Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilgisayarım 2 haftadır açılmıyor nedenini bir türlü bulamadım power düğmesine basıyorum hiç bi tık yok fan ışıklar felan hıç bir şey yok lütfen yardım :cursing:
durup dururken oldu garantide bitti ya bende power supplyden kaynaklandığını düşünüyorum ama çözüm önerileri olan arkadşlar yazarlarsa en azından denemiş oluruz
Güç kablosu yerinden çıkmış olabilir, priz bozulmuş olabilir, kablo yanmış olabilir. Güç kaynağı yanmış olabilir, ancak yansa fark ederdin koku yapar. Bilgisayarın içindeki kablolardan biri çıkmış olabilir. Feneyimin varsa biraz aç ve bak, fişi prizden çekip de tabiki.
Başka güç kaynağı deneyerek veya sendekini başka bilgisayarda deneyerek. Anakart üzerinde kasanın power ve reset düğmelerinin bağlı olduğu slotlar var. Kabloları çıkar power (+) (-) yazan yere tornavida ile dokun. Bakalım tepki verecek mi.
kısa devre yaparak calıstırmayı denersin. Eğer calısmaz ise %100 bozuktur
Kısacası anakarta giren 20+4 pin girişini kısa devre yapacaskın
Bi ataç tarzı birşey ayarla yada tel
Aşagıda ki resme 13 ve 14 yazan yerleri birbirine temas ettir. Atac veya tel yardımı ile
Yesil ve Siyah girişleri kısa devre yaptıgın an calısır ise powerın saglamdır. Çalışmaz ise sorunludur
eğer power saglam cıkar ise. Anakartın üzerinde ki komponentlere bak. özellikle yaz aylarında kandansatörler patlıyor. Bundan sonrası elektronik bilgiye giriyor.
Belki başka birinin aklına gelmiştir gözden kaçırdıysam mazur görün bilgisayarı başlatamıyorsunuz sanırım anakarta takılı olan start düğmesinin bağlı olduğu ufak kablolar anakartanda çıkmış olabilir onlarıda bir kontrol et muhtemelen kasayı sağa yatırdığında sağ altta bir yerde olması lazım küçük bir ihtimal ama herşeyi denediysen orayıda dene derim..
kısa devre yapmaya çalıştım ama inşallah doğru uygulamışımdır ilk önce atacı siyah ve yeşil kabloların geldiği yere taktım sonra fişi prize taktım ama bi sonuç olmadı hiç bi ses yok .Resim : http://imageshack.us/photo/my-images/196/fotoraf0565.jpg/
Eğer doğru yapmışsam sorun power supplyden mi kaynaklanıyo şimdi ?
Neden bu kadar zorluyorsun 2 haftadır açılmıyormuş zaten, kısa devre yaptırmaya çalışırken sen kısa devre yapmada Allah muhafaza, git bi tamirciye göster, bırak kaça yapar sor, ondan sor yap yapacağını, hiç zorlama iyice batırabilirsin bu şekilde.
Yok zaten ben bunu dün aldım kasayı dün elime geldi yani bende bi bakıyım dedim belki ufak bişiydir diye sadece benim yapabileceklerimi denedim hala deniyorum olmazsa zaten götürcez bilgisayarcıya
resimden tam renkleri göremedim. yesil ve siyah ile kısa devre yaptıgına emin isen. Sorun power da ya da güç kablonda . Bu arada kısa devre ile bi zarar olmaz korkmayın.
prize takılı güç acık ve calısmıyor ise power bozuktur. tekrar bilgilerimi kontrol için hem sana yol gösterirken bende deneme yaptım boştaki powerlar ile sorunsuz sekilde calısıyorlar
durduk yere değil yaz aylarındayız. aşırı ısınmış olabilir Bir günlük olarak düşünme aylardır iç ortam sıcaklıkları yüksek. Fan sogutma acısında yetersiz gelmiş olabilir. İçindeki parcalar anlık voltaj yükselmesinde kendini koruyamamış olabilir bircok nedeni var acıkcası
beyler bugün atım bilgisayarı 1 saate yakın oynadım sonra bi anda kapandı kendiliğinden power düğmesine basıyorum tık yok güç kablosunu çıkarıdım yeniden taktım anakart ışığı yandı ama düşmeye basınca gine tık yok yardım ederseniz sevinirim