Soru Beyaz Peynir

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
artık marketlerden alınan kutu peynirler tadını iyice bozdu bende gittim ismini vermeyeyim bi peynir dükkanından beyaz peynir aldım lezzetli falan ama açık peynir olduğu için güvenemiyo insan sizce sağlıklımıdır zararlımı yada doğal olduğu nasıl anlaşılır?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
artık marketlerden alınan kutu peynirler tadını iyice bozdu bende gittim ismini vermeyeyim bi peynir dükkanından beyaz peynir aldım lezzetli falan ama açık peynir olduğu için güvenemiyo insan sizce sağlıklımıdır zararlımı yada doğal olduğu nasıl anlaşılır?
Haklısın, zaten hazır peynirlerin içinde okadar koruyucu madde varki peynir değil ilaç yiyorsun, bilindik güvenilir yerden al sorun olmaz

kadirunlu9041

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Haklısın, zaten hazır peynirlerin içinde okadar koruyucu madde varki peynir değil ilaç yiyorsun, bilindik güvenilir yerden al sorun olmaz
Peynir veya yoğurtların birçoğu nun içinde koruyucu, renklendirici ve bayağı asit çeşidi katkı maddesi olmasına rağmen raflarda olması çok kötü maalesef ki tr de 1500-2000 kişi ölecek ki devlet tedbir alsın... Böyle gelmiş galiba böyle gidecek

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Peynir veya yoğurtların birçoğu nun içinde koruyucu, renklendirici ve bayağı asit çeşidi katkı maddesi olmasına rağmen raflarda olması çok kötü maalesef ki tr de 1500-2000 kişi ölecek ki devlet tedbir alsın... Böyle gelmiş galiba böyle gidecek
Aslında açık satan yerler varda ben onlarada inanmıyorum açıkcasi, gerçekten taze yemek istiyosan köye gidip alıcaksın, cidid diyorum, marketlerin çoğu taze satmıyor

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Aslında açık satan yerler varda ben onlarada inanmıyorum açıkcasi, gerçekten taze yemek istiyosan köye gidip alıcaksın, cidid diyorum, marketlerin çoğu taze satmıyor
çay ülkesinde kaliteli çay bile içemiyoruzki peynirine nasıl güvenelim neyse bilmemne ova peynircisi diye adı var işte işleri peynir yoğurt hayırlısı :D

not: kilosu 38 tl çok ucuz değil en azından :D

Son düzenleme:

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Süt komşuya köyden geliyor.O da bir miktara satıyor.
Oradan sütü alıyoruz.Yoğurt'ta yaparsın kaynatıp sütte içersin.
diğer gıda ürünlerini tanıdık yerden alıyoruz.
Meyve ve sebzeyi de manavdan alıyorsun.
Ara sıra Köyde yetişen bir bitki var.Çorbası çok güzel ama toplayan neredeyse kimse yok.
O da akraba tarafından geliyor.
Şahsen biz epey sağlıklı besleniyoruz bence.
Dağın başında sayılabilecek bir yerde evimiz var.Hava da gayet temiz.Biraz soğuk ama olsun :)
Bence Sağlık sorunları ile karşılaşacak olan kişiler daha çok sanayinin yayıldığı ve Çok fazla üretim tesisinin bulunduğu yerde yaşayan insanlar.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Köyden aldığımız taze peynir yüzünden 27 kişi hastanelik olup yerel haberlere çıktık ?
Sebebi ise bazen hayvanın tek memesi mikrop kapabiliyormuş. Artık salamura peynir ve otlayan hayvanın tereyağı hariç köyden süt ürünüde almıyoruz.

Her sektörde dümenler döner. Kimi su karıştırır kimi başka bir şey. Yabancı birinden süt ürünleri almaktansa market ürününü de tercih ederim. Zaten her yerimiz katkı maddeli ?

Son düzenleme:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Köyden falan getirilmediği sürece güvenli değil Böyle açık olarak satan yerlere güven olacağını düşünmüyorum.

ozcevı

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Güvenilir yerden alamadıgın surece hepsınde katkı madddesı oluyor ne yazıkkı