Bilgisayar Açılmama Problemi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba arkadaşlar. Elimde eski bir kasa var ve 768mb rame sahip. Bende rami yükseltmek adına başka bir kasadan 1GB rami çıkardım ve bu bilgisayara taktım. Bu bilgisayarda 2 slot var 256+512. Ben 256'yı çıkarıp 1GB'ı taktım ve güç butonuna bastım. Fakat PC tepki vermedi. Ne fan döndü ne ışık yandı. Yani elektrik gelmiyor gibi bilgisayara. 256,512,1GB ramları farklı kombinlerde denedim fakat değişiklik olmadı. Ram slotlarının üzerinde birkaç kablo vardı ama takarken hiçbiri zarar görmedi fan kablosu, vb gayet sağlam duruyor. Fakat bir kablo var üzerinde Airspeed yazıyor. Bi ucu anakartın aşağı kısımlarında takılı fakat diğer ucu ram slotuna yakın bi yerde boşta duruyordu. Acaba ben mi çıkardım yoksa zaten öyle miydi emin değilim. Onu takacak bi yerde yok ram slotunun yakınında sorun neyle ilgili çözemedim. Fakat bunlardan önce bilgisayar düzgün çalışıyordu. Sorun ramlerse pc böyle açılmamazlık yapar mı? Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.
@Seyhoo Abi sende bi bakabilirsen çok sevinirim.

0e9bc72cb6bbe2c791aa5f7a01d63ab7.jpg

Bahsettiğim kablo.

cbb2e7bfde49779d3a7f982ecd35114a.jpg

Ramler.

08d2fc63181dd67235d3a4203ba83e53.jpg

O kabloyu buraya takmayı denedim ama yine açılmadı? Acaba o kabloyla alakası var mı ve yeri burası mı?

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Sistemi tam olarak gösterebilecek şekilde bir foto atar mısınız sanırım Power Switch kablosu tam olarak yerine oturmamış olabilir boşta olarak belirtiğiniz yer CPU Fan ya da SYS Fan soketidir yani açılmamasıyla oranın bir alakası yoktur ayrıca o çıkık olan kablo nereden geliyor güç kaynağından mı yoksa kasanın ön panelinden ?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Sistemi tam olarak gösterebilecek şekilde bir foto atar mısınız sanırım Power Switch kablosu tam olarak yerine oturmamış olabilir boşta olarak belirtiğiniz yer CPU Fan ya da SYS Fan soketidir yani açılmamasıyla oranın bir alakası yoktur ayrıca o çıkık olan kablo nereden geliyor güç kaynağından mı yoksa kasanın ön panelinden ?
O çıkık kablo anakarta bağlı fotoğrafta gözüktüğü gibi. Güç kablosunda sorun varmış. Monitörün kablosu aynı olduğu için monitörün kablosunu kasaya taktım ve çalıştı ama ötüyordu kasa. Ya ramleri yanlış taktım veya ramlerle oynadığım için ötüyordu. Yarın yeni bir güç kablosu alıp deneyeceğim. Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler. :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Kabloyu değiştirdim ramlerde takılı fakat açılırken 3-4 ve bip sesi geliyor çalışmaya devam ediyor ama görüntü gelmiyor. Ramlerde gayet düzgün takılı.

Reaksiyon puanı
227
Ramların uçlarını silgi ile, taktığın yerleri diş fırçası ile temizle dene.

Daha sonra tek ram ile farklı slotlarda dene. Olmazsa diğer rame geç. Düzelince diğer ramı tak. En kısa sürede yeni Pc al one tarihi eser.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
O çıkık kablo anakarta bağlı fotoğrafta gözüktüğü gibi. Güç kablosunda sorun varmış. Monitörün kablosu aynı olduğu için monitörün kablosunu kasaya taktım ve çalıştı ama ötüyordu kasa. Ya ramleri yanlış taktım veya ramlerle oynadığım için ötüyordu. Yarın yeni bir güç kablosu alıp deneyeceğim. Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler. :)

Kabloyu değiştirdim ramlerde takılı fakat açılırken 3-4 ve bip sesi geliyor çalışmaya devam ediyor ama görüntü gelmiyor. Ramlerde gayet düzgün takılı.

