Bilgisayar açılmıyor, lütfen acil yardım,

theademix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasamda ASUS P5GD1 WM anakart, 2x512 MB ram, 500GB haddisk, Intel P4 3,0 GHz işlemci var. 2005 yılında almıştım.
Normalde bilgisayarı ilk açtığımda anakartın logosu geliyor sonra ilk tarama işlemleri vs açılış işlemlerini yapıyor ve normal açılıyordu,
Şimdi ise sadece anakartın logosu geliyor ve öylece kalıyor, hiç ilerlemiyor. Logonun altında aynı ekranda setup için delete e basın görünüyor ama bassamda bir işlem olmuyor. Ekran bu durumdayken reset tuşuna basarak yeniden başlatabiliyorum yine aynı şey oluyor yada 10 saniye kadar kapama tuşuna basarak kapatabiliyorum, bir kere basmakla kapanmıyor. Ramleri yada kabloları söküp tekrar taktım, bir işe yaramadı. Hardisikin veya başka bileşenlerin takılı olup olmadığını algılamıyor. hiç tepki veya uyarı vermiyor.
Sizce sorun nerdedir?
Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
anakartına bağlı herşeyi sök.

hard disk dahil. sadece işlemci ve ram kalsın. pilini de sök. bir 10 dk. bekle.
tekrar aç. bios'a falan girebilyior musun kontrol et.
yapabilirsen bios update yap. sonuçları tekrar yazarsın.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sadece ramların birini çıkar,ekran kartın varsa onu çıkar ve görüntüyü anakattan al,bunlar olmadı diğer ramı tak diğeri çıkar ama slotlarıda değiştir farklı slotlara tak bunlarda bi işe yaramaz ise sistemi tekrar kurmaya çalış hala işe yaramıyorsa kasaya bağlı olan ne varsa çıkar klavye haricinde bunlarda yapabilir,hala olmuyorsa anakartta bi problem olabilir.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
HDD Veya Anakart Probleminde Oluyor Bu Daha Çok Ama İlk Odaklanman Gereken HDD

HDD ni Sök Aç bilgisayarını Eğer BIOS Ekranı Geçer "Sytem Failere" Diye Bir yazı Alırsın HDD takılı değil Anlamda O zaman Sorun HDD dendir Başka Bir HDD ile Deneme Yanılma Yöntemi Yapabilirsin

Eğer Aynı Olur Logo da Donuyorsa Pili Çıkar Ters Tak Ve 10 Dk Bekle Ramlarin yerini Değiştirip Tekrar Açmayı Dene Ve HDD Takılı Olmadan

theademix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çözüm önerileri için teşekkürler, çok faydalı oldular ve bilgisayarım şuan sorunsuz çalışıyor. Yalnız hata hiç düşünmediğim yerde çıktı.
Şöyle ki; kasanın arkasında ki bütün usb girişlerim iki gün önce aldığım 1TB lık harici harddiskle beraber dolmuştu. Bilgisayarın açılmama sebebini kasanın içinde ararken usb kaynaklı oldduğunu farkettim, ilk denemelerimi kasanın usb girişlerini sökmeden yapıyordum. Bir türlü açılmıyor ilk saniyede açılış için yüklendiği anda donup kalıyordu. usb aygıtlarınıda çıkartınca normal açıldı. sonra tüm içsel donanımları takıp tekrar denedim. Yine açıldı, sonra tek tek usb aygıtlarını takarak kapatıp açmaya başladım. en sonunda 1TB lık hariciyi taktığımda yine kilitlendi kaldı. Yani sorunun çözümü harici harddiskmiş. Sanırım ilk anda aşırı elektrik çekiyor yada başka bir şekilde bilgisayarın donmasına sebep oluyor. Şimdi ise bilgisayarı açmadan önce onu usb bağlantısını söküp bilgisayar tamamen açıldıktan sonra tekrar takıyorum sorunsuz çalışıyor.
Çözümü paylaşmak istedim. Böyle bir şeyde olabiliyormuş.
Tekrardan teşekkürler iyi günler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım bu olay 2 gün önce benimde başıma geldi şimdi sana bir yol anlatacam

harddiskinin elektirik bağlantışını kes saonra pc aç cd veya dvd romun içine format atma cd sini yerleştir
sonra pcye reset ve ekrana yazı gemmeden sürekli F8 e bas sonra sana mavi bir ekran cıkar orada bunlar yer alır

disket
cd rom
harddisk

ama böyle yazmaz bunların adı ve markasıda yer alır
o anda hiç bir seye basma pc in açıkken harddiskinin elektirik kablosunu tak
ve sonra o menüden ok tuşları ile harddiski seç ve ENTER tuşuna vas sonrada pc ne format at

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
usb kablolarını sök öle olur bende de aynı şey oldu benimkide p4

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Olay 2 yıl önce yaşanmış ve çözülmüş siz şimdi yardım etmeye çalışıyorsunuz. :) SDN okuru format at demiş bir de :D