Bilgilerimi nasıl kurtarabilirim?

iktidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba.
Benim problemim harddisk. D' yi partition magic programıyla iki parçaya bölerken bilgisayarım kendiliğinden kapandı.Şimdi windows D' hiç görmüyor.
Partition magic programıyla baktığım zaman da PqRP tipinde birşey olarak görüyor.
Neticede D' ye ve içindeki bilgilerime ulaşamıyorum.D' den vazgeçmeye razıyım :( , ama içindeki bigilerime mutlaka ulaşmam lazım.Ne yapmalıyım ?

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende aynı sorunu yaşıyorum!
Format attıktan sonra D bölüme ulaşamıyorum.
D bölümüne tıkladığımda
D sürücünüzdeki disket biçimlenmemiş Biçimlendirmek istermisiniz? Diye uyarı çıkıyor. Ben iptal diyorum. Henüz kıyamıyorum D bölümündeki bilgilere :) tabiki eğer hala duruyorlarsa!

D bölümdeki bilgileri Kurtarma imkanım varmıdır?
Evet biçimle diyeyim mi?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
hard diskinizi çıkartıp çalışan başka bir makinaya takın.tabii çalışırken değil :) . eğer o bilgisayarda diskiniz görünürse bilgilerinize ulaşabilirsiniz.yoksa "ewet biçimlendir" seçeneğini kullanki diskinin geri kalanındanda yararlanabilesin...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
autron Virüslerinden Yapar Bu Sorunu Virüs Programı İle taramayı Falan denedinmi?

whois

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlem bitmeden elektrik kesildiği için tahminimce partition tablonuz bozulmuş. Partition Doctor tarzında bir program yardımıyla Repair(Tamir) etmeyi deneyin. %80 düzeleceğini zannediyorum.

Ama yine düzelmezse mecburen tekrar biçimlendireceksin. Biçimlendirme işleminden hemen sonra(özellikle o partitiona bir şey yazdırmadan) Power Data Recovery tarzında dosya kurtarma programlarıyla dosyalarını kurtarmayı deneyin.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Diski biçimlendirmeden önce denemeni şiddetle tavsiye edeceğim iki yöntem var.

1- Disklere yazmaya müsade eden ve CD'den başlatılabilir herhangi bir Linux Live CD'si kullanarak bilgisayarını açman. Bu durumda senin için en iyi seçenek Pardus olacaktır. Pardus'un live cd versiyonunu bilgisayarına indir, bir CD'ye yaz ve bilgisayarı onunla aç. Zaten Türkçe olduğu için çok sıkıntı yaşamazsın. Eğer Pardus diski okuyabilirse, oradaki bilgilerini C'ye kopyalarsın, sonra bilgisayarı Windows ile açıp D'yi formatlarsın sorun çözülmüş olur. (Ki benim daha önce başıma geldi, bu yöntemle veri kurtardım.)

2- Birinci yöntem işe yaramazsa, disk kurtarma programlarını da deneyebilirsin. (Yanlışlık olmasın, data recovery değil, disk recovery.) Bazı hard disk üreticileri, kendi markalarına özel kurtarma programları yayınlayabiliyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Seagate (ve dolaylı olarak Maxtor) bu tür programlara sahip. Sen de kendi markanın bir kurtarma programı yayınlayıp yayınlamadığına bak. Yayınlamışsa onu kullan. Yayınlamamışsa, o zaman herhangi bir disk kurtarma programı bulmalısın-ki internette ücretsiz olarak sunulan oldukça fazla miktarda program var.

İçinde farklı kurtarma araçları olan Hiren's BootCD veya Ultime BootCD derlemelerini indirebilirsin. Yine bir kaç kurtarma aracını içinde barındıran System Recue CD'yi deneyebilirsin. Bunlar indirdikten sonra bir CD'ye yazdırarak bilgisayarı başlatman gereken yazılımlar.

