Bilgi İşlem Personeli Aranıyor

Bu konuyu okuyanlar

malicas

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba,

Sektöründe öncü uluslararası bir işletme olan kurumsal firmamıza;

-2 ya da 4 yıllık üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş (Bilişim alanları),
-Windows XP,7 ve 8 işletim sistemleri ve bu sistemlerin kullanıcı problemleri konusunda bilgili,
-Microsoft Office uygulamaları konusunda tecrübeli ve bilgili,
-Özellikle Printer ve benzeri çevre donanımları konusunda bilgili ve tecrübeli,
-Bilgisayar donanımı konusunda tecrübeli,
-Tercihen Lotus Mail sistemi konusunda bilgili,
-Uzak masaüstü sistemleri konusunda bilgili,
-Problemleri tespit edebilecek seviyede Network bilgisi sahibi,
-Askerlik görevini tamamlamış,
-İşinin gereklerini yerine getirebilecek seviyede İngilizce bilgisine sahip,
-20-28 yaşları arasında,
-Ehliyeti olan,
Bir takım arkadaşı arıyoruz.

Görev:
-Merkez Ofis, Depo ve Mağazalar daki kullanıcıların problemleri ile ilgilenmek.
-Tüm Printer ve benzeri cihazların takibini yapmak Kartuş-Toner alımlarını organize etmek.
-Kamera, Müzik sistemleri ve Mağazacılık uygulamalarının devamlılığının sağlanması için günlük kontrolleri gerçekleştirmek.


Arkadaşlar her şeyden öte güvenebileceğimiz, dürüst, özverili, disiplinli, dinamik, araştırmacı, kendini geliştirebilen ve işine sahip çıkabilecek bir çalışma arkadaşı arıyoruz.
Bu anlamda değerlendirmek üzere genç arkadaşlarımızın CV lerini "malicasss@gmail.com" mail adresine göndermelerini istiyoruz.

Teşekkürler..
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Maaş aralığını da yazarsanız bence daha sıcak bakılacaktır iş ilanınıza.
 

djvahset

Profesör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
1,278
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
bunların çoğu bende var ama üniversite mezunu değilim..
 

eSa

Dekan
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Bahsettiğiniz işleri yapabilmek için Üniversite bitirmeye gerek yok diye düşünüyorum.
 

sakarboy

Asistan
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
397
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
zaten bu işi fazlası ile yapabilecek alaylı adam vardır o alınmaz gider kılı kılına yapacak kapasitede uni li eleman alınır.
bu işin doğası budur.
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Bu işler için üniversite mezunu olmak çok fazla.

Mühendis olunup da bu şartlardaki bir işe girilmez. :)

4 yılı, kartuş toner bakımı yapmak için okumuyoruz. :)
 

annttiigs

Profesör
Emektar
Katılım
7 Şubat 2007
Mesajlar
2,589
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
İsveç'te beraber çalıştığım programcılık konusunda gurunun çook ötesinde bir adam vardı. Son gidişimde kendisine mezun olduğu üniversiteyi sordum. 40'lı yaşlarda birisi kendisi. Sorumun cevabı olarak ben üniversite okumadım dedi. Bizde liseden sonra yönlendirme vardı. Ben de bu yönde girdim ve ilerliyorum dedi. Çalıştığım firma ki İsveç merkezlidir, oldukça da köklüdür, bu adamın eski çalıştığı; sonrasında ise adamı dışarıdan danışman olarak bir yığın para vererek çalıştırdığı bir yerdir.

Bu bizdeki okul kavramına bakışa eleştirimdi.

