emirhan5632
Asistan
İtopya dan toplar mısınız?
Düşük seviyeli oyunlar oynicam
Film izlemek net te gezinmek
Monitör klavye vs dahil değil
Düşük seviyeli oyunlar oynicam
Film izlemek net te gezinmek
Monitör klavye vs dahil değil
Anakartı yaparım ama kasa çok önemli mi?Bu sistemi al.Oyunlarda yaklaşık olarak GT 1030 ekran kartının gücünde.İleride RX 570-GTX 1050 Ti gibi ekran kartlarını takabilirsin.
https://www.teknobiyotik.com/oyuncu...5ghz-8gb-ddr4-240gb-ssd-oyun-bilgisayari.html
Anakartı bir üst seviye yap.
Kasayı da bir üst seviye yap.
Bu iki yükseltmeyi yaparak al önemli !
Kasa önemli,güç kaynağı düşük.İleride ekran kartı takmam diyorsan alınabilir fakat ileride ekran kartı takarım dersen yeni bir psu lazım olur.Anakartı yaparım ama kasa çok önemli mi?
Bide itopya dan istemiştim
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://www.itopya.com/sepetim/Bu nasıl?
SS alıp attım bu sistem nasılKasa önemli,güç kaynağı düşük.İleride ekran kartı takmam diyorsan alınabilir fakat ileride ekran kartı takarım dersen yeni bir psu lazım olur.
Neden sadece itopya başka yerlerden alma imkanınız yok mu ?
Attığınız linkte hiç bir şey yok,bi kendiniz de tıklayıp bakın isterseniz
(SS alıp atabilirisiniz)
Anakart çok kötü,sistemde SSD yok (SSD sistemin çok hızlı olmasını sağlar),ramlerin 2 li olması gerek yani 2x4 yoksa oyunlarda baya bir düşüş yaşarsın (bu düşüş az buz bir şey değil çok önemli),kasa çok önemli olmasada daha iyi seçilebilirdi,power supply çok düşük ileride ekran kartı takacak olursan yetmeyabilir.SS alıp attım bu sistem nasıl
İtopya daha bilindik geliyor hem sistemde kullandığım Ram 3000 mhz? İtopya dan toplayabilir misinizAnakart çok kötü,sistemde SSD yok (SSD sistemin çok hızlı olmasını sağlar),ramlerin 2 li olması gerek yani 2x4 yoksa oyunlarda baya bir düşüş yaşarsın (bu düşüş az buz bir şey değil çok önemli),kasa çok önemli olmasada daha iyi seçilebilirdi,power supply çok düşük ileride ekran kartı takacak olursan yetmeyabilir.
Kısacası hiç olmamış.İtopyadan bir sistem toplayacaktım fakat 3000mhz ram yok,AMD sistemlerde ram mhz si çok önemli.Önerdiğim sistemi neden alamıyorsunuz,sorun nedir ?
Sistemde kullandığınız ram 8GB bize 2x4=8GB lazım fakat itopya da 4 gb da en fazla 2666mhz seçeneği var o yüzden alalmıyorsun.İtopya daha bilindik geliyor hem sistemde kullandığım Ram 3000 mhz? İtopya dan toplayabilir misiniz
Evet teknobiyotik videoları izledim orası da baya iyi Ram konusunda haklısınız 2x4 performansı daha çok arttırıyor önerdiğiniz sistemi mi almalı mıyım sizce?Sistemde kullandığınız ram 8GB bize 2x4=8GB lazım fakat itopya da 4 gb da en fazla 2666mhz seçeneği var o yüzden alalmıyorsun.
İtopya bilindik diye iyi değil,bir çok kişiden şikayet var.Önerdiğim Teknobiyotik sitesinin servisi daha iyi,itopya sistemi satıyor sonrasıyla ilgilenmiyor diyebilirim,baya sıkıntı yani.İtopya düşmanı değilim 3000mhz olsa oradan toplardım fakat yok.
Evet bu bütçede alınabilecek en iyi sistem o.2x4 bu şekilde APU sistemlerin vazgeçilmezidir,internetten APU sistemlerde (APU=Ekran kartı işlemcinin içinde) 2x4 ramın önemini araştırabilirsin,videolarıda izleyebilirsin,fps te büyük fark oluşturuyor.Evet teknobiyotik videoları izledim orası da baya iyi Ram konusunda haklısınız 2x4 performansı daha çok arttırıyor önerdiğiniz sistemi mi almalı mıyım sizce?
Evet fps 17yken 30 a çıkıyor 800-850 TL bütçem kalıyor monitör klavye ve mouse önerir misiniz?Evet bu bütçede alınabilecek en iyi sistem o.2x4 bu şekilde APU sistemlerin vazgeçilmezidir,internetten APU sistemlerde (APU=Ekran kartı işlemcinin içinde) 2x4 ramın önemini araştırabilirsin,videolarıda izleyebilirsin,fps te büyük fark oluşturuyor.