Yanlış hatırlamıyorsam bir yerlerde Hiren's BootCD'nin Türkçe'si de yayınlandı ama diğerleri İngilizce. Eğer İngilizcen yeterliyse System Recue CD içinden bazı programları indirip Windows içinden de kurtarma yapabilirsin; TestDisk bunlardan biridir ve tamamen ücretsizdir, kayıp veya bozulmuş disk bölümlerini kurtarmak için yapılmıştır.

Bunlardan biri çok yüksek ihtimalle sorununu kısa sürede halledecektir. Çünkü tahminimce sadece bölüm tablosu bozulmuştur ve bölüm tablosunu yeniden yazabilen programlar diski kolaylıkla kurtaracaktır, yani dosyaların zarar görmemiştir ve muhtemelen herhangi bir veri kurtarma (data recovery) programına ihtiyaç duymadan dosyalarına eskisi gibi erişebileceksin.

Yine de her türlü yöntemi denersin, hepsinde aksilik çıkar, kurtarılamayacağını kesin olarak anlarsın, bu ümitsiz durumda da yapabileceğin iki şey var;

1- Diskini bir veri kurtarma şirketine götürerek fiziksel kurtarma yapmalarını isteyebilirsin. Tabi bu seçenek dosyaların önemine göre tercih edilebilir çünkü fiziksel kurtarma genellikle çok pahalı bir işlemdir.

2- D bölümünü "hızlı biçimlendir" diyerek biçimlendirirsin. (Ama unutma, bu herşeyi denedikten sonra son çare olmalı.)(Biçimlendirme penceresinde "hızlı biçimlendir" seçeneğini etkinleştirmen kurtarma açısından çok önemli.) Bu işlem dosyalarını silmez, sadece bölüm tablosunu (paritition table) yeniden yazar. Yalnız ihtimalen bu yeniden yazma sırasında dosyalarının küçük bir kısmı hasar görebilir, kurtarılamaz duruma gelebilir. Dolayısıyla D bölümü onarılmış olur ama bu bir nevi format olduğu için dosyaları normal şekilde görmeyeceksin, bir data recovery (Recuva gibi) programıyla D bölümünde derin tarama yaptıracaksın, bu şekilde de dosyalarının çok büyük bir kısmını kurtarabilirsin.

Şimiden kolay gelsin.

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
içinde veri olan bölümü ikiye bölemessin mesela 10 gb bölümün içinde 1gb ı doludur bu durumda 5 gb 5gb olarak kiye ayırabilirsin
eğer d: sürücüsünü disk yönetiminden de görmüyorsa veri kurtara yazılımlarıda bi işe yaramaz eğer biçimlendirilmemiş olarak görüyorsa veri kurtarma ile kurtarabilirsin

iktidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.
Söylediklerinizi deneyeceğim.Umarım bilgileri kurtarabilirim.

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hard diskinizi çıkartıp çalışan başka bir makinaya takın
kullandığım ve sorun yaşadığım dizüstü!
Ayrıca masaüstü PC var.
Dizüstü'nü masaüstü'ne nasıl bağlarım? yöntemini yazabilirmisiniz?

Elmacık arkadaşın dediklerini programları bulup cd leri hazırlayana kadar bu kolay yöntemi denemek isterim.

Vallahi bu kadar detaylı anlatıma çok ama çok teşekkürler.
Elmacık Allah sizden razı olsun. Bu hafta sonuna kadar dediklerinizi sırasıyla uygulayacağım. Mutlaka biri işe yarayacaktır. ilk söylediğiniz pardus biraz daha kolay gibi.
Her ne kadar zorlansam da programları yönetecek kadar ingilizcem var. yolu yordamı da siz yazığınıza göre, uygulamayı da hay hay yaparız...
Bu yaz çekmiş olduğum tüm görüntüler D bölümüde!

Teşekkürler sevgiler saygılar...

disc yönetiminden D yi görüyorum.
**

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Genellikle bu şekilde hasar görmüş disk bölümlerini kurtarmak çok kolaydır, diski biçimlendirmeden önce deneyebileceğiniz çok fazla yöntem var. Yukarıdaki yöntemler arasında zaten bir sürü programı içinde barındıran kurtarma CD'leri var. Bunlar da işe yaramazsa mutlaka farklı programlar deneyebilirsiniz. Yani diski biçimlendirip dosya kurtarma işlemi yapmak son çare olmalı, ondan önce denenecek çok şey var. Sonuçları buraya yazarsanız biz de tecrübenizden faydalanmış oluruz.

