Bıktığım pc nin şarj aleti

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Benim pc yi formata verdik geri geldi 3 gün kullandım şarj aleti bozuldu sonra içini açtık iyot u yanmış yeni bir tane aldık onu 3 gün kullandım oda bozuldu. Ondanda yanık kokusu geliyor Ne yapabilirim batarya bitik ti zaten o yapmış olabilir mi?
Yeni alabiliriz oda bozulursa ne olucak? Sorunun kaynağını bulmamız lazım

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Eğer laptop kullanıyorsan. İkinci adaptöründe 3 güne bozulması garip geldi.

Formata verdiğinde orijinal kendi adaptörüyle verdiysen Orijinali götürüp sana sahte adaptörle geriye vermiş bence.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Formata verdik derken bilgisayarcıya mı verdiniz? Geçmiş olsun o zaman. Siz bilgisayarınızı verdiğinizde bir şeyi bilerek bozup tekrar getirmenizi sağlayarak daha çok para alıyorlar. Çözüm adama götürüp biraz daha para almasını sağlamak.

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Formata verdik derken bilgisayarcıya mı verdiniz? Geçmiş olsun o zaman. Siz bilgisayarınızı verdiğinizde bir şeyi bilerek bozup tekrar getirmenizi sağlayarak daha çok para alıyorlar. Çözüm adama götürüp biraz daha para almasını sağlamak.
Bilgisayarcı tanıdık ve 2 senedir hiç bir sorun çıkmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Formata verdiğinde orijinal kendi adaptörüyle verdiysen Orijinali götürüp sana sahte adaptörle geriye vermiş bence.
Şarj aleti çakmayı 2 sene çalıştı bozuldu tekrar çakma yan sanayi aldık o direk bozuldu küçük bir ilçedeyiz Bilgisayarcı da tanıdık zaten

Orjinal

O dediğin adam küçükken bana bedava oyun satan bir adamdı iyiliğine para hesabı düşünmüyor zaten

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
E o zaman Şans senden yana olmamış. Eğer sık bilgisayar kullanan biriysen paraya kıy orijinal adaptör al kullan.
Çakma ala-ala bir bakarsın 3 tane orijinal adaptörün parası uçmuş havaya

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
E o zaman Şans senden yana olmamış. Eğer sık bilgisayar kullanan biriysen paraya kıy orijinal adaptör al kullan.
Çakma ala-ala bir bakarsın 3 tane orijinal adaptörün parası uçmuş havaya
Sabah 9 tan akşam 6 ya kadar oynuyorumda babamdan izin alasıya çok zor çakmayı zor aldırdım ne önerirsiniz bilgisayarcıya gidip soralımmı

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Sabah 9 tan akşam 6 ya kadar oynuyorumda babamdan izin alasıya çok zor çakmayı zor aldırdım ne önerirsiniz bilgisayarcıya gidip soralımmı
Babana anlat ki çakmaları alana kadar Orijinal alalım tümden canımız kurtulsun.

Bide batarya çıkarılıyorsa bataryayı çıkar öyle kullan laptopu fişe takılı.
Bataryayı bozabiliyor sürekli şarj yapınca. Bir bakarsın sistem açılmıyor.

Bataryanın sıvısı artık taşıp patlayabilir dereceye ulaşabilir. Çok riskli.

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Babana anlat ki çakmaları alana kadar Orijinal alalım tümden canımız kurtulsun.

Bide batarya çıkarılıyorsa bataryayı çıkar öyle kullan laptopu fişe takılı.
Bataryayı bozabiliyor sürekli şarj yapınca. Bir bakarsın sistem açılmıyor.

Bataryanın sıvısı artık taşıp patlayabilir dereceye ulaşabilir. Çok riskli.
Tamam bir daha alırsak bataryası kullanıcam ana donanıma zararı olabilir mi

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Tamam bir daha alırsak bataryası kullanıcam ana donanıma zararı olabilir mi
Zarar sadece bataryaya olur.
O da başka bir yere gidince bataryayı takıp full şarj edersin öyle kullanırsın seyahatte filan.

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Zarar sadece bataryaya olur.
O da başka bir yere gidince bataryayı takıp full şarj edersin öyle kullanırsın seyahatte filan.
Yeni aldığım şarj aleti yanarsa ne olucak sorun neden oluyor onu bulmam lazım

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Yeni aldığım şarj aleti yanarsa ne olucak sorun neden oluyor onu bulmam lazım
Valla aklıma sadece batarya geliyor. sürekli şarjda kullandıysan şarjı dolunca adaptör cozurduyor olma ihtimali yüksek gözümde.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Benim pc yi formata verdik geri geldi 3 gün kullandım şarj aleti bozuldu sonra içini açtık iyot u yanmış yeni bir tane aldık onu 3 gün kullandım oda bozuldu. Ondanda yanık kokusu geliyor Ne yapabilirim batarya bitik ti zaten o yapmış olabilir mi?
Yeni alabiliriz oda bozulursa ne olucak? Sorunun kaynağını bulmamız lazım
Laptop modeli ne özellikleri ne ?

Reaksiyon puanı
16,128
bataryasız kullanma anakartın yanarsa komple pcden olursun batarya anakarttan ucuz ve koruma devresi onda olabilir...

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
O fiyat ile masaüstü bir bilgisayar alabilirsin :) Zaten adaptörle kullanıyorsun :)
Aga pc nin ekran kartı falan yandı zaten minecraft oynuyom bide cs 1.6 source cod 2 vb. Unutmadan söyleyin şuan batarya da şarj var azcık pc açılıyor çıkartıyımmı bataryayı kalsın mı batarya zaten bitik 30 saniye falan gidiyor

O fiyat ile masaüstü bir bilgisayar alabilirsin :) Zaten adaptörle kullanıyorsun :)
Pc benim değildi kuzenimindi ısınıyor diye beğenmemiş atmış falan babamda almış yaptırmıitı

XMAG18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Pc benim değildi kuzenimindi ısınıyor diye beğenmemiş atmış falan babamda almış yaptırmıitı
Bizim 2 tane daha kasa var garanti çalışan bir pc çıkarda monitör yok ama çok iyi biçey değil 80gb hdd falan vardı birinde ama ekran kartsız pcden iyidir galiba