• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

Bildiğiniz En Etkili FPS Arttırma Yöntemi

falcon.x

Öğrenci
FPS arttırmak için yapılması gerekn birkaç şey yazarmısınız ??

Her şey güncel olmalı, özellikle ekran kartı, ana ekranda ben her zaman sade windows görüntüsü kullanırım, arka planda hiçbir şey çalışmamalı, grafik yerine fps'ye önem veriyorsam grafikleri düşürürüm (sistem yüksek değilse), bilgisayarın ısınmadığından emin olurum, soğutucu önemli

dengeli sistem kurmak
anti alising i kapatmak..
ekran kartın driveri güncel olmalı
monitör fps si uyumlu olmalı (750ti ekran kartına 144 hz zorlanmamalı)

Bilgisayara format atıp sadece oynadığınız oyunları ve gerekli yazılımları yükleyin. Onları kurun ama çalıştırmayın. Yedek alın ve bir yere kaydedin. Her iki haftada bir yedeğe geri yüklerseniz gereksiz işlemlerden kurtulursunuz. Ayrıca performans modlu Windows öneririm. (Kaçak değil modlu, farklı şeyler. Banlanmayayım boşu boşuna. :) )

dengeli sistem kurmak
anti alising i kapatmak..
ekran kartın driveri güncel olmalı
monitör fps si uyumlu olmalı (750ti ekran kartına 144 hz zorlanmamalı)
Anti alising neden fps kaybına neden oluyor hep ? Tamam anlıyorum donanım onun için ayriyetten çalışıyor ama netlik önemli değil mi?

Anti alising neden fps kaybına neden oluyor hep ? Tamam anlıyorum donanım onun için ayriyetten çalışıyor ama netlik önemli değil mi?
kenarları keskinleştiriyori buda daha fazla karenin renderlanması demek zaten gpu az güçlü üstüne bide her geçiştie kenarları tekrar işlemek bu fps kaybına neden olur

FPS arttırmak için yapılması gerekn birkaç şey yazarmısınız ??
Oyunlarda doğru configler kullanmak, yüksek performans istediğin oyunları öncelikli kullanıma almak, masaüstünü temiz tutmak, driverlerini göncel tutmak, temp dosyalarını temizlemek. Maddi olmadan bunlar yapılabilir.
Hdd ise ssdye geçmek( hikayeli oyunlar), dual ram kullanmak, işlemci soğutucu almak, işlemci değiştirmek... bunlarda maddi.

Oyunlarda doğru configler kullanmak, yüksek performans istediğin oyunları öncelikli kullanıma almak, masaüstünü temiz tutmak, driverlerini göncel tutmak, temp dosyalarını temizlemek. Maddi olmadan bunlar yapılabilir.
Hdd ise ssdye geçmek, dual ram kullanmak, işlemci soğutucu almak, işlemci değiştirmek... bunlarda maddi.
ssd performnası artırtmaz.

En ama en etkili yöntem, kuru buzu işlemcinin üzerine koymak. İşlemciyi 0 dereceye düşürün, PUBG'de 150 FPS'ye çıkar.

Ben sadece görev yöneticisinden gereksiz işlemleri durdurup çöpü temizliyorum.Şu an bir aydınlanma geldi.

advansed systemcare bu konuda işe yarıyor diyorlar fikriniz nedir yani gereksiz çalışan işleri tamamen durdurup tüm sistemi optimize ediyormuş. yıllanmış windowsu haftalık tazeliğinde açılır hale getiriyor diyenler oluyordu ne kadar doğrudur acaba..

Geri