Bilgisayar Açılmıyor

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evimde masaüstü bir bilgisayar var. Donanımı gayet iyi. Fakat son 1 aydır düzen vermemeye başladı. Bilgisayarın power düğmesine basıyorum Cd sürücünün sesi ve fan sesi gelmeye başlıyor fakat ekrana görüntü vermiyor. Belki ekran kartı yerine oturmamıştır diye söktüm tekrar taktım bişey olmadı.
Sonra baktım ki klavyeye elektirik bile göndermiyor. İlk açılışta numlock tuşlarının ışığı yanıp söner sonra açılırdı, şimdi oda yok.
Ramlerin hepsini söktüm, ram olmadığına dair bi ses versin anakart diye ama hiç bi değişiklik yok. Hard diski ekran kartını ramleri cd sürücüyü, bios pilini komple çıkarttım power tuşuna bastım, artık bi ses versin diye ama sorun hiç değişmiyor. Bunun sebebi nedir ?

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Anakart nakavt gibi geldi bana...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence siz bi o ekran kartını sökün on board ekrankartına yani anakartın kendi ekran kartına takın bide öyle deneyin eğer olmadıysa ve kasanın içinde hiç toz varsa bilgisayarlara özel hava kompresörü var bütün bağlantılarını sökün ve güzel bir şekilde hava vurun powerine bile kasanın içine sonra gerekli olan bağlantılarını yapın ve birdaha deneyin. eğer olmazsa powere bir göz atın bakalım powerinde bir sıkıntı varmı yokmu eğer power yavaş çalışıyorsa gerekli gücü sağlayamıyorsa ekrana görüntü vermez eğer powerdede sıkıntı yoksa anakart sizlere ömür diyelim ...

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence siz bi o ekran kartını sökün on board ekrankartına yani anakartın kendi ekran kartına takın bide öyle deneyin eğer olmadıysa ve kasanın içinde hiç toz varsa bilgisayarlara özel hava kompresörü var bütün bağlantılarını sökün ve güzel bir şekilde hava vurun powerine bile kasanın içine sonra gerekli olan bağlantılarını yapın ve birdaha deneyin. eğer olmazsa powere bir göz atın bakalım powerinde bir sıkıntı varmı yokmu eğer power yavaş çalışıyorsa gerekli gücü sağlayamıyorsa ekrana görüntü vermez eğer powerdede sıkıntı yoksa anakart sizlere ömür diyelim ...
Kasada on board yok ekran kartı yok. Makinada toz var evet. Power sıkıntılıydı evde çalışan bir poweri taktım yerine. Yani power kesinlikle çalışıyor. Ama anakartın gittigini sanmıyorum her ne kadar sorunu çözemesemde