Bilgisayar açıldığında CPU %98-99 hızla çalışmaya başlıyor (Malware yazılımı sorunu!)

Bu konuyu okuyanlar

Fahapoca

Öğrenci
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Laptobum yeni,alalı 2 hafta oluyor.Gayet iyi ve sağlam bir makine lakin geçen gün başıma bir hadise geldi.İlk önce anlam veremedim ancak sonra uyanabildim.Sorun bir kaç tane:Laptop açıldığında CPU%98-99 hızla çalışmaya başlıyor.Görev yöneticisini açınca ''Google Chrome(32 bit)'' CPUnun neredeyse tamamıyla çalışıyor.Lakin ortada açık bir google chrome yok.Makineye o kadar güçlü yükleniyorki fan aşırı derecede hızlı bir biçimde dönüyor.Tabiri caizse alev püskürüyor.

Bende bunun virüs olacağından şüphe ettiğim için Norton Antivirüs ile(PC ile ücretsiz geldi,2 aylık deneme sürümünü kullanıyorum) bilgisayarı tarattırdım lakin hiç bir sorun çıkmadı.Görev yöneticisinde araştırma yaparken karşıma bir uygulama çıktı ''Başlangıç'' sekmesinde.Adı : 8cd98f00b. bu dosya başlangıçta kendi kendine çalışıyor.Bunu devre dışı bıraktım lakin diğer dosyalarda ''dosya konumunu aç'' varken bu uygulamada sağ tıklayınca bu buton deaktif görünüyor.Yani uygulamanın bulunduğu yere ulaşamıyorum.ARA'dan ismini yazınca da bir şey çıkmıyor.

İnternetten araştırma yaptım 10 üzerinden 8 tehlikesinde bir ''malware'' yazılımıymış.PCyi kapatıp açtığımda yukarıda söylediğim CPU'nun kendi kendine google chrome'u %98-99 hızla çalıştırması olayı olmadı.Yani sorun oluşturan uygulama bu.Ancak pcde bu dosyayı bulamıyorum.Hala bilgisayarda.Bu dosyayı nasıl bulabilirim,yardımcı olursanız minnettar kalırım.
 

heroares

Asistan
Katılım
29 Ağustos 2008
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Başlat - çalıştır -msconfig yaz - başlatma kısmına gel . bütün tikleri kaldır .makinayı tekrar başlat. ( Windows başlarken chrome winamp vb programların açılmasını kapatırsın, pc rahat açılır ) Virüs hakkında bilgim yok . En iyi çözüm format olur.
 

Fahapoca

Öğrenci
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu yöntem tam olarak ne işe yarıyor?Ben dosyayı silmek istiyorum.
 

RedDevil

Müdavim
Katılım
29 Kasım 2008
Mesajlar
1,458
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
"Malwarebytes Anti-Malware" Derim tarama yap sorun gider.
 

migrantteam

Öğrenci
Katılım
17 Nisan 2013
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
arkadaşım Malware programını kullanmayı tavsiye etmem. Gerçekten reklamları yüzünden bir işe yaramıyoru. Norton'u tavsiye ederim. Onun dışında pc çözümleri hakkında da HiJackThis i öneririm...
 

Son mesajlar

Üst