Bıktım artık bu windowsdan

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
geçen gün 1 Tb harici hdd mi yanlıslıkla bir programla biçimlendir dedim sonra başlatmadan iptal desemde içine girilmez hale geldi, her denememde "biçimlendirmeniz gerekli" diyip duruyordu Dos tan da içine giremeyince yapacak hiç birşey kalmadı ve 750 üzeri film ve bir ton video- mp3 ün içinde olduğu hdd yi biçimlendirmek zorunda kaldım. sonrada öğrendim ki linux tabanlı işletim sitemlerinde direk disk açılabiliyormuş

windowsun bu kazığını hiç bir zaman unutmayacam, Linux kullanamk istiyorum ama isminden başka bildiğim(kodlar felan) hiçbir şeyi yok, kullanmaya başlamak istiyorum ama atomları parçalamak kadar gözümde zor görünüyor.

pckolik78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bence hatayı sen kendinde ara, Çünkü sonuçta sen biçimlendir demişsin windows un sana kasıtlı bişeyi yok :) + Linux da windowsdaki programların tümünü çalıştıramazsın.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
geçen gün 1 Tb harici hdd mi yanlıslıkla bir programla biçimlendir dedim sonra başlatmadan iptal desemde içine girilmez hale geldi, her denememde "biçimlendirmeniz gerekli" diyip duruyordu Dos tan da içine giremeyince yapacak hiç birşey kalmadı ve 750 üzeri film ve bir ton video- mp3 ün içinde olduğu hdd yi biçimlendirmek zorunda kaldım. sonrada öğrendim ki linux tabanlı işletim sitemlerinde direk disk açılabiliyormuş

windowsun bu kazığını hiç bir zaman unutmayacam, Linux kullanamk istiyorum ama isminden başka bildiğim(kodlar felan) hiçbir şeyi yok, kullanmaya başlamak istiyorum ama atomları parçalamak kadar gözümde zor görünüyor.

Geçmiş olsun. Benzer bir durum benim başıma geldi. Gerçekten çok kötü bir durum. :(

Ramboberk sana Linux'u öneriyorum. :D :P

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
Ee ama 1TB HDD de yanlışlıkla biçimlendirilir mi be! :DBen bir keresinde format atarken HDD bağlantısını bile söktüm kasadan! :D

Sütten ağzım fena yandı, bundan sonra format ve bu gibi durumlarda Hdd yi odadan dışarı çıkarıcam :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
An itibari ile win 7 i ne zaman açsam işlemci %100 ve bellek 700 mb oluyor daha açılır açılmaz ve masaüstünden bir dosya silmeye kalkınca windows gezgini mort oluyor yani çöküyor
sistemde en son en güncel avast var ve kendini günlük güncelliyor
ayrıca gereken tüm bakımlar yapıldı
Klite codec pack kaldırıldı
sorun aynen artarak devam ediyor
ya arkadaş alt tarafı 17 tane flv videoyu 3gp yapıp memory kart a kopyalicam ne kadar uğraştırdı beni ya

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
kendi tecrübesizliğinizi işletim sistemine yıkıyorsunuz ya daha nediyim size. birisi yanlışlıkla format attım demiş hangi aklıselim insan hdd ye yanlışlıkla format atar sonrada bu hatayı işletim sistemine atar. sanki linuxte format atsanız hiçbişi olmamış gibi devam edebilceksiniz ve hdd içeriğini görebilceksiniz. he yanlış anlaşılmasın linux le bi alıp veremediğim yok, severim kendilelerini cok zaman hayatımı kurtarmışlığı vardır :)

konu ilede alakalı sisteminin açılışında 700mb ram harcaması ve işlemcinin %100 olması ne zamandır gerçekleşiyorsa ondan önceki bir zamana -sistem geri yükleme- yaparsan sorunu çözüme ulaştırabilirsin. başka bir alternatif açılışta çalışan programları kontrol etmen.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
dostum hayatımda il kez bilgisayar kullanmıyorum
ve bugüne kadar windows ile çok uğraşmışlığım var
inan bana bundan çok daha zor durumlara düştüm
ama artık uğraşamıyorum

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
An itibari ile win 7 i ne zaman açsam işlemci %100 ve bellek 700 mb oluyor daha açılır açılmaz ve masaüstünden bir dosya silmeye kalkınca windows gezgini mort oluyor yani çöküyor
sistemde en son en güncel avast var ve kendini günlük güncelliyor
ayrıca gereken tüm bakımlar yapıldı
Klite codec pack kaldırıldı
sorun aynen artarak devam ediyor
ya arkadaş alt tarafı 17 tane flv videoyu 3gp yapıp memory kart a kopyalicam ne kadar uğraştırdı beni ya

