden 1-2 yıl içinde işlemci jeli ve soğutucusunun temizlenmesi olsun bunlar için dahi laptobı sökmeniz ve bakımını yapmanız şarttır..
>>Ha dersenizki benim param çok serviste yaptırırım onada şapka çıkarırız..

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@ffgul hocam ilk defa dun sony vaio laptop söktüm. ondan onceki gün hanımın packard-bell laptopunu sökmeyi denedim. her tarafını kıracaktım neredeyse. acayip sıkıntılıydı. ama vaio müthiş kolay sökülüyor. sökme amacım ekranını laptoptan ayırmaktı. harbiden de acayip sağlam menteşe kullanmışlar. bu kadar sağlam olmasına rağmen yine de uğraştırmayacak şekilde dizayn edilmiş. sonra meraktan hemen her tarafını inceledim ve öok da hosuma gitti laptop. simdi zaten bi monitor aldım ona ve ev ahalisinin hizmetine sundum. eski toplama bilgisayardan çok daha performanslı :)

ancak teknoloji biraz da sans işi. bu bahsini ettiğimiz laptopun tertemiz kullanilmasina rağmen ekranının bozulması buna bir örnek. ve packard bell in bu kadar uyuz sökümü olmasına rağmen de tas gibi laptop.

ve şu da var ki. vaio alacagin paraya vaiodan çok daha yüksek donanımlı bir başka markanın laptopunu alabilirsin. yani bahsini ettiğimiz sağlamlık ona göre de fiyatı sunuyor bize.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Snipertr bahsetmiş olduğunuz bir konuya sonuna kadar katılıyorum..
>>O da şuki; Elektronik şans işidir.. Fakat yinede bile bile lades denmez diye düşünüyorum.
>>Neticede (kendi adıma) tamamen kullanılmaz hale gelene kadar kullanma taraftarıyım..
>>Ayrıca herkesin görüşünün aynı olmasıda beklenemez tabiki. Ben sony bir numaraya koyarım bi başkasıda msi koyar, hp yi koyar, acerı koyar...
>>Ben kendi gördüğümü yaşadığımı bilirim, bi başkasıda kendi gördüğünü yaşar ve onu söyler..
>>Ha şunu da söylemeden geçmeyeyim bugün sony vaiom herhangi bir sebebten(4 yıllık) bozulsa ve yapılamasa ilk tercihim yine sony olur...

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=68519]ffgul[/MENTION] başkan kimse burada sony kalitesizdir diye bir talihsiz açıklama yapmaz.Sony çok kaliteli bir marka aksini iddia eden olamaz.Fakat Fiyat/Performans olayına gelirsek bariz pahalı.. Bu fiyat farklarına değecek kadar üstün mü SONY ?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@ffgul başkan kimse burada sony kalitesizdir diye bir talihsiz açıklama yapmaz.Sony çok kaliteli bir marka aksini iddia eden olamaz.Fakat Fiyat/Performans olayına gelirsek bariz pahalı.. Bu fiyat farklarına değecek kadar üstün mü SONY ?

>>Ben, başkası kalitesiz dedi diye bir şey kullanmışmıyım yazdıklarıma bakın isterseniz!!..
>>İkincisi sony kullanmayan adama sony anlatmak zordur...Ancak kullanırsın (uzun bi süre) sonra bağımlılık yapar..
>>Toshibayı(satellite serisini) kullanırsın sonyle farkı fark edersin..En basitinden bir çok laptobın touchpadi oldukça serttir(sol ve sağ kliği) ve sol tarafa yakındır..Bunlar bile ufak etkenlerdir..
>>Dikkatli insan alırken bu ufak ayrıntılara dikkat eder..Bunun gibi bir çok etken var...
>>Fiyatı boşuna o seviyelerde değil tabiki...O nedenle sony alınır ve kullanılır...

>>Buna şöyle bir örnek vererek daha iyi açıklamak gerekirse çoğu insan (Türkiyede) alman arabalarını tercih ediyor..
>>Fakat ne kadar pahalı olsada insanlar tercih ediyor...Nedeni ise kaliteli ve sağlam olduğunu için.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Alman arabasını alamayanlar Renault , Tofaş gibi alternatiflere yöneliyor.Araba mevzusu tam uymadı ama misal 2000 model Renault ile 2000 Model Volkswagen arabada aynı özellikler bulunmuyor. Bilgisayar da adam bakıyor onda da i7 işlemci var bunda da , onda da 1 tb hdd var bunda da diyor özellikleri aynıysa neden fazladan vereyim diyerek alternatife yöneliyor doğal olarak.Sony nin satış sonrası hizmetleri ne durumda bunlar önemli.
Birde şöyle somut örnekler lazım ki ben bu fiyat farkı varken gerçekten bu örneklerin olabileceğini düşünüyorum. Aynı özellikli Samsung ve Sony laptop ta , örneğin bir grafik render işini başlatsak SONY nin çok daha önce bitirmesi gerekir.Elle tutulur somut örnek olarak bu bence önemli.

Joker12

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar benim bütçem 1800 artıramam 1kuruş daha msi bulabilirseniz iyi bi leptop ekran kartı falan herşeyi donmadan oynatcak

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarda ne yapacağın önemli. Ben oyun oynasamda MacBook Air'i seçerdim üstüne biraz daha koyarak. Bir bak istersen --->

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
ben olsam sony yada mac alırdım laptop olarak yada 1 bin daha koy bir kaç ay sonra surface 2 pro al hem tablet hem pc canavar
ama ben laptop almam surface alırım ama laprop no ısınıyorlar ben kendime 2000 tl ye canavar gibi kasa kurdum çok rahatım
3800*2000 küsüratları unuttum neyse metro last light oynuyorum

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Alman arabasını alamayanlar Renault , Tofaş gibi alternatiflere yöneliyor.Araba mevzusu tam uymadı ama misal 2000 model Renault ile 2000 Model Volkswagen arabada aynı özellikler bulunmuyor. Bilgisayar da adam bakıyor onda da i7 işlemci var bunda da , onda da 1 tb hdd var bunda da diyor özellikleri aynıysa neden fazladan vereyim diyerek alternatife yöneliyor doğal olarak.Sony nin satış sonrası hizmetleri ne durumda bunlar önemli.
Birde şöyle somut örnekler lazım ki ben bu fiyat farkı varken gerçekten bu örneklerin olabileceğini düşünüyorum. Aynı özellikli Samsung ve Sony laptop ta , örneğin bir grafik render işini başlatsak SONY nin çok daha önce bitirmesi gerekir.Elle tutulur somut örnek olarak bu bence önemli.

>>Tamam arkadaşım o zaman siz sony nin dışında bi marka seçip mutlu mesut günler geçirin diyelim..
>>Fazla söze gerek yok anlayan anladı zaten...