Ramlerin yerini değiştirmeyi dene, öncelikle 1gb'liği tak daha sonra 512 liği tak

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,987
Sonradan taktığın 1GB lık Ram, diğerleri ile uyumlumu? DDR DDR2 DDR3 gibi mimari farklar var.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Ramların uçlarını silgi ile, taktığın yerleri diş fırçası ile temizle dene.

Daha sonra tek ram ile farklı slotlarda dene. Olmazsa diğer rame geç. Düzelince diğer ramı tak. En kısa sürede yeni Pc al one tarihi eser.
Teşekkürler. Farklı slotlarda denemiştim fakat temizleyip deneyim bide.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Sonradan taktığın 1GB lık Ram, diğerleri ile uyumlumu? DDR DDR2 DDR3 gibi mimari farklar var.
1GB Ram DDR2 fakat diğerlerine dikkat etmedim. Zaten eski ramleri tekrar taktığım zamanda görüntü gelmedi.

Reaksiyon puanı
227
Temizle çalışmasa bile dene her türlü bi kaç defa benim eski Bilgisayarda çok uğraşıyordum böyle.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Üstteki ramden doğru sırasıyla özellikleri şunlar

1gb - Ddr2 - 800 mhz
512mb - ddr - 266 mhz
256mb -ddr- 333 mhz

Buna göre dene.

Ayrıca ikinci ramde oksitlenme olmuş. Silgiyle o parlak kısmı silmeni öneririm.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Babam bilgisayarcıya götürmüş. Ondan ses çıkmazsa dediklerinizi denerim. Tekrardan teşekkürler. :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bilgisayarcının dediğine göre "Eski bilgisayara yeni ram takmaya çalıştığım için ram slotu şase yapmış." İlk başta anakart yanmış dedi ama anakart yansa pc hiç açılmaz. Sizce bilgisayarın ram yüzünden şase yapma olasılığı var mı?
Yoksa adam bizi mi kandırmaya çalışıyor?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Üstteki ramden doğru sırasıyla özellikleri şunlar

1gb - Ddr2 - 800 mhz
512mb - ddr - 266 mhz
256mb -ddr- 333 mhz

Buna göre dene.

Ayrıca ikinci ramde oksitlenme olmuş. Silgiyle o parlak kısmı silmeni öneririm.
Ben ramlerin ddrlarına bakmamıştım ama 1GB ramin ddr2 olması slotun veya anakartın şase yapmasına sebep olabilir mi? Bilgisayarcı öyle demiş çünkü. Fakat ben sanmıyorum. Zaten ben 1GB rami takıp açmaya çalıştığımda güç kablosu bozuk olduğu için elektrik gelmemişti.
Daha sonra eski ramleri takıp kabloyu değiştirip açtım yine görüntü gelmedi. Daha sonra Ddr2'yi tekrar taktım yine olmadı.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Ben ramlerin ddrlarına bakmamıştım ama 1GB ramin ddr2 olması slotun veya anakartın şase yapmasına sebep olabilir mi? Bilgisayarcı öyle demiş çünkü. Fakat ben sanmıyorum. Zaten ben 1GB rami takıp açmaya çalıştığımda güç kablosu bozuk olduğu için elektrik gelmemişti.
Daha sonra eski ramleri takıp kabloyu değiştirip açtım yine görüntü gelmedi. Daha sonra Ddr2'yi tekrar taktım yine olmadı.
O kadarını bilmiyorum maalesef.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,987
Bilgisayarcı da bir tahminde bulunmuştur. Babanın anlattıklarının etkisi altında kalmıştır.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Bilgisayarcı da bir tahminde bulunmuştur. Babanın anlattıklarının etkisi altında kalmıştır.
Ben pek güvenmiyorum bu tür bilgisayarcılara. İnsanları salak yerine koyup geçiştiriyorlar. Böyle bişey mümkün mü değil mi onu merak etmiştim ama nette baktığım kadarıyla ram yüzünden öyle kolay kolay yanma olmuyor sanırım.