Ümitt
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 52
Merhaba arkadaşlar. Elimde eski bir kasa var ve 768mb rame sahip. Bende rami yükseltmek adına başka bir kasadan 1GB rami çıkardım ve bu bilgisayara taktım. Bu bilgisayarda 2 slot var 256+512. Ben 256'yı çıkarıp 1GB'ı taktım ve güç butonuna bastım. Fakat PC tepki vermedi. Ne fan döndü ne ışık yandı. Yani elektrik gelmiyor gibi bilgisayara. 256,512,1GB ramları farklı kombinlerde denedim fakat değişiklik olmadı. Ram slotlarının üzerinde birkaç kablo vardı ama takarken hiçbiri zarar görmedi fan kablosu, vb gayet sağlam duruyor. Fakat bir kablo var üzerinde Airspeed yazıyor. Bi ucu anakartın aşağı kısımlarında takılı fakat diğer ucu ram slotuna yakın bi yerde boşta duruyordu. Acaba ben mi çıkardım yoksa zaten öyle miydi emin değilim. Onu takacak bi yerde yok ram slotunun yakınında sorun neyle ilgili çözemedim. Fakat bunlardan önce bilgisayar düzgün çalışıyordu. Sorun ramlerse pc böyle açılmamazlık yapar mı? Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.
@Seyhoo Abi sende bi bakabilirsen çok sevinirim.
Bahsettiğim kablo.
Ramler.
O kabloyu buraya takmayı denedim ama yine açılmadı? Acaba o kabloyla alakası var mı ve yeri burası mı?
@Seyhoo Abi sende bi bakabilirsen çok sevinirim.
Bahsettiğim kablo.
Ramler.
O kabloyu buraya takmayı denedim ama yine açılmadı? Acaba o kabloyla alakası var mı ve yeri burası mı?