Beyler yardim edin secim yapamiyorum.

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Onumuzdeki ay yeni bir telefon almayi dusunuyorum. Su anki telefonum iphone 6. Yeni telefon olarak 6s yada note 5 almayi planliyorum ( boyutlar farkli diyeceksiniz ama 6s+ begenmiyorm o yuzde iphone alacak olursam 6s alirim)

Note 5 cok guzel bir telefon ama daha once yasadigim samsung deneyimim yuzunden karar vermekte zorluk cekiyorum. Su ana kadar gordugum neredeyse butun samsung telefonlar kasiyor. Note 5 de kasarmi acaba?

Iphone da cok guzel ama jailbreak olmadan kullanamiyorum malesef. Jailbreak yapinca da stabilligi bozuluyor cihazin.

Lutfen secim yapmamda yardim edin ve bu iki telefon disinda telefon onermek isterseniz onerebilirsiniz.
Not: Turkce karakter kullanmadigim icin ozur dilerim.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ne çabuk eskittin iphone 6 yı bence 6s almaya gerek yok.

Oglcnoglcn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim 6'dan 6's e geçmeni gerektirecek bişi yokya 6'dan 6s'e geçme fakat 6'dan Note5'e geçmeni tavsiye ederim çünkü samsung kendini cidden düzeltti telefon bi harika :D :D

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genellikle her yil telefon degistiririm. O yuzden 6s i de secenekler arasina kattim. Aslinda ios-ten sikildim biraz. Eski bir android kullanicisi olarak note 5 e daha sicak bakiyorum. Ama bir yandan da note 3 kullanan arkadasim aklima geliyor. Cihaz fena kasiyor.

Oglcnoglcn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam Teyzem'de Note 3 kullanıyor telefon tıkır tıkır birazda kullanıma bağlı o ama kasma sorununu Note5'de yaşıcağını sanmıyorum bir note5 kullanıcısı olarak. Note serisini kullanan 100 kullanıcı varsa bunlar arasında maximum 10 kişi bilemedin 15 kişi şikayetcidir. Note5 almanı tavsiye ederim ateş ediyor makine :) :)

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullanima bagli derken ne demek istediniz ? Mesela kac uygulama yukledigimiz telefonun performansina etki ediyor mu ? Cunku ben ve note 3 kullanan arkadasim hemen hemen ayni sekilde kullaniyoruz telefonlarimizi. Ben htc one m7 almistim o note 3 aldigi zaman. Ve ayni kullanmamiza ragmen onunki cok kasiyordu. O artik hep iPhone alicam ben diyor.

S

SDN Okuru wc

SDN Okuru
dandiPhone pişmanlıktır sakın bulaşma... derim...

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
note 5 ekran büyüklüğü sorun değilse canavar gibi telefon.

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donanimi canavar gibi peki yazilimi nasil ? Bir iphone kadar stabil mi ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Suan icin bir android yazilima sahip telefonu ios kadar stabil olmasini beklemeyin. Yazilim sekilleri farkli.

Sizin konuya gelince aslinda sorunuzun cevabi basit.

Ben her alanda iyi bir telefon almak istiyorum diyorsaniz samsung note 5 alin. Yok ben hiz olarak iyi bir telefon almak istiyorum diyorasaniz IP6s alin.

Daha aciklayici olayim. Samsung note 5 suanda andfoid platformunun en hizli islemcisine sahip exynos 7420. 4gb ram ile super multitasking deneyimi sunuyor. Kamera olarak suan en basarili kamera deneyimi var. ekran desek super amoled renk paleti olarak cok canli renklere sahip. Kimi kullanicilar begenmesede begenen sayisi oldukca fazla. Sadece renk olarak degil cozunurluk olarak da 2k ile ip6s in baya onunde. Ayrica super amoled sadece renklerde degil guc tasarrufu konusuda da cok basarili. pil konusunda 3050 mAh ile ip6s e gore cok daha basarili. s pen gibi bir avantaji var. Ayrica kimse bahsetmiyor ama bence bu bir avantajdir samsung da sebeke uzerinden goruntulu gorusme var. Ve en onemlisi samsung note 5 32 gb 2500 tl civari. Iphone 6s 16GB 3.099 tl civari. Aralarinsa 500 tl gibi bir fiyat farki var ve samsung note 5 daha fazla alanda basarili. Benim bu konuda sana tavsiyem samsung note 5 alman yonundedir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Donanimi canavar gibi peki yazilimi nasil ? Bir iphone kadar stabil mi ?