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hard diskinizi çıkartıp çalışan başka bir makinaya takın

Dizüstü'nü masaüstü'ne nasıl bağlarım? yöntemini yazabilirmisiniz?

Elmacık dediklerinizi hafta sonu ancak uygulayabilme zamanım olur. Sonucunu mutlaka yazarım. Yazmayı da düşünüyordum :)

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Elmacık

1- Pardus çalışan CD indirdim. CD'yi yazdırdım ve yeniden başlat dedim, çıkan ekrandan komutları takip ettim.
Bir yerde Pardus ıı bu renkte böyle bir yazı çıkıyor ve duruyor. sanırım bir komut istiyor ama işlk defa pardus ile tanıştığım için aval aval baktım, kapattım.

2- Hiren's BootCD indirdim yazdım, CD den başlattım dos ortamında partition racovery diye bir program mantıklı geldi bana , uğraştım biraz da başım ağrıdı :) kapattım.

3- Test disc indirdim uğraştım aşağıda resimelrinide yayınlıoyorum. bir yerde ne yapacağımı bilmiyorum. ordan ötesini beni yönlendirebilirsen sevinirim :)

Quick search diyorum

Y diyorum

burdan ötesini yönlendirme imkanın var mı? :)
teşekkürler

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

maalesef biçimlendirmen gerekecek

Kardeş bu genellikle çözmesi çok kolay bir işlemdir, o yüzden insanlara verilerini kaybettirecek şeyleri önermeden önce biraz sabırlı olmak lazımdır.

@Hakan34, kardeş ekran görüntüsünü verdiğin son ekranda hangi diskin bozuksa onu seç, "T" harfine bas. Çıkacak olan listede, bozulan bölüm bozulmadan önce ne ile biçimlendirilmişse onu seç. Örneğin FAT32, NTFS gibi.. Bunu seçtikten sonra enter tuşuna tıkla. Çıkacak onay kutularına evet de. :) Sonra işlemin bitmesini bekle. İşlem tamamlandığında diskin açılıp açılmadığını kontrol et veya işlem tamamlanmadıysa son ekran görüntüsünü tekrar koy tekrar bakalım.

Kolay gelsin.

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3. son resimdeki bölümleri teker teker seçili yapıp T harfine tıkladım. Çıkan pencerelerin görüntğlerini alıp sırasıyla alt alta yayınladım. hangi resimde hangi kısmı enterleyeyim? Lütfen yazarmısınız. :)

83891430 işaretleyip T harfi tıkladım. bu görüntüyü elde ettim

bu yayınladığım resimlerden ekleyeceğiniz bir açıklama varsa ekleyiniz lütfen :)
teşekkürler.

4192902 (mEDIADIRECT) nolu satırı seçili yapıp T harfine tıkladım. Aşağıdaki resmi elde ettim.

6297480 (DellRestore) nolu satırı seçili yapıp T harfine tıkladım. aşağıdaki resmi elde ettim. Burdan hangisini seçeceğimi bilmiyorum!

Sevgili Elmacık
T harfine tıkladığımda çıkan listede bozulan bölüm ne ile biçimlenmiş, hangisini seçip ENTER tıklayacağımı bilmiyorum. Yukardaki görüntülerden hangisini nerden seçili yapıp ENTERleyeceğimi söyleme imkanınız var mı?

6297480 (DellRestore) yazan kısmın bozulan bölüm olabileceğini tahmin ediyorum. ama ortaya çıkan görüntülerde kendi başıma daha ileriye gidip riske atmak istemiyorum.
yada riski yok ise ben hepsini sırasıyla ENTERleyerek denerim :)

kısacası bu görüntülerden beni yönlendirebileceğiniz bir durum var ise lütfen yazınız :)
Teşekkürler

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İstersen yarın müsait bir zamanında uzaktan yardım ile ben bir bakayım? Çünkü biraz karmaşık bir durum olmuş.