Bilgisayar Açılmıyor Yardım

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarım 2 haftadır açılmıyor nedenini bir türlü bulamadım power düğmesine basıyorum hiç bi tık yok fan ışıklar felan hıç bir şey yok lütfen yardım :cursing:

Senatör34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektrik gelmiyordur ozaman power supply ni bi değiştir baska bitane dene.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Profesyonel yardım şart.Ha ben bu işlerden anlarım dersen yardımcı olacak arkadaşlar mutlaka çıkacaktır.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Noldu da açılmıyo ? durup duruken olmamıştır sanırım.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
garantisi varsa uğraşma servis gönder anakartta sorun vardır büyük ihtimal ya hdd gümlemiştir

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
durup dururken oldu garantide bitti ya bende power supplyden kaynaklandığını düşünüyorum ama çözüm önerileri olan arkadşlar yazarlarsa en azından denemiş oluruz

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Güç kablosu yerinden çıkmış olabilir, priz bozulmuş olabilir, kablo yanmış olabilir. Güç kaynağı yanmış olabilir, ancak yansa fark ederdin koku yapar. Bilgisayarın içindeki kablolardan biri çıkmış olabilir. Feneyimin varsa biraz aç ve bak, fişi prizden çekip de tabiki.

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kablolara baktım herhangi anormal bişi yok ramleri çıkardım yerlerini değiştim tek tek denedim hala bi sonuç yok :S

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Sen bence güç kaynağını değiştir.

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
power supplyde sorun olup olmafigini nasil anlariz ?

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Başka güç kaynağı deneyerek veya sendekini başka bilgisayarda deneyerek. Anakart üzerinde kasanın power ve reset düğmelerinin bağlı olduğu slotlar var. Kabloları çıkar power (+) (-) yazan yere tornavida ile dokun. Bakalım tepki verecek mi.

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kısa devre yaparak calıstırmayı denersin. Eğer calısmaz ise %100 bozuktur

Kısacası anakarta giren 20+4 pin girişini kısa devre yapacaskın

Bi ataç tarzı birşey ayarla yada tel
Aşagıda ki resme 13 ve 14 yazan yerleri birbirine temas ettir. Atac veya tel yardımı ile
Yesil ve Siyah girişleri kısa devre yaptıgın an calısır ise powerın saglamdır. Çalışmaz ise sorunludur

78BB9F2C5B644099AFA8271FE7865A02.jpg

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu atac olayini fis prize takilyken yapiyoruz dimi ?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
evet prize takılı olacak
güvenlik acısından tüm power kablolarını anakart optik ve hdd den sökersen daha iyi olur

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sagol hangman denicem eger onda sorun yoksa neden olabilirki ?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
eğer power saglam cıkar ise. Anakartın üzerinde ki komponentlere bak. özellikle yaz aylarında kandansatörler patlıyor. Bundan sonrası elektronik bilgiye giriyor.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Kasaya Gıden KabLonu Deıstır..

Kasa Pususunda Sorun Yoksa AnaKart Yada Ekran Kartında Sorun Olabılır Bır Ihtımal

iSLemcı Uzerındekı Fanı Konrtol Et Saglam Oturdununa Emın Ol

Kablo Gırıs Çıkıslarını DOGRU oLdunu Sagla

Bunlarla Ugrasaamam Dersen Bır Internet Evı Yada Arkadasına Rıca et Kendı Parcalarıyla Kesın Sonucunu Bulun

Kolay Gelsın.

Maqemuya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belki başka birinin aklına gelmiştir gözden kaçırdıysam mazur görün bilgisayarı başlatamıyorsunuz sanırım anakarta takılı olan start düğmesinin bağlı olduğu ufak kablolar anakartanda çıkmış olabilir onlarıda bir kontrol et muhtemelen kasayı sağa yatırdığında sağ altta bir yerde olması lazım küçük bir ihtimal ama herşeyi denediysen orayıda dene derim..

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kısa devre yapmaya çalıştım ama inşallah doğru uygulamışımdır ilk önce atacı siyah ve yeşil kabloların geldiği yere taktım sonra fişi prize taktım ama bi sonuç olmadı hiç bi ses yok .Resim :
http://imageshack.us/photo/my-images/196/fotoraf0565.jpg/
Eğer doğru yapmışsam sorun power supplyden mi kaynaklanıyo şimdi ?

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Neden bu kadar zorluyorsun 2 haftadır açılmıyormuş zaten, kısa devre yaptırmaya çalışırken sen kısa devre yapmada Allah muhafaza, git bi tamirciye göster, bırak kaça yapar sor, ondan sor yap yapacağını, hiç zorlama iyice batırabilirsin bu şekilde.

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yok zaten ben bunu dün aldım kasayı dün elime geldi yani bende bi bakıyım dedim belki ufak bişiydir diye sadece benim yapabileceklerimi denedim hala deniyorum olmazsa zaten götürcez bilgisayarcıya :)

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
resimden tam renkleri göremedim. yesil ve siyah ile kısa devre yaptıgına emin isen. Sorun power da ya da güç kablonda . Bu arada kısa devre ile bi zarar olmaz korkmayın.

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ozaman son olarak güç kablosunuda deniyim yoksa kesin power supplydendir dimi?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
prize takılı güç acık ve calısmıyor ise power bozuktur. tekrar bilgilerimi kontrol için hem sana yol gösterirken bende deneme yaptım boştaki powerlar ile sorunsuz sekilde calısıyorlar

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki bu power supply durduk yere niye bozuldu acaba durduk yere bozulacak bişimiki bu ?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
durduk yere değil yaz aylarındayız. aşırı ısınmış olabilir Bir günlük olarak düşünme aylardır iç ortam sıcaklıkları yüksek. Fan sogutma acısında yetersiz gelmiş olabilir. İçindeki parcalar anlık voltaj yükselmesinde kendini koruyamamış olabilir bircok nedeni var acıkcası

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Neyse artık yarın kabloyu başka bilgisayarda denicem inşallah ondandır :D Yoksa mecbur power supplyi değişçez artık

mhkceza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herhangi bi power supply ile değiştirebilirmiyim peki bunu ? eski bi pc vardı benim onu taksam yeterli gelirmi acaba ?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sistemin donanımsal olarak kuvvetli değil ise kullan herhangi bir sıkıntı olmaz

yasin1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler bugün atım bilgisayarı 1 saate yakın oynadım sonra bi anda kapandı kendiliğinden power düğmesine basıyorum tık yok :D güç kablosunu çıkarıdım yeniden taktım anakart ışığı yandı ama düşmeye basınca gine tık yok yardım ederseniz sevinirim