Bilgilerinize ihtiyacım var.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Merhaba arkadaşlar.
Windows vista 32 bit kullanıyorum.bugün ''realtek rtl8101 family pci-e fast ethernet nic''sürücüsünü güncellemek istedim.her zaman ki gibi aynı işlemleri yaptım ama vistam kilitlendi ve açmaya çalışıyorum oturum tam açılacak mavi ekran hatası alıyorum...

İşin sevindirici yanı ise Önceden D ye denemek amaclı WIN7 kurmuştum..Allahtan win7 ÇALIŞIYOR şuan.....acaba win7 yi kullanarak vistadan güncelenen driverin ayarlarına veya dosyalarına nasıl ulaşırız.ve tamir ederiz.teşekkürler

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Vistayı güvenli modda açarak güncelleme yaptığınız sürücüleri kaldınız. Daha sonra yeniden başlatarak normal şekilde açmaya çalışınız. Açıldıkdan sonra sürücüleri normal şekilde kurunuz.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Vistayı güvenli modda açarak güncelleme yaptığınız sürücüleri kaldınız. Daha sonra yeniden başlatarak normal şekilde açmaya çalışınız. Açıldıkdan sonra sürücüleri normal şekilde kurunuz.

Aynen hocama katıılıyorum..

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32

dediğinizi yapmıştım ilk başlarda.. .sys dosyalarının hepsini taradı taradı sonra tam açılıcak ama ekran siyah renk oldu kaldı...ve 2 dakika bekledim oturum ekranı gelmedi.

arkadaşlar windows 32 bit orjinal kullanıyordum....ama bu yaşadığım olay bir şekilde bahane oldu ve şu an vista ultimate x64 download ediyorum..zaten 4 gb ram var..tam verimli kullanabilirm artık ram....win7 den vista ultimate in kurulumunu başlatacağım sonra diğer sabit diske yükleyeceğim....teşekkürler yardımlarınız için

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Yenilik iyidir doğru. ;) Umarım aynı sorunu yeni kuracağın Vista'da yaşamassın. ;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hiç başlama bence.
Acronis disc director server içeren bir iso kalıbını CD ye yazdır.
Bu CD ile sistemi başlatıp;
Vistanın bulunduğu dizine gir ve sil.

Şu klasörleri seçip silmen yeterli olur:
1-Users
2-Program Files
3-Windows

Elinde sadece Windows 7 kalacak böylece.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yenilik iyidir doğru. ;) Umarım aynı sorunu yeni kuracağın Vista'da yaşamassın. ;)

i hope:) bu arada Vista32 bit C de kurulu......nasıl silebilirim vistayı...Direk C nin üzerine gelip BİÇİMLENDİR desem olur mu?

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
i hope:) bu arada Vista32 bit C de kurulu......nasıl silebilirim vistayı...Direk C nin üzerine gelip BİÇİMLENDİR desem olur mu?

Olur. Bölümü tamamen silmelisin öncelikle. Daha sonra yeni bölüm oluştur diyerek C:'yi yeniden oluşturmalısın. Bu kadar. ;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ya da yeni win 7 yi kur. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursun? :)
Silmek istersen normal yollardan silmen zor.
Aynı durumu yaşadım ve çok iyi biliyorum.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ya da yeni win 7 yi kur. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursun? :)
Silmek istersen normal yollardan silmen zor.
Aynı durumu yaşadım ve çok iyi biliyorum.

win7 zaten D de kurulu(build7048)...kameram win7 de çalışmadığı için vista kullanmak zorundayım.

WIN7 de yeni 64bit vistanın iso dosyasını çalıştırıp upgrage e TIKLAMADAN,diğer seçenek olan temiz kur'u seçip direk D yi hedef göstersem olmazmı..o zaman vista otamatik kalkmış olur....yanllışmıyımmm...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
win7 D sürücünde yüklü olduğuna göre oraya kuracağın 64 bit vista win7 yi yokeder...

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
win7 D sürücünde yüklü olduğuna göre oraya kuracağın 64 bit vista win7 yi yokeder...
kardeş...şu an ben D sürücüsündeyim.yani WIN7 yi çalıştırıyorum

C deki vista hastalandı.

ben ultimate x64 şu an indiriyorum ve indirdikten sonra masaüstüne gelecek.sonra ben setup dosyasını çalıştıracağım...ve benden upgrape mi yoksa temiz yüklememi diye soracak((((doğrumuyum)))) bende temiz yükleme diyeceğim ve C ye kurulmasını istiyeceğim.....

bu dediklerim yanlış ise bana söyleyin...ULTİMATE yi dvd ye yakıp boot atarak kuracağım başka türlü o zaman

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14

Önemli bir tesbit. Yok eder mi acaba? İrdeleyelim.
Daha önce hiç denemedim ancak yok etmeyeceği görüşündeyim. Çünkü biçimlendirme NTFS olacağından D: 64 bit Vista'da rahatlıkla görülebilir. Denemediğimden bilemiyorum ancak mantıken böyle olur. Deneyen arkadaşlar varsa bilgilendirmelerini bekleriz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Vista kurmak istiyor musun? ben tavsiye etmiyorum yine de kurmak istersen ayrıntılı yazayım.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@crazyboys90001:
En iyisi DVD ye yazıp boot ile kurman olacaktır...
Diğer şekilde de kurabilirsin..
Ancak win7 boot dosyası uçacağından win7ye ulaşamayabilirsin.
İyi çalışmalar..

