Bilgisayar Açlış Hatası + Benzeri Yok

ozibu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bilgisayrımda bir sorun var. 1-2 güne kadar bu sorun ile hiç karşılaşmamıştım. Bilgisayrımın markası samsung. Sorunum şu.
Bilgisayarı başlat tuşuna basıp açtığımda normalde samsung yazılı bir marka resmi çıkıp ardından hemen win 8 işletim sistemine giriş yapıyodu. Şimdi ise Pc yi açınca 4-5 dk kadar ( saydım) hiç bir şey belirmiyor sadece siyah ekran var soğutma fanı anormal derecede hızlı çalışıyor 5-6 dk sonra Samsun markası yazan resme geçiyor ardından win 8 giriş yapıyor. Daha önceden böyle sorunum yoktu ve neden olabilir diye araştırdım ama hiç bir cevap bulamadım. Saçma tarafı şu PC şarja takılı değilkende pc yi çalıştırınca 3-4 dk siyah ekranda duruyor sonra hiç bir ekran gelmeden sesi soluğu kesiyor kendıini bir nevi kapatıyor ama tam kapatmıyor çünkü tekrar başlat dedimmi pc açılmıyor anca bataryayı söküp takıp prize takınca açılıyor. Delirecem yardımcı olabilecek biri varmı. Sorun BİOS yada İşletim sisteminden kaynaklı değil vürüs de değil pc yi baştan biostan kurdum ve bios ayarlarını tek işletim sistemi olan win 8 e yönlendirdim direk açınca ona girmesi lazım Sorun ne anlamadım...

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar bilgisayrımda bir sorun var. 1-2 güne kadar bu sorun ile hiç karşılaşmamıştım. Bilgisayrımın markası samsung. Sorunum şu.
Bilgisayarı başlat tuşuna basıp açtığımda normalde samsung yazılı bir marka resmi çıkıp ardından hemen win 8 işletim sistemine giriş yapıyodu. Şimdi ise Pc yi açınca 4-5 dk kadar ( saydım) hiç bir şey belirmiyor sadece siyah ekran var soğutma fanı anormal derecede hızlı çalışıyor 5-6 dk sonra Samsun markası yazan resme geçiyor ardından win 8 giriş yapıyor. Daha önceden böyle sorunum yoktu ve neden olabilir diye araştırdım ama hiç bir cevap bulamadım. Saçma tarafı şu PC şarja takılı değilkende pc yi çalıştırınca 3-4 dk siyah ekranda duruyor sonra hiç bir ekran gelmeden sesi soluğu kesiyor kendıini bir nevi kapatıyor ama tam kapatmıyor çünkü tekrar başlat dedimmi pc açılmıyor anca bataryayı söküp takıp prize takınca açılıyor. Delirecem yardımcı olabilecek biri varmı. Sorun BİOS yada İşletim sisteminden kaynaklı değil vürüs de değil pc yi baştan biostan kurdum ve bios ayarlarını tek işletim sistemi olan win 8 e yönlendirdim direk açınca ona girmesi lazım Sorun ne anlamadım...
biosu güncellemeyi dene veya hdd de sorun olabilir bir başkasından ödünç hdd alıp dene yine olmuyorsa lehim çatlağıda olabilir

dovmee

Super Сasual Dating - Genuine Damsels
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
harddiskini kontrol ettir.
farklı bir disk dene.
Ssd disk tavsiyemdir

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Benzeri yok dediğin olay yüzlerce kez başıma gelen bir durum, önce iyi olandan başlayım bende a4 tech bir mouse var bazı bilgisayarlar onu takınca aynı seninki gibi donup kalıyor, usb cihazları çıkart öyle bir dene, yada hdd bad sektör var

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
HDD ile ilgili olamaz arkadaşlar. HDD olsa, samsung yazısına kadar rahat bir şekilde gelir ve o süreçten sonra takılmalar yapar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
HDD ile ilgili olamaz arkadaşlar. HDD olsa, samsung yazısına kadar rahat bir şekilde gelir ve o süreçten sonra takılmalar yapar.

