bilgisayar açılıp kapanıyor

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
selam arkadaşlar.bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ekran kartı,işlemci ve psu fanları biraz dönüp birden kapanıyor.işlemci fanları vs.temizledim.yeni kaliteli işlemci macunu da sürdüm.hatta anakartı da değiştirdim ve yeni işlemci soğutucu tırnakları alıp taktım fan yerine tam oturdu.4 tane ram vardı çıkarıp tek tek taktım.anakartta onboard yok.fakat ekran kartı fanı dönüyor arıza olduğunu sanmıyorum.sorun nerde olabilir.çözemedim.psu da olsa 1sn bile çalıştırmaması gerekmezmi?oysa fanlar dönüyor sonra kapanıyor.sürekli işlemci fanından şüpheleniyorum ama daha ne yapayım.soğutucu bozuk desem işlemci fanı niyr çalışıyor.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Böyle sorunlar genellikle ısınmadan veya PSU'nun arızalı-yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Sorun PSU da ise hiç açılmaz diye bir kaide yok açılıp sonra da kapanabilir. Bilen birine göstermeni tavsiye ederim. Parçalarla oynarken zarar vermiş de olabilirsin bir ihtimal.

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Böyle sorunlar genellikle ısınmadan veya PSU'nun arızalı-yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Sorun PSU da ise hiç açılmaz diye bir kaide yok açılıp sonra da kapanabilir. Bilen birine göstermeni tavsiye ederim. Parçalarla oynarken zarar vermiş de olabilirsin bir ihtimal.
haklısın buldum sorunu galiba.psu yu hiç birşeye bağlamadan 24 pin kablolarından yeşil ve siyahı kısa devre yaparak tetikledim.pervane az dönüp yine durdu.psu içine kabatsalak baktığımda herhangi bir kondansatör şişmesi/patlaması görmedim.psu nun içinde neyin kısa devreye sebep olup enerjiyi kestiğini bulmak için ölçümler yapmak gerekiyor sanırım avo metreyle.oda çok sıkıcı geliyor bana.ama başa gelen çekilir.belkide güç entegrelerinde sorun oldu bilemiyoruz.ama genelde kondansatörlerden kaynakladığı bi gerçek.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
selam arkadaşlar.bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ekran kartı,işlemci ve psu fanları biraz dönüp birden kapanıyor.işlemci fanları vs.temizledim.yeni kaliteli işlemci macunu da sürdüm.hatta anakartı da değiştirdim ve yeni işlemci soğutucu tırnakları alıp taktım fan yerine tam oturdu.4 tane ram vardı çıkarıp tek tek taktım.anakartta onboard yok.fakat ekran kartı fanı dönüyor arıza olduğunu sanmıyorum.sorun nerde olabilir.çözemedim.psu da olsa 1sn bile çalıştırmaması gerekmezmi?oysa fanlar dönüyor sonra kapanıyor.sürekli işlemci fanından şüpheleniyorum ama daha ne yapayım.soğutucu bozuk desem işlemci fanı niyr çalışıyor.
reyiz muhtemelen guc kaynagın arızalı ama gormeden sana kesın bısey dıyemem burda yazılanlara bakıp gıdıp psu alma kasayı gotur bılgısayarcıya cunku buna yapıcak bırsey yok. ayrıca ıslemcının fanı bozuk olsa dahı bılgısayar calısır hatta ıslemcının fanı olmasa dahı calısır takı asırı derece ısınana kadar oda bı kac dk lık sana kullanım sunar

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
reyiz muhtemelen guc kaynagın arızalı ama gormeden sana kesın bısey dıyemem burda yazılanlara bakıp gıdıp psu alma kasayı gotur bılgısayarcıya cunku buna yapıcak bırsey yok. ayrıca ıslemcının fanı bozuk olsa dahı bılgısayar calısır hatta ıslemcının fanı olmasa dahı calısır takı asırı derece ısınana kadar oda bı kac dk lık sana kullanım sunar
verdiğin cevap için tşk.bilgisayarcıya götürsen yapacak farklı bişey yok.oda benim gibi takıp çıkarcak .sorunu muhtemelen psu da bulcak.çünkü psu yu yalnız çalıştırdım.kablolara hiçbirşey takmadım.24 pinlik kablodan tetikledim.tetikleyince psu fanının çalışması lazım.harici kısa devre yapacak hiçbirşey bağlı değil çünkü psu ya.muhtemelen sorun içeriden kaynaklanıyo.neyse zaten 5-6 senelik olmuş psu baktım alım tarihine 2011 başlarında almışım.normal yani bozulması.kaliteli 500 w lık psuydu ama ömrü bu kadarmış sanırım.neyse yenisini sipariş ettim yapçak bişey yok.kendim elektronikçiyim az çok anlarım bu işlerden.zor gelmesse tamir etmeye çalışırım belki bu psu yuda.olsa olsa küçük kondansatörlerdedir sorun herhalde.büyüklerde bi sorun yok çünkü kaliteli kondansatör koymuşlar hakkaten 1000 mF 200v falan.ama iyi kaplanmış.belki katı kapasitrdür.ufaklar normal kond.internette videosu var izledim adam ustası olmuş işin takır takır çözdü yaptı psuyu da bilgisayarıda.böyle videolar faydalı oluyor insana.3 kondansatörü patlamış adamın psu sunun birde arkadan ufak direnç bu yüzden 24 pinlik uçların birine gerilim gitmiyordu adam ölçtü biçti buldu taktı çalıştırdı vallahi.helal olsun adama.işinin ehliymiş.

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yok ya syn yöneticim bitmiştir garantisi.şu aldığımız malların kullanım ömrünü biraz daha uzun yapsalar olmuyor dimi.10 sene filan gitse.ama o zaman az para kazanacaklar.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Maalesef öyle. Sen onu aldığın firmanın servisine bir götür fiyat sor. Astronomik bir rakam istiyorlarsa yenisini al yapacak bir şey yok.

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tmm sorun çözüldü hakkaten psu danmış.yenisini taktım şu an sorunsuz çalışıyor.