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
@crazyboys90001:
En iyisi DVD ye yazıp boot ile kurman olacaktır...
Diğer şekilde de kurabilirsin..
Ancak win7 boot dosyası uçacağından win7ye ulaşamayabilirsin.
İyi çalışmalar..

kardeş ben kurulum dosyasını nasıl başlatırsam başlatayım bana nereye kuracağımı benim tercihime bırakmayacak mı?ben WIN7 den başlatacağım iso dosyasını ve HEDEF OLARAK hasta olan vistanın diskini ((yani C yi)) seceçeğim...????

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hardiskin ilk başlangıç bölümü (MBR) C sürücüsü olduğu için
win7 de boot dosyasını oraya atar..
O dosyada olacak değişiklik nedeni ile giremeyebilirsin..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
kardeş konuya kısaca bir baştan gözat...vista kurmasını biliyorum.
vista kurmayı çok iyi bildiğini biliyorum.
Ayrıntılı anlatayım diye bahsettiğim, hem win 7 hem de vistayı sorunsuz şekilde kurmak için bildiklerimi yazmaktan ibaretti. ;)

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
vista kurmayı çok iyi bildiğini biliyorum.
Ayrıntılı anlatayım diye bahsettiğim, hem win 7 hem de vistayı sorunsuz şekilde kurmak için bildiklerimi yazmaktan ibaretti. ;)

tabi kardeşim..memnun olurum.buradan veya msn pm at.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar.
Windows vista 32 bit kullanıyorum.bugün ''realtek rtl8101 family pci-e fast ethernet nic''sürücüsünü güncellemek istedim.her zaman ki gibi aynı işlemleri yaptım ama vistam kilitlendi ve açmaya çalışıyorum oturum tam açılacak mavi ekran hatası alıyorum...

İşin sevindirici yanı ise Önceden D ye denemek amaclı WIN7 kurmuştum..Allahtan win7 ÇALIŞIYOR şuan.....acaba win7 yi kullanarak vistadan güncelenen driverin ayarlarına veya dosyalarına nasıl ulaşırız.ve tamir ederiz.teşekkürler

Bu sorunu cozebildinmi?
Cozemediysen deneyebilecegin bir kac yol var.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bu sorunu cozebildinmi?
Cozemediysen deneyebilecegin bir kac yol var.

arkadaşım o sorunu güvenlik kipte açtım ve 10 dakika bekledim masaüstü zar zor geldi..son kuruduğum sürücüyü kaldırdım ,Allahın izni ile sistem sağlam çalıştı.bana cracklı, serialli olmayan sadece Orjinalden kopya ultimate x64 bulabilirmisiniz...torrent sitedekilerin hepsi cracklı veya aktivasyonlu..bana kendisi lazım...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Vista güzel de bir zamandan sonra çekilmiyor. Çok ağırlaşıyor çok. Linux iyi bence.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Vista güzel de bir zamandan sonra çekilmiyor. Çok ağırlaşıyor çok. Linux iyi bence.

vista ağırlaşmıyor arkadaşım..vista bende 5-6 aydan beri çok stabil çalışıyor...bak benim kullandığım programlar şunlar vistanın stabil çalışması...advanced system care pro ve tuneup 2009...bu programları her hafta 1 kere çalıştır..gerçekten sistem çok hafifliyor..kullanan arkadaşlar bana %99 katılacaktır.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Konfigürasyon iyi olursa ve dediğin gibi bakım yapılırsa çok daha fazla da gider.
Donmalar ve mavi ekranlar başlamadığı sürece.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
vista ağırlaşmıyor arkadaşım..vista bende 5-6 aydan beri çok stabil çalışıyor...bak benim kullandığım programlar şunlar vistanın stabil çalışması...advanced system care pro ve tuneup 2009...bu programları her hafta 1 kere çalıştır..gerçekten sistem çok hafifliyor..kullanan arkadaşlar bana %99 katılacaktır.

Vistalarin ozellikle 64 bit'in istedigin sekilde linklerini bulmak zor, torrent bakacaksin.
Windows7 neden kurmuyorsunki ingilizce olduguna bakma kullanimi cok kolay.

Takildigin yerde Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi. basligina gelirsin yardimci olmaya calisiriz. Yada benzer soru cevap basliklarinada sorabilirsin.
Bence Vista'nin gercektende farkli bir deneyimi, yeni bir baslangic diyebilirsin.

Vista sisiyor diyenler icinde, vista'nin ne 32 bit ne 64 bit sisme sorununu ben daha gormedim 1 yildir format falan filan degmedi makineye.

2 gb'dan az bellegi olanlar ve tek cekirdekli islemcisi olanlar kesinlikle Ultimate kurmasin, home premium daha hizli calisiyor bu sistemlerde.

Ben sana sistemi geriye almani tavsiye edecektim, guvenli modda actiktan sonra sistemi surucuyu kurmadan onceki tarihe alip sorunu halledebilirdin.
Ayrica kesinlikle soyluyorum vistadan Realtek yada Atlansic suruculeri indirip kurmayin performansi rezil hale getiriyor hatta surekli network problemi yasatiyor.

erencafe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az araştıryaım yardımcı olmak isterim ama bilgileirm eksik yarım hoca dinden yarım bilgisayarcı pc den eder