Ancak şu da bir gerçek ki; bizde okumadan teknoloji işine bulaşan kişiler biraz forumdan biraz bir yerden biraz başka yerden kavramı ile yapıyorlar işlerini. Şurada bile programlama başlığı altında ne sorular görüyoruz.
 

devils0606

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2012
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu işleri yaparım ünv. mezunuyum ama 2500 tl maaş isterim :)))
 

efka_vasi

Asistan
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Üniversitelerde verilen eğitim (bazı üni'ler hariç) tamamen teorik üzerine. Çalıştığım bilgisayar firmasına laptopuna format attırmak için gelen bilgisayar öğretmenlerini biliyorum. Elbette eğitim olmalı ama bu eğitimin yanında insan kendi de çabalamalı.
 

djvahset

Profesör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
1,278
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
sakın yanlış anlaşılmasın ama bizim yaptıklarımızı bazen üniversite mezunları bile yapamıyorlar bu konunun arkasındayım
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Üniversite mezunu olmak, herşeyi bilmeniz anlamına gelmez.

Bu sebepten dolayı üniversitelerde bölümler vardır.

Kaç tane mühendis arkadaşım var. Bir tanesi bile formatın F'sini bilmez. Bilgisayarı benim kardeşime versem resmen takla attırır. Söker takar parçalar format atar.

Ama o mühendislerin kullandıkları programların adlarını kardeşim hayatında hiç duymamıştır.

Bu ikisi karıştırmak saçmalık olur.
 

BLacK+

Profesör
Emektar
Katılım
25 Mayıs 2011
Mesajlar
2,213
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Ne kadar ekmek o kadar köfte.. birde işsizlik sorunu var diyorlar. tabiki olacak. iş verenlerde vereceği para ne olursa olsun en iyisi olsun ister. bunları tamamen karşılayacak bırısı 2000-3000tl de maaş ister. Verilecek para 900-1200tl arasında bişey olur. bu profile uyan adamda bunu kabul etmez. şuanda kamuda bu işi yapan bir sistem destekçisi ikramiye dahil 1750-2000tl maaş alıyor. kendi kurumumda böyle. birde diğer kamuya göre düşük olmasına rağmen yani.. yemeği servisi sigortası ve devlet sayesinde işinin garanti olmasıda cabası. atılma korkusu , iflas korkusu vs yok.

Ama ne yazıkki öyle kötü durumdayızkı yuksek profilli yada yetenekli arkadaşlar mecburen kabul ediyor bu şişirilmiş ilanları.

bir temizliğe,çaya bakan,yemek yapabilen diye eklenmemiş. Onun dışında her türlü işi yapacak zaten adam..

Ama madalyonun öbür yüzüde var tabiki.. Profil ne olursa olsun kolay işte olmaz.. bedava peynir,sadece fare kapanında olurmuş.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
üni mezunuyum almanyadan aradığınız kriterler hepsi bende var şuan calıştığım şirket net 3000 tl maaş alıyorum yemek servis hafta sonu bayramlarda calışmıyorum işyerimde memnunum türkiyenin en büyük firmalarında birindeyim uluslararası calışıyoruz burda ayrıla bilmem icin en az 4000 tl yemek servis haftasonu calışmamak bayramlar dahil bu şartlarda kabul iseniz iş garantisi istiyorum arasokaklarda ki bazı işyerileri gibi 2 hafta deneme diyecekseniz yokum :)


başımda gecen bir olay bir işe girdim adam 2 hafta deneme dedi sonra calışırız dedi kabul etim meğer adam bir şirket iş almış yeni acılan bir şirket oraya bilgisayar artı network güvenlik kamerası server kurulacakmış neyse başladık işe yukarda yapılan işleri ilk günde başladım 10 günde bitirdik teslim edik 3 gün sonra adam cağırdı beni sizinle anlaşamayacağız kadromuz yeterli dedi bana güle güle dedi oysa işi bitiren benim adam iş hayatında ilkez böyle büyük bir iş almış yapacak birini bulamamış oda bana denk geldi bende yedim girdim işi bitirdim adam parasını aldı yedi bende 3'birini aldım uyunıkmış adam adam zaten orta seviyede 4 elemanı vardı adamın fikri kurnazlığı bilen birini işe almak gibi yapma ve iş bitikden sonra yol gösterme bunuda bana söyleyen yanında calışan ve sonradan ayrılan elamanlaından biri o elamanlardan biri ile 10 gün boyunca calışmıştım tesadüfen taksimde gördüm sohbet etik ozaman söyledi :)
 

djvahset

Profesör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
1,278
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
hadi bakalım alın size bilgi işlem personeli 4000 tl
 

djvahset

Profesör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
1,278
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
arkadaşlık isteği gönderdim kabul edersen sevinirim seninle tanışmak isterim
 

