Divisi10
Öğrenci
Herkese merhaba, bf1 icin sistem bilgisi topluyorum bu aralar da fps ideal kac olmali bir bilgisi olan var mi? Ozellikle bf1 icin soruyorum ona gore bir sistem toplamak niyetindeyim. İdeal fps de sistem onerilerine de acigim ☺
Bazi youtube kanallarinda oyunda bf1 de cok fazla fps oluyor. Oyuna bir artisi var midir boyle yuksek fps in60/70 de rahat oynuyorum ben .
Yani demek istedigim aslinda youtube da baya yuksek fps de cok iyi oynuyorlar pc de rakibim olursa bir ustunluk saglar mi ona bilmek istiyorumFPS'in bir ideali yok. Ben 20 FPS ile takılma olmadan oynuyorum, başkası 60 FPS görüntüyü takılarak görür.
İ7 4790 icin anakart onerirmisiniz60/70 de rahat oynuyorum ben .
İ7 4790 icin anakart onerirmisiniz
Usta ben i7 4790 icin anakart bakiyorum da ne onerebilirsin ve ekran karti da ☺takılmaması için minimum 30
önerilen minimum 60
refleksif minimum 85
insan gözünün algılayabileceği max 300
144 hz mi almaliyim60 hz monitörde yüksek fps nin mantığı pek yok zaten sadece Mouse dönüş hızınız daha iyi olur 60/70 idealdir
Buyuk ihtimal ekran karti gtx 1060 yada rx 480 olucak vatan dan monitor alicam kac hz olmali bunlarda ugrastiriyorum biraz ama ☺güncel donanımları şu an bilmiyorum fiyat performans oranları nasıllar
paranız yetiyorsa 100 hz'lik monitör fazlasıyla yeter, 144 hz almanıza bence gerek yok, ekran kartları o kadar çıkamıyor. (8 milyarlık Titan-X ekran modeli hariç)
![]()
3700 tlFreesync destekli monitör + rx 480 alırsanız güzel olur genel bütçeniz nedir ?
3700 monitor dahilFreesync destekli monitör + rx 480 alırsanız güzel olur genel bütçeniz nedir ?
75 hz var vatan dan bakiyorum da 60 ustu sadece 75 hz var sanirimParan yetiyorsa 60hz'lik alma, bir tık üst modellerden al, düşük fps oranında dahi bir miktar refleks farkı var interpolasyondan gelen.
Yüksek fps'de oynayan elbette daha üstün olur.Yani demek istedigim aslinda youtube da baya yuksek fps de cok iyi oynuyorlar pc de rakibim olursa bir ustunluk saglar mi ona bilmek istiyorum
144 hz yi boşa çıkardılar heralde insan gözü algılamıyor demek![]()
Dostum laf olsun diye konuşma.
Ne biliyorsun da konuşuyorsun merak ediyorum.
240 fps video senin gözün daha iyisini görsün diye oluşturulan bir olgu değil. Slo-Mo yapınca takılmalar olmasın diyedir.
TV de gamma vardır. Sonuna kadar kullanman için değilidir. Kontrast da öyle.
Sen 1000 FPS ile 70 FPS i ayırt edebiliyormusun ?
How many frames per second can the human eye see?
Bu arada bir miktar yanlış hatırlamışım bilgiyi.
Eğitilmiş savaş pilotları 220 fps'yi görebiliyormuş. Eğitilmemiş olanlar 150-200 arasıymış.
Sadece kontrast oranı fazla resimler için 300 fps'ye kadar çıkabiliyormuş.
Bu sitede monitör ve donanım modlugu yapmış birisinin bilgisini sorgulamak yerine biraz daha sakince yazsanız olurdu 60 hz monitörün varsa fps farkını görüntü olarak hissetmezsin 60 fps nin altındaki stuttering hissedilir ancak 144 hz kullanan sağlam gamer ler bir daha 60 hz ekranlara dönemediklerini sıkça dile getirirler 144 hz monitörde ınput lag süreside düşükse hareketli görüntüde netlik daha iyi olur yeni nesil benq larda Dynamic Accuracy (DynAc) ile daha da netlik sağlanabiliyor benim hayatım fps testi ve parça testi ile geçti bilgimi sorgulamak kimseye düşmez 60 üstünü algılamıyor derseniz bu cevabı almanız normal .