Yazilim olarak ios kadar stabil degil ama o eski samsung modelleri gibi bir kasma takilma yok.arayuz daha iyi eskiye gore. samsung note 4 ve ustu alinir sorun yasancak birsey yok.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
iPhone 6 şuan gayet iyi bir cihaz bence. Tekrar değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkurler. Note 5 e sicak bakiyordum zaten. Yorumunuz daha da sicak bakmami sagladi. Buyuk ihtimal note 5 alirim.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Yaklaşık 2 aydır note 5 kullanıyorum. Samsung marka aldığım ilk akıllı telefon bu. Android ve touchwiz arayüzü nedeni ile yıllardır uzak durdum. Malzeme kalitesi de yetersizdi. Malzeme kalitesi ve tasarım olarak kendini aşmış Samsung. Kasılmalar, kilitlenmeler note 4 ve sonrasında neredeyse bitti. Şu an android in en sorunsuz telefonu diyebilirim. S Pen neredeyse hiç kullanmadım note 5 almamın nedeni diğer serilere göre sorunsuz ve stabil olmasıydı. O nedenle s Pen için birşey diyemem. Arayüzde de daha sıkıntı çıkmadı ama samsung olduğu için hep bi şüphe var aslında ☺ insan bekliyor yani. İos 9 güncellemesinden sonra çok sıkıntı çıkmış zaten bir çok kullanıcı geçiş yapmış Androide.

RapoertY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sakın samsunga bulaşma sakın 100yilin hatasını yaparsın aman ha hem iphone 6 ihtiyaçlarını gormuyor mu

RapoertY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alacaksan Lg v10 veya htc m9 olmadi xperia z5 al samsung alma

S

samsung'çu

SDN Okuru
samsung'tan şaşma kaliteli note5 ile düzeldi sorunları.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaslar yorum yapiyorsunuz tamam da adama htc m9 oneriyorsunuz. elinizi vicdaniniza koyun. Htc m9 un neyini oneriyorsunuz? su htc nin kasa malzeme kalitesi ve sense arayuzu disinda elle tutulur neyi var.? Yok samsung kasar donar takilir. arkadaslar teknolojode bazi gercekler var o begenmediginiz note 5 suan en hizli islemciye sahip. 4 gb ram kac tane telefonda var? En iyi kamerali telefon. Pili desen cogu cihazdan iyi gidiyor. On arka en son cikan gorilla glass 4 kenarlar 7000 serisi aluminyum. Kotu olan ne ? Hicbisey.

Napsin.m9 mu alsin. Hee al kardesim arkasini cevir sonra uzerine iki yumurta kir m9 guzel pisiriyor cunku. Hee m9 al kamerasi dillere destan cektigin resmi whatsaap ta profil yapamazsin profiiilll. ama olurmu sense arayuzu var. Olurmu telefon metal. Yahu adamlar m9 u yapamadi diye m9 + diye birsey uydurdulaR. Adamlar m9 yaniyor diye guncellemeyle islemci frekansini 2.0ghz den 1.5 ghz e dusurduler.

Amacimiz burda arkaslarimiza paralarinin yettigi duzeyde en iyi cihazi onermek. Gereksiz yere baska markalari kotulemeyin yanlis sorunlu urunleri de ovmeyin. ip6 ile note 5 kiyasla sabaha kadar note 5 daha iyi cikacak. Ip6a ile note 5 i kiyasla donanim performansi olarak sabaha kadar ip6s daha iyi cikacak. bunun gibi olaya teknik ve objektif yaklasin. Bugun baskasina yarin size...

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Arkadaslar yorum yapiyorsunuz tamam da adama htc m9 oneriyorsunuz. elinizi vicdaniniza koyun. Htc m9 un neyini oneriyorsunuz? su htc nin kasa malzeme kalitesi ve sense arayuzu disinda elle tutulur neyi var.? Yok samsung kasar donar takilir. arkadaslar teknolojode bazi gercekler var o begenmediginiz note 5 suan en hizli islemciye sahip. 4 gb ram kac tane telefonda var? En iyi kamerali telefon. Pili desen cogu cihazdan iyi gidiyor. On arka en son cikan gorilla glass 4 kenarlar 7000 serisi aluminyum. Kotu olan ne ? Hicbisey.

Napsin.m9 mu alsin. Hee al kardesim arkasini cevir sonra uzerine iki yumurta kir m9 guzel pisiriyor cunku. Hee m9 al kamerasi dillere destan cektigin resmi whatsaap ta profil yapamazsin profiiilll. ama olurmu sense arayuzu var. Olurmu telefon metal. Yahu adamlar m9 u yapamadi diye m9 + diye birsey uydurdulaR. Adamlar m9 yaniyor diye guncellemeyle islemci frekansini 2.0ghz den 1.5 ghz e dusurduler.

