seciL
Dekan
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,117
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 228
Biberli Mantarlı Tavuk Sote
Akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürecek besleyici ve doyurucu biberli mantarlı tavuk sote tarifi.
Malzemeler,
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- Yarım kilo mantar
- 3 adet çarliston biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber
- Mantarları yıkayıp sularının süzülmesinin için kenarda bekletin.
- Tavuk eti, soğan, biberler ve havucu doğrayın.
- Mantarları iki bölün.
- Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
- Soğanları ekleyip kavurun.
- Üzerine mantarları ekleyip, kavurmaya devam edin.
- Tavuk etini ekleyip, karıştırarak kavurun.
- Sebzeleri ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte yeterince pişirin.