580 TL ye aoc un 21'5 inç 1ms 75 hz monitörü var bunu alıp ramleri 100 TL ye 16 Gb ya çıkarmak isterim sizce?https://www.hepsiburada.com/lg-22mk...ng-monitor-p-HBV00000HA8L7?magaza=Hepsiburada
Monitör olarak bunu öneririm fakat klavye ve mause hakkında aşırı bilgili değilim, yanlış donanımlara yönlendirmek istemem.Monitör sonrasında 280 TL bütçe kalıyor,aşağıdaki kısımda konu açarsanız daha iyi bir yardım almış olursunuz.
108 TL farkla 2x8 3000 mhz almayı düşünüyorum sence?Ram konusunda ben önceden 2x4 gb ram almıştım sonra bi şekilde onları tek modül 8 gb ile değiştirdim ve performansta hiç bir kaybım olmadı hatta azcık da olsa gelişme oldu. Yani alacaksan tek modül 8 gb ram alabilirsin.
markası nedir, link verebilir misin?108 TL farkla 2x8 3000 mhz almayı düşünüyorum sence?
Bunun hakkında tonlarca video var,belki sen farkına varamamışsındır ?Ram konusunda ben önceden 2x4 gb ram almıştım sonra bi şekilde onları tek modül 8 gb ile değiştirdim ve performansta hiç bir kaybım olmadı hatta azcık da olsa gelişme oldu. Yani alacaksan tek modül 8 gb ram alabilirsin.
Yani kısaca "çift yollu ram kuralı" tam bir fiyaskodan ibaret...
Olabilir,ileriye dönük büyük bir adım olur bu.580 TL ye aoc un 21'5 inç 1ms 75 hz monitörü var bunu alıp ramleri 100 TL ye 16 Gb ya çıkarmak isterim sizce?
Bununla ilgili daha önce konu açılmıştı ve görkem ya da utku da bana tek modül 8 gb al demişlerdi, ben o videolara inanıp 4*2 aldım ama sonradan değiştirdim, iyiki de değiştirdim diyorum şimdi. Bi yanlışlık yok, tek modül de gayet güzel çalışıyor hiç bir sorun yok.Bunun hakkında tonlarca video var,belki sen farkına varamamışsındır ?
Link değil de ss ini koyimmarkası nedir, link verebilir misin?
Peki bu videoların akıbeti nedir,bu fark neden oluyor videolarda,hepsinde %30-50 lik bir fps artışı oluyor,sen benden daha bilgilisin aydınlatırsan sevinirimBununla ilgili daha önce konu açılmıştı ve görkem ya da utku da bana tek modül 8 gb al demişlerdi, ben o videolara inanıp 4*2 aldım ama sonradan değiştirdim, iyiki de değiştirdim diyorum şimdi. Bi yanlışlık yok, tek modül de gayet güzel çalışıyor hiç bir sorun yok.
Başka bir siteden alma imkanın varsa hepsiburada da uygun klavye mouse lar var.Klavye ve mouse u nerden almalıyım teknobiyotik de stok yok
İtopyadan mı alsam diye düşünüyordumBaşka bir siteden alma imkanın varsa hepsiburada da uygun klavye mouse lar var.
Alınabilir.Şu ürün fena değil,marka kaliteli.İtopyadan mı alsam diye düşünüyordum
%30 hatta %50 çok ama çok abartılı olmuş... Ben oyunlarda ayrı ayrı denemedim ama bi iki eski oyunda ve passmark karşılaştırmalı test programında defalarca test etmişliğim var. Pasmark 3d testlerinde sonuçları dünya üzerindeki aynı özellikli bilgisayarlar ile karşılaştırdığımda hiç de geride değil benimkisi... Bi bakayım yine test edeyim, bi yanlışlık var mı diyePeki bu videoların akıbeti nedir,bu fark neden oluyor videolarda,hepsinde %30-50 lik bir fps artışı oluyor,sen benden daha bilgilisin aydınlatırsan sevinirim![]()
Bende cooler master masterkeys lite düşünüyodumAlınabilir.Şu ürün fena değil,marka kaliteli.
https://www.itopya.com/cooler-master-devastator-iii-7-renkli-rgb-turkce-klavye-mouse-seti/
Benim ss ini attığım bellekler nasıl?%30 hatta %50 çok ama çok abartılı olmuş... Ben oyunlarda ayrı ayrı denemedim ama bi iki eski oyunda ve passmark karşılaştırmalı test programında defalarca test etmişliğim var. Pasmark 3d testlerinde sonuçları dünya üzerindeki aynı özellikli bilgisayarlar ile karşılaştırdığımda hiç de geride değil benimkisi... Bi bakayım yine test edeyim, bi yanlışlık var mı diye![]()
Ama o klavyeyi alırsanız mause a para kalmıyor ?Bende cooler master masterkeys lite düşünüyodum
Evet ama bilmiyorum kararsız kaldımAma o klavyeyi alırsanız mause a para kalmıyor ?
Bu durumda seçeneğiniz kalmıyor klavye ve mause u 280 TL ye kapatmanız gerek,monitörden sonra o kadar bütçeniz kalıyor.Evet ama bilmiyorum kararsız kaldım
300 TL ye çıksam hangi bundle ı önerirsiniz?Bu durumda seçeneğiniz kalmıyor klavye ve mause u 280 TL ye kapatmanız gerek,monitörden sonra o kadar bütçeniz kalıyor.