Ramboberk seni Windows kullanmaya iten nedenleri öğrenmek istiyorum. :P

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
görüntülü sesli msn
video ve müzik convert

başkada derdim yok

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Rambo, 10.10 ve Empathy ile MSN üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapılabiliyor diyorlar. Bir dene bence.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an 10.10 kurulu
convert işini halletmeye çalışıyorum
artık bu win den bi cacık olmaz
bari ubuntuda yapiim
bide senin dediğine bakiim
bilgi için saol

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
hangi pc 700 mb bellekle açılır işlemciyi %100 kullanır nerde görüldü birde tecrübeden falan bahsedilmiş...tecrübesizlik böyle işte biliyorum demekten başka bi işe yaramıyor..bariz sistemde virüs var ama zahmet edip bir adam akıllı antivirüs kurulmaz.kur bakalım adam gibi kasper,eset sonra konusun yok windows böyle kötü şöyle kötü.ayrıca kim ola ki bilmeden hdd format atsın sonra yine suçu windowsa at.size güzel bir önerim var buyrun şu linke bi zahmet edip okuyun
http://www.depokitap.com/default.asp?b=yeni-baslayanlar-icin-windows-7-kilavuzu-kodlab-yayincilik Kılavuz Türkçe
http://www.amazon.com/Windows-7-Dummies-Andy-Rathbone/dp/0470497432#reader_0470497432 Kılavuz Orjinal ;)
dummies.jpg

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
etme bulma dünyası :) sen windowsa işiyen çocugun resmını koy sonrada dekı nıye kopylmyr :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Windows'dan bıktıysan symbian kur.

telefondan mahsedilmiyor usta :) bende windows kullanmamaya calisiyorum (ama bazen elim gitmiyorda degil ) fakat ben linuxsu daha seviyorum diyerekten ufak bir hata icin deveyi büyütmem .bu arada bir deneyin gercekten Empathy ile üzerinden sesli ve görüntülü görüsme oluyormukine

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
telefondan mahsedilmiyor usta :) bende windows kullanmamaya calisiyorum (ama bazen elim gitmiyorda degil ) fakat ben linuxsu daha seviyorum diyerekten ufak bir hata icin deveyi büyütmem .bu arada bir deneyin gercekten Empathy ile üzerinden sesli ve görüntülü görüsme oluyormukine

:) O mesajı aldı.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
700 Mb'lık video dosyasını txt gibi yapıştırıyorum C'den D'ye, kopyalanıyor penceresini dahi görmüyorum Windows 7'de. Sorun disklerinde, ide-sata-ahci yapılandırmanda, sürücülerinde de olabilir. Ama sorunun nedenini tam olarak bilmeden bıktım bu Windows'tan ismiyle konu açmak bir Linux fanı için çok daha keyifli olsa gerek değil mi dostum? :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
rambonun bilgisayarı:
ibm_20pc_xt_1.jpg

kasayı yan yatır
format at
olmadı
başlat/çalıştır/cmd
yaz enterla
girceğin satırlar

C:
cd windows
rd system32

tmmdır :D

(rise abi lütfen silme mesajı, konuyla alakasız bir mesaj yardım etmiyorum ama uzun süredir forumda değildim belki huyu değişmiştir rambonun tam emin değilim, eski başlıklarını göz önüne aldığımdan böyle bişi yazdım :D)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bu sorun bazen benim 8gb'lık USB'de de oluyor. Biçimlendirip hataları denetle diyorum düzeliyor :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Arkadaşlar yardımcı olmadığınız için teşekkür etmiyorum

espriler iğrenç olmuş elinize sağlık değil

ama ben ne yaptığımı ne yapmadığımı biliyorum

şu saatten sonrada windows un ne virüsü ile ne başka ıvır zıvırı ile uğraşamam

by by findos

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hehehe.. NAsıl da komik duruma düştünüz.
En iyisini ben yaptım.
Aldım bir I mac, keyfime bakıyorum.
Peşin satan, veresiye satan esnaf misali.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hehehe.. NAsıl da komik duruma düştünüz.
En iyisini ben yaptım.
Aldım bir I mac, keyfime bakıyorum.
Peşin satan, veresiye satan esnaf misali.
Kardeşim, galiba bu forumda Apple karşıtı fazla ve bende onlardan biriyim.
a1.gif

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
rambonun bilgisayarı:
ibm_20pc_xt_1.jpg

kasayı yan yatır
format at
olmadı
başlat/çalıştır/cmd
yaz enterla
girceğin satırlar

C:
cd windows
rd system32

tmmdır :D

(rise abi lütfen silme mesajı, konuyla alakasız bir mesaj yardım etmiyorum ama uzun süredir forumda değildim belki huyu değişmiştir rambonun tam emin değilim, eski başlıklarını göz önüne aldığımdan böyle bişi yazdım :D)
Erişim engellendi hatası vermez mi ya?! :D Öncelikle attrib -s -r yapsın, ha birde bunu sistem açıkken yapacaksa bir kaç işlemi taskkill ile kapatması lazım. :D En sağlamı boot edip yapmak. :D