DumDumaq

Dekan
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
5,084
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Üniversite mezunu olcaksın illa işini bilmen yetmez üniversitede kendini yetiştiriyorsun bi tek meslek görmüyorsun nasıl davranılacak nasıl konuşulacak , insanlar nasıl saygılı oluyor birbirlerine, bunları sokakta öğrenmek imkansız olduguna göre tabiki üniversite mezunu arayacaklar , bakkala çırak alınmıyor sonuçta , herşeyi belgelemen gerekir , bilgisayar biliyorsan sertifika , ingilizce biliyorsan sertifika . .. . ;) bende hepsi var ;)
 

malicas

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar merhaba,
Hepinizin yorumlarını okudum, fakat çok üzüldüm. Konu çok farklı noktalara çekilmiş.

Yüksek okul yada Üniversite yazmamızın nedeni alacağımız kişiyi ömür boyu personel olarak çalıştırmayacak olmamızdan dolayı.
Biz kariyer planlaması yapan çalışanlarını geliştiren ve onların yükselmesini hedefleyen bir firmayız. Yanlış anlamayın ben bu firmada IK departmanında değilim bizzat IT Müdürüyüm. Bende bu firmaya eleman olarak geldim emek verdim Müdür oldum. Ama doğal olarak üniversite mezunu olmasaydım şirketin global prensipleri gereği müdür olamayacaktım. Bu böyle bunu ben değiştiremem. Bu nedenle ileride önünde engel olmayacak kişileri tercih ediyor olmamız gayet doğal.
Ayrıca bu işin okulunu okumuş bu iş için hayatına bir yön vermiş bir kişiyi işe almayıp bu işi sadece yetkinliği ve araştırmacılığı ile öğrenmiş yada başka dallarda öğrenim görmüş kişileri işe almak bana biraz haksızlık gibi geliyor. Siz neden tersini düşünüyorsunuz bilmiyorum.
Evet üniv.den mezun olan biri hiç bir şey bilmeyebilir ama bu onların bir şans verildiğinde sizlerden daha iyi hale getirilemeyeceği eğitilemeyeceği anlamına gelmez bence. Yani üniversiteliler hiç bir şey bilmez biz evde daha iyi öğrendik bu işleri diye bir şey yok arkadaşlar. Biz profesyonel birini aramıyoruz zaten istediğimiz özelliklerden bunu anlayabiliyor olmanız lazım.

Bu aşamada bu iş için 2.500-3.000TL isterim diyen arkadaşlara zaten söyleyebilecek bir şeyim yok. Ama bu demek değil ki biz asgari ücret vereceğiz. Hakkı neyse onu alacak, ayrıca özel sigortası olacak, ayrıca şirket içindeki tüm sosyal faliyetlerden yararlanabilecek Playstation, Langırt, Masa tenisi, Dart, Her Cuma social alanda sinema günü, Hafta içi 3 gün plates, Şirketimize çok yakın bir yerde çok klas bir spor salonunda sınırsız üyelik , servis olacak, yemek olacak. Kaçınızın böyle hakları var çalıştıkları yerlerde? En önemlisi patron şirketlerindeki gibi eleman muamelesi görmeyecek sadece saygı görecek.....
Bu kadar şey verirken bakın biz ne kadar az şey istemişiz!!!! Bir de bu yönünden bakalım lütfen.

Evet yukarıdaki yazılarımdan kızıyorum gibi algılanabilir evet biraz kızdım çünkü hiç bir detayı bilmediğiniz halde bir sürü eleştiri yapmışsınız. Siz daha işin ne olduğunu ne hakları olduğunu firmayı bilmeden para hesabına girmişsiniz :)))
Bir işe başlarken paradan önce bakılması hesap edilmesi gereken çok daha önemli şeyler vardır asla unutmayın. Hepsine bakarsınız uyar uymaz tabi ki sizlerin bileceği iş o.


İlgilenenlerde CV lerini mail atabilir.

Hepinize teşekkürler...
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Adam haklı beyler, dağılın :)

İşin esprisi bir yana şartlar iyiymiş.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
Arkadaşlar merhaba,
Hepinizin yorumlarını okudum, fakat çok üzüldüm. Konu çok farklı noktalara çekilmiş.

Yüksek okul yada Üniversite yazmamızın nedeni alacağımız kişiyi ömür boyu personel olarak çalıştırmayacak olmamızdan dolayı.
Biz kariyer planlaması yapan çalışanlarını geliştiren ve onların yükselmesini hedefleyen bir firmayız. Yanlış anlamayın ben bu firmada IK departmanında değilim bizzat IT Müdürüyüm. Bende bu firmaya eleman olarak geldim emek verdim Müdür oldum. Ama doğal olarak üniversite mezunu olmasaydım şirketin global prensipleri gereği müdür olamayacaktım. Bu böyle bunu ben değiştiremem. Bu nedenle ileride önünde engel olmayacak kişileri tercih ediyor olmamız gayet doğal.
Ayrıca bu işin okulunu okumuş bu iş için hayatına bir yön vermiş bir kişiyi işe almayıp bu işi sadece yetkinliği ve araştırmacılığı ile öğrenmiş yada başka dallarda öğrenim görmüş kişileri işe almak bana biraz haksızlık gibi geliyor. Siz neden tersini düşünüyorsunuz bilmiyorum.
Evet üniv.den mezun olan biri hiç bir şey bilmeyebilir ama bu onların bir şans verildiğinde sizlerden daha iyi hale getirilemeyeceği eğitilemeyeceği anlamına gelmez bence. Yani üniversiteliler hiç bir şey bilmez biz evde daha iyi öğrendik bu işleri diye bir şey yok arkadaşlar. Biz profesyonel birini aramıyoruz zaten istediğimiz özelliklerden bunu anlayabiliyor olmanız lazım.

Bu aşamada bu iş için 2.500-3.000TL isterim diyen arkadaşlara zaten söyleyebilecek bir şeyim yok. Ama bu demek değil ki biz asgari ücret vereceğiz. Hakkı neyse onu alacak, ayrıca özel sigortası olacak, ayrıca şirket içindeki tüm sosyal faliyetlerden yararlanabilecek Playstation, Langırt, Masa tenisi, Dart, Her Cuma social alanda sinema günü, Hafta içi 3 gün plates, Şirketimize çok yakın bir yerde çok klas bir spor salonunda sınırsız üyelik , servis olacak, yemek olacak. Kaçınızın böyle hakları var çalıştıkları yerlerde? En önemlisi patron şirketlerindeki gibi eleman muamelesi görmeyecek sadece saygı görecek.....
Bu kadar şey verirken bakın biz ne kadar az şey istemişiz!!!! Bir de bu yönünden bakalım lütfen.

Evet yukarıdaki yazılarımdan kızıyorum gibi algılanabilir evet biraz kızdım çünkü hiç bir detayı bilmediğiniz halde bir sürü eleştiri yapmışsınız. Siz daha işin ne olduğunu ne hakları olduğunu firmayı bilmeden para hesabına girmişsiniz :)))
Bir işe başlarken paradan önce bakılması hesap edilmesi gereken çok daha önemli şeyler vardır asla unutmayın. Hepsine bakarsınız uyar uymaz tabi ki sizlerin bileceği iş o.


İlgilenenlerde CV lerini mail atabilir.

Hepinize teşekkürler...



Hocam son yazdığınıza yüzde yüz katılıyorum ama lakin ilk yazdığınız ve şimdi yazdığınızla fark var daha önce den detaylı bir şekilde böyle yazsaydınız ona göre de cevaplar gelirdi başvuran icin CV isteniyor ama alan icinde CV olması lazım ben ve arkadaşlar vizyonuzu nerde bilebilriz ki Bu yorumlarda verdiğiniz tepki doğal ama keşke kendinizi ve şirketinizi viyonuzu güzelce tanıdım yapsaydınız dediğim gibi farklı olabilirdi yazılan yorumlar

Keş burdaki gibi önce bellirtseydiniz
( Ama bu demek değil ki biz asgari ücret vereceğiz. Hakkı neyse onu alacak, ayrıca özel sigortası olacak, ayrıca şirket içindeki tüm sosyal faliyetlerden yararlanabilecek Playstation, Langırt, Masa tenisi, Dart, Her Cuma social alanda sinema günü, Hafta içi 3 gün plates, Şirketimize çok yakın bir yerde çok klas bir spor salonunda sınırsız üyelik , servis olacak, yemek olacak. Kaçınızın böyle hakları var çalıştıkları yerlerde? En önemlisi patron şirketlerindeki gibi eleman muamelesi görmeyecek sadece saygı görecek.....
Bu kadar şey verirken bakın biz ne kadar az şey istemişiz!!!! Bir de bu yönünden bakalım lütfen.(
 

malicas

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar merhaba,

Metin dilimde hatalar ve tecrübesizlikler olabilir. Katılıyorum, fakat ben bir personel işe almacı değilim. Ben sadece bu forumda aradığım niteliklerde insanlara ulaşabilirim düşüncesiyle bu alana ilan vermek istedim.

Umarım beni anlıyorsunuzdur...


Teşekkürler...

Arkadaşlar bu arada görev yeri İSTANBUL \ LEVENT
 

cheleby

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2009
Mesajlar
2,718
Reaksiyon puanı
227
Puanları
63
Bu sene mezun olacam ve askerlikte yapmadık daha.Umarım böyle fırsatlar tekrar görürüm okuldan sonra
 

El Padrino

Dekan
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Boşta yüzbinlerce üniversite mevzunu adam varken neden lise mevzunu işi bilen bir adamı alsınlar ki !?

Şirket profiline bakıldığında bütün çalışanları üniversite mevzunu olan bir şirket olmak elbette ki en doğal istekleridir ama sırf bu sevda yüzünden binlerce kalifiye lise mevzunu adam iş bulmakta zorlanıyor.Şirketlerin artık daha gerçekçi ve subjektif bakması lazım bu konuya.

Bu söylediğim yanlış anlaşılmasın.Halk arasında tezgahtar olarak bilinen ama kibar adı satış danışmanı olan görev için bile üniversite mevzunu şart koşuluyor.Çok enteresan bir sistem.
 

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
paradan çok daha önemli şeyler mi var? ne mesela? insanları langırtla masa tenisiyle cezbedemessiniz. insanların soracağı ilk şey tabi ki para olacaktır. maaşı yüksek tutun, bu bu imkanların hiç birini vermeyin. para, hayattaki tek gerçektir. para, insanın bu hayatını zaten kurtardığı gibi, ufak detaylara özen gösterirse öteki hayatını da kurtarır. para, ayrı bir devlettir. parasız hiç bir şey olmaz. ah o para yok mu o para. gözü kör olsun o paranın. para iyidir para:)
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Çalışma saatleri nasıl , cumartesi ve pazar günleri tatil mi acaba ?

Bunları da belirtirseniz sayın malicas ilanınıza daha çok ilgi duyulabilir.
 

malicas

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Çalışma saatleri hafta içi 08:00 - 17:30. Hafta sonları acil ya da planlı bir çalışma olmadığı sürece yok.

Bu arada topalsolucan arkadaşımıza bir cevap vereyim biz bu imkanları insanları cezbetmek ya da onlara az maaş verip bunlarla susturmak için vermiyoruz onların motivasyonuna ve sosyalleşmelerine önem gösterdiğimiz için veriyoruz.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Görende lise mezunlarımızı bıraksak CEO olacak, biz tutuyoruz sanır :)

Kesinlikle önyargım yok ama ben lise mezunlarıyla arkadaşlık bile kuramıyorken(istisnalar elbette var), müdürün de çalışanının üniversite mezunu olmasını isteme hakkı vardır.
 
Üst