Amacimiz burda arkaslarimiza paralarinin yettigi duzeyde en iyi cihazi onermek. Gereksiz yere baska markalari kotulemeyin yanlis sorunlu urunleri de ovmeyin. ip6 ile note 5 kiyasla sabaha kadar note 5 daha iyi cikacak. Ip6a ile note 5 i kiyasla donanim performansi olarak sabaha kadar ip6s daha iyi cikacak. bunun gibi olaya teknik ve objektif yaklasin. Bugun baskasina yarin size...
Bir ekleme de ben yapayım. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi açıklayıcı yazın. Samsung alma kötü. İPhone adı yeter. HTC dandik uzak dur vb. gibi cümleler kurmayın. İmza ve nokta.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
al 6s plus degısıklık olur durumun varsa ben bu hafta aldım cok memnunum

ıphone kullanan bırı note kullanamaz...
samsung sadece ıphone'nın ıslemcısını yapar baska bısey yapamaz.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bir ekleme de ben yapayım. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi açıklayıcı yazın. Samsung alma kötü. İPhone adı yeter. HTC dandik uzak dur vb. gibi cümleler kurmayın. İmza ve nokta.

evet arkadaslar. Suan 4/4luk bir urun yok. Hepsini bir kusuru var. Ben zaten tavsiye ederken ozellikle kararsizlarsa soruyorum beklentin ne diye. Herkeze kalkip samsung, htc, iphone,sony,lg direk boyle onerirseniz yanlis yonlendirme olur. Istek neyse max butcesi neyse ona gore yapiyoruz. bunlari dikkate alin.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157

M9 + öyle güzel is yapardi ki.

Gitti hTC yapacağını yine yaptı 3000 lira bandında sürdü M9+'ı.

Ne farkı var duo camera artısı parmak izi okuyucu ısınmayan ılık derecede seyir gösteren Mt6795.

Biz diyorduk bu kesin 1500 liradan gelir iki katiyla geldi Turkiye'ye. Xperia M5'e baksin onun geleceği fiyat belli gibi.

Arkadaşa onerim 64 GB alacaksa alsın i6S'i. Yok 16 diyorsa direkt Note 5.

berkay sincan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada bende camında küçük bir çatlak olan samsung 46 inch 3d smart TV var.. isteyene ucuza okuturum :)

terlan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepinize tesekkurler. Iphone 6 da isimi goruyor tabi ama ben jb yapmadan iphone kullanamadigim icin apple-in guncelleme desteginden yararlanamiyorum. Su an 9.0.2 surumu kullaniyorum jb yaptim. Sarj cok kotu gitmeye basladi. Eskiden android kullandigim icin pek zorlanmam zaten. Buyuk ihtimal note 5 alirim.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Note 5 çünkü pil daha uzun ömürlü ,ekran kasa oranı çok daha iyi, kamera genel olarak daha iyi, ekran çözünürlük ve panel olarak daha iyi, ayrıca android ile gelen özgürlük ve kişiselleştirme, samsung yeniden elden geçirdiği arayüz artık kasmıyor ve eskisi gibi hantal değil, malzeme kalitesi artık çok daha iyi ve en önemlisi bunların yanında fiyatı çok daha uygun ve artık donanım performansı (işlemci ram gibi) farkları üst seviyede hissedilemeyen unsurlar.Bu yüzden bence Note 5 çok daha mantıklı.:thumbup1:

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
M9 + öyle güzel is yapardi ki.

Gitti hTC yapacağını yine yaptı 3000 lira bandında sürdü M9+'ı.

Ne farkı var duo camera artısı parmak izi okuyucu ısınmayan ılık derecede seyir gösteren Mt6795.

Biz diyorduk bu kesin 1500 liradan gelir iki katiyla geldi Turkiye'ye. Xperia M5'e baksin onun geleceği fiyat belli gibi.

Arkadaşa onerim 64 GB alacaksa alsın i6S'i. Yok 16 diyorsa direkt Note 5.

Tabi isin bide o kismi var. Dunyanin parasi. Yav rakiplerin 2500tlye neler yapiyor ornek note 5. Htc 3000 tlye rakibinin onunde oldugu konu yok. Note 5 in on kamerasiyla cektigin resmi m9+ in arka kamerasiyla kiyaslayin o derece. Hatta o kadar fiyatta yukselmeyelim 1800tllik lg g4 bile daha iyi. Mesela siz 1500 tl bandinda gelse guzel olurdu is yapardi dediniz. Yapmazdi millet sony m5 alicak o mediatekli islemcilerde. O yuzden bosvrerin arkadaslar HTC bosuna para vermektir. Daha iyileri varken neden kotusunu alasiniz ki.

beko1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 5 muhteşem kullanıyorum tek kelime harika