Beyaz ekmek kaldırılacak

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bizim için hiç sorun değil ekmek yapma makinesi sağolsun

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
beyler ekmegin kalktigi felan yok bu arada
sadece %65 oraninda olacak tahil..

YeniJenerasyon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar. Bana burada tam buğdayı ya da kepekliyi savunmayın. Bu memlekette sağlığa zararlı o kadar şey var ki. En basitinden ekmek kolanın yanında hiçbir şey. Bu demek değil ki kola yasaklansın. Ama bir düşünün kendimden başka kimseye başka kimseye zarar vermeden beyaz ekmek yemek istiyorum. Suç mu? Şu an için hayır...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
tuzluk olmazsa olmaz... beyaz ekmeğe karışıyorlar tuzluğada karışıyorlar yuh... tuz kullanmasamda tuzluğu görmek isterim...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sevmiyorum kepekli ya da diğer ekmekleri sevmediğim birşeyi de sittin sene yiyemem ben odun ekmeğiyle büyümüş adamım. Kepek bizi bozar.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Beyaz ekmek yemediğim birkaç ay içinde 80 kilodan (normal kilom) 68 kiloya düştüm. Kendi fırınımı açarım, yine de kepeğe eyvallah demem :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kendimi sevk ve idareden sorumlu küçük başlı hayvan amiri gibi hissediyorum :P

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizim köyde bir laf vardır: "GOOD MORNING AFTER SUPPER!" derler adama. Yıllar yılı halkımız içinden kepeği alınmış undan yapılan sağlıksız beyaz ekmekleri yerken aklınız neredeydi. Çok geç kalınmış bir karar. Yıllarca millete beyaz ekmek yedirilmesine izin vererek gıda teröristlerinin ekmeğine yağ sürüldü bu memlekette.

Şimdi bir de kepekli ekmek üzerinden rant elde etmeye çalışan üç kağıtçılar çıkacak. Normalde unun kepeğinin ayrılması ekstra bir maliyet unsuru. Yani kepekli ekmeğin beyaz ekmekten ucuz olması lazım normal şartlarda. Ama fırınlarda ve marketlerde olay tam tersi. İkinci dünya savaşı sırasında millet buğday bulamadığından (yani fakirlikten) çavdar ekmeği yedi. Şimdi bakıyorsunuz fiyatlara çavdar ekmeği bile buğday ekmeğinden daha pahalı.

Vatandaşın ekmeği ile oynayanları sadece Allah'a havale ediyorum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bir de ekmek yapma makineleri var. Bu da güzel bir seçenek.
Ne zamandır aklımda var aslında. Mis gibi kendi malzemeni kendin koy ne yediğini bil.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
3 sene önce kepekli ekmekle tanıştım :) ilk zamanlar tadı tahta gibi geliyordu :) artık alıştım olmayınca beyaz ekmeği zoraki yiyebiliyorum.

Olayları soyutlarıyla değil sonuçlarıyla tartışmak en iyisi,herşeyin sağlıklısı en iyi olandır, insanoğlu için en önemli olanda sağlıktır.

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaw şu yasaklama mantıgını destekleyen ınsanlar varya hala bu devirde sene oldu 2013 hala yasaklansın kaldırılsın dıyen adam var. kardeşim diyinki normal ekmek zararlıysa fıyatı arttırılsın sıgara gıbı kepeklı ekmek ucuzlasın boylece ınsanların alım gucude artar. ama nato mermer nato kafa.

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Uzun zamandır beyaz ekmek yemiyorum. Taze çavdar ekmeği, çok tahıllı ekmek veya köy ekmeğini beyaz ekmekle kıyaslayamam bile. Tavsiye edilir. :)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bir de ekmek yapma makineleri var. Bu da güzel bir seçenek.
Ne zamandır aklımda var aslında. Mis gibi kendi malzemeni kendin koy ne yediğini bil.

Malzemeleri koyarken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Unu koymak ve ekmeği kabından çıkarmak negatif taraflarından :D Karıştırma başlıklarındaki hamuru da kurutmamak gerek :)