Hayır. Arızalı olan harddiskte biosu görmeme gibi bir durumda söz konusu. Çipset diğer bileşenlere geri dönüşü olan bir sinyal gönderir. Bu sinyali tüm parçalar alır ben hazırım sinyalini aynı çipsetin gönderdiği gibi onlarda çipsete gönderir. Hazır olmayan bir harddisk çipsete ben hazırım komutunu vermezse bios işletim sisteminin kurulu olduğu diski boot etmez.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bios işletim sisteminin kurulu olduğu diski boot etmez.

Bende bundan bahsediyorum. Diski boot etmez ve hata verir. Bilgisayar logosuna kadar hdd ile ilgili bir sorunun olmadığını düşünüyorum.

Ama sinyal ile ilgili söylediğin yanlış demiyorum. Doğru ama bu sorun bence hdd kaynaklı değil.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bende bundan bahsediyorum. Diski boot etmez ve hata verir. Bilgisayar logosuna kadar hdd ile ilgili bir sorunun olmadığını düşünüyorum.

Ama sinyal ile ilgili söylediğin yanlış demiyorum. Doğru ama bu sorun bence hdd kaynaklı değil.

Evet harddiskten değil. İki ihtmal var. [MENTION=55943]honline[/MENTION]'nin dediği olabilir. USB aygıtlarda şase veya arıza gibi bir durum varsa çıkarılmalıdır. Değilse benim dediğim olacak herhalde çünkü arkadaş pili çıkardığında sorunun düzeldiğini söylemiş.

ozibu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pili söküp pirize bağlayınca sorun var mı ? Beklemeden giriyor mu ?
pil sokulu ikende ayni sorun var
Hic bir donanim takili degilkende ayni sorun var
pili cikarinca sorun duzelmedi bu sefer pc acildi ama 5-6 dk soyah ekrana girip acildi pil ile calistirince pc hic acilmiyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benzeri yok dediğin olay yüzlerce kez başıma gelen bir durum, önce iyi olandan başlayım bende a4 tech bir mouse var bazı bilgisayarlar onu takınca aynı seninki gibi donup kalıyor, usb cihazları çıkart öyle bir dene, yada hdd bad sektör var
pil sokulu ikende ayni sorun var
Hic bir donanim takili degilkende ayni sorun var
pili cikarinca sorun duzelmedi bu sefer pc acildi ama 5-6 dk soyah ekrana girip acildi pil ile calistirince pc hic acilmiyor

biosu güncellemeyi dene veya hdd de sorun olabilir bir başkasından ödünç hdd alıp dene yine olmuyorsa lehim çatlağıda olabilir
bios son versiyon

Arkadaş cevap yazsa sorunu çözeriz aslında. :)
pc acilmiyoki nasil cevap vereyim ;) ;) ;) ;)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Windowsun dosya sistemi hasar görmüş olabilir format at düzelir.

CanErdal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benimde eski bilgisayarım öyleydi sonra yenisini almak zorunda kaldım.

ozibu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatamdan kısa bir video koydum sizi sıkmak istemedim normalde o siyah ekran 5-6 dk kalıyor ben onu kısa tutup 5-10 sn cıvarı vıdeoda koydum o siyah ekran 5-6 dk kalıyor ondan sonra samsung yazısı düşüp işletim sistemine giriyor

-BİOS SON VERSİYON
-EN AZ 10 KEZ FORMAT ATTIM DEĞİŞİK WİN LARI DENEDİM 8 - 8.1 - 7 VS...
-BİOS AYARLARI DOĞRU
-BATARYAYI ÇIKARDIM TAKDIM SADECE PRİZE TAKILI ÇALIŞTIRDIM OLMADI
-TÜM DONANIM MOUSE VS ÇIKIK HALDE ÇALIŞTIRDIM OLMADI

[video=dailymotion;k5PTVnRiQbApJ1bIwcy]http://www.dailymotion.com/video/k5PTVnRiQbApJ1bIwcy[/video]

cevap için teşekkürler ama sorun çözülmedi
cevap için teşekkürler ama sorun çözülmedi...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güvendiğiniz bir teknik servise götürün. Tüm parçalarınız tek tek denenmesi gerekiyor. Büyük ihtimal anakart devre elemanlarında veya biosta bir sorun var.