Bilgisayar açıldıktan sonra ekranın gitmesi

fahriiuzar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarı açıyorum bazen windows başlamadan bazen başladıktan sonra ekran gidiyor biosa giriyorum yine gidiyor yani açma tuşuna basıyorum ekran geliyor ama birkaç saniye sonra no signal deyip gidiyor yazılımsal değil orası kesin donanımdan anlayan varsa yardımcı olabilirmi arkadaşlar bu arada ekran gidince bilgisayar çalışıyor ama kilitleniyor klavyede çalışmıyor

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Ekran kartı varsa çıkar anakarta bağla monitörü öyle dene. Eğer durum aynıysa.

Güç kaynağın mübarek olmuş. Güç kaynağı içindeki Kapasitörler patlamış demek. GÜç kaynağının içini sök Bak resimdeki gibi patlamış kapasitörler görebilirsin az bir ihtimal.

maxresdefault.jpg

Eğer Güç kaynağının içi sağlamsa İşlemci üzerini kontrol et. Fan altına macun sürülmüş mü yada sürülmemiş mi kontrol et.

Buda Olmazsa Anakart Köprüsü mefta olmuştur. Yeni anakart almak gerekir.

fahriiuzar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ekran kartı varsa çıkar anakarta bağla monitörü öyle dene. Eğer durum aynıysa.

Güç kaynağın mübarek olmuş. Güç kaynağı içindeki Kapasitörler patlamış demek. GÜç kaynağının içini sök Bak resimdeki gibi patlamış kapasitörler görebilirsin az bir ihtimal.

maxresdefault.jpg

Eğer Güç kaynağının içi sağlamsa İşlemci üzerini kontrol et. Fan altına macun sürülmüş mü yada sürülmemiş mi kontrol et.

Buda Olmazsa Anakart Köprüsü mefta olmuştur. Yeni anakart almak gerekir.
anakarta bağladığımda uzun süre kullanılabilir mi sorun çıkarmı

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
anakarta bağladığımda uzun süre kullanılabilir mi sorun çıkarmı
Eğer İntel sistem kullanıyorsan anakartın İntel HD Grafik çipi vardır. Görüntü vericek fakat uyumlu İntel HD driverin indirirsen Ömür boyu kullanabilirsin Anakart çıkışından görüntü alarak.

fahriiuzar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Eğer İntel sistem kullanıyorsan anakartın İntel HD Grafik çipi vardır. Görüntü vericek fakat uyumlu İntel HD driverin indirirsen Ömür boyu kullanabilirsin Anakart çıkışından görüntü alarak.
ekran kartını çıkardım bu sarı bölge böyle olmasımı gerekiyor? herhalde bir tanesi kopmuş arkasında da bir tanesi yarım :D
20180124_173820.jpg

---- Mesajlar birleştirildi ----

anakarta takarak başlattım görüntü geldi ama sonra yine gitti sorun ekran kartıda değil

Son düzenleme:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Sorun yoktur o giriş tam oturduğundan Bağlantı sorunu yaşamıyor. Bendede vardı sora araştırdım öyle olduğunu gördüm.

Birde PSU içini açıp bakabilirsen Tam yerinde bir iş olur. Kapasitörlerin taşıp patladığını veya patlamadıysa Parmağını kapasitörler üzerine gezdirerek bak şişkinlik var mı?

Eğer şişkinlik veya Patlak varsa Güç kaynağının gücü yetmiyor PC`ni çalıştırmaya.

fahriiuzar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sorun yoktur o giriş tam oturduğundan Bağlantı sorunu yaşamıyor. Bendede vardı sora araştırdım öyle olduğunu gördüm.

Birde PSU içini açıp bakabilirsen Tam yerinde bir iş olur. Kapasitörlerin taşıp patladığını veya patlamadıysa Parmağını kapasitörler üzerine gezdirerek bak şişkinlik var mı?

Eğer şişkinlik veya Patlak varsa Güç kaynağının gücü yetmiyor PC`ni çalıştırmaya.
psu nun içindeki kondansatörler

20180125_131010-1.jpg
20180125_131000-1.jpg
birde anakartın üstünde gözüme takıldı şişmiş galiba?
20180125_130850-1.jpg

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
En sondakı resimde Büyük olanların üzerine parmağını sür bir. Resimde Şişkin olarak görünüyor. Üzerine Işık düzgün vurmuyor şişkin görünüyor resimde ona göre diyorum yani.

fahriiuzar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
En sondakı resimde Büyük olanların üzerine parmağını sür bir. Resimde Şişkin olarak görünüyor. Üzerine Işık düzgün vurmuyor şişkin görünüyor resimde ona göre diyorum yani.
en sondaki resimde sağ üstte kondansatör var üstü dümdüz olan diğer ikisi onun gibi düz değil şişik biraz psuda değil demi sıkıntı anakartın kondansatörünümü değiştireyim ozaman

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
en sondaki resimde sağ üstte kondansatör var üstü dümdüz olan diğer ikisi onun gibi düz değil şişik biraz psuda değil demi sıkıntı anakartın kondansatörünümü değiştireyim ozaman
Az bir şişik olsa bile o Kondansatörün iç yapısının Bozulduğuna Elamettir. Sen O ikisini Bir elektronikçide değiştir. ;)

---- Mesajlar birleştirildi ----

Üzerine işık vurmasından farkediliyor çünkü şişkin olması :)

Son düzenleme: