Bildiğiniz rar,zip şifre kırıcı program varmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan han838
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
rar yada zip şifre kırıcı programa daha öncede rastladım indirdim ama şifre çözme süresi olarak 1 yıl verdi daha hızlı çözebilen bir program biliyorsanız tavsiye edermisiniz....

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Maalesef bu tür kırma işlemleri kaba kuvvet (brute force) kullanarak yapılıyor; yani tüm ihtimaller deneniyor. Dolayısıyla daha hızlı kırabilmek, ev bilgisayarıyla mümkün değil. Ancak sözlükle saldırmak mümkün ama o da fazla basit ve örneğin Türkçe karakter kullanılmış bir şifreyse sözlük saldırısı da işe yaramaz.

Güzel günler dilerim.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
sanırım çok uzun süre vermiş.ama bende 1 haftadan 3 aya kadar sürebilceğini biliyorum.bide ufak bi şifre için geçerli süre bu.
yeni bi sistem geliştirmişler.%25 e varan hız tanıyomuş :) .ekrankartının işlemcisinide oalay dahil ediyomuş falan :S .

sonuç olarak böle bir program ben bilmiyorum ama öneri olanlar varsa bende yararlanmak isterim...

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Download yapıyorum sayfanı yüklenmesini beklerken berkin abi cevabı yapıştırmış :D geç kaldık...

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yer6 dedi ki:
sanırım çok uzun süre vermiş.ama bende 1 haftadan 3 aya kadar sürebilceğini biliyorum.bide ufak bi şifre için geçerli süre bu.
yeni bi sistem geliştirmişler.%25 e varan hız tanıyomuş :) .ekrankartının işlemcisinide oalay dahil ediyomuş falan :S .

sonuç olarak böle bir program ben bilmiyorum ama öneri olanlar varsa bende yararlanmak isterim...

Bu bahsettiğin Ekran Kartı ile kırma olayı;

Şifre çözücü yazılım geliştiricisi Elcomsoft, şifreleri 25 kat daha hızlı çözebilecek bir teknolojinin patenti için başvurdu. Püf nokta: Elcomsoft şifre çözümü için bir Geforce 8’in grafik işlemcisini (GPU) kullanıyor.

Bu yöntem sayesinde mesela sekiz haneli bir Windows-Şifresi üç ila beş gün arası bir sürede kırılacak. Şimdiye kadar 53 Milyar olası ihtimali çözebilmek için yaklaşık iki ay gerekiyordu.

Firmaya göre bu yöntemin şuan mümkün olmasının sebebi, Nvidia GeForce 8 gibi modern grafik yongalarının, şifreleme hesapları için bir koşul olan "Sabit-Virgül-Hesaplamaları" alanında çok hızlı işlem yapabilmelerinden kaynaklanıyor. Ayrıca şuanda grafik kartları 1,5 GB’a kadar hafıza ve 128 akışkan-işlemcileri (streaming processors) ile ana işlemcilerden çok daha hızlılar.

Şubat ayında Nvidia, yazılım üreticilerine grafik yongasını ana işlemci ile paralel olarak çalıştırabilme imkânı veren bir geliştirme-programı çıkardı. İşte Elcomsoft yakında tüm ürünlerine entegre edeceği bu teknolojiyi yukarda bahsedilen süreç için kullanıyor.

Kaynak:Chip

Yani buradan anlayacağınız Geforce 8x kartları ile 3-5 günde bir şifre kırılıyorsa sen unut arkadaşım o şifreyi :) zaten unutmuşsunda yapacak bişi yok yani...

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Hepinize teşekkür ederim şifeyi kırmaktan vazgeçtim bilgisayarı 3 ay bile şifre kırması için açık tutsam bilgisayarım yanar diyelimki çok kaliteli Geforce kartım bile olsa 5,10 gün nerde bekliycem yine de sağolun..

portisheadlover

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Benim aklıma takılan konu; acaba tüm harfleri ve sayıları değil de sadece bizim vereceğimiz harf ya da sayıları kullanarak deneme yapan yazılım olup olmadığı.
Ailemizin sahip olduğu araç plakaları ve isim kombinasyonundan oluşturduğum haber arsivimi zipledim ve şifresini unuttum. Umutla birilerinin böyle bir yazılım yapmasını bekliyorum. Plakaları biliyorum, isimleri biliyorum sadece yazılım eksik !

ekstazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
han838 dedi ki:
rar yada zip şifre kırıcı programa daha öncede rastladım indirdim ama şifre çözme süresi olarak 1 yıl verdi daha hızlı çözebilen bir program biliyorsanız tavsiye edermisiniz....

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben en azından programın adını yazayım:
advanced rar password recovery(rar için) ve advanced zip password recovery(zip için).Belki işinize yarar.Bunun birde PDF için olanı vardı denemiştim gerçekten işe yarıyor.

tomasson_10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alia sen nerden biliyorsun sivassporun rakibi zor bir baktın sivas 9:0 attı kim bilir ama ben GS ye güveniyor tarihin en pahalı takımı :):):):):):):)