Best Buy Neleri Değiştirecek?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Avrupa'daki ilk mağazasını açmak için ülkemizi seçen Best Buy, şu ana kadar ülkemize gelen yabancı merkezli teknoloji mağazalarından farklı olduğunu iddia ediyor. İşte o iddialar.

Yerli marka olan Teknosa'nın, perakende teknoloji mağazaları arasındaki liderliği devam ederken, dünya markaları da birer birer ülkemize gelmeye devam ediyor.

Media Markt'ın izdihamlı açılışları henüz hafızalardaki yerini korurken, perakende teknoloji mağazaları listesine eklenen en yeni marka Best Buy oldu.

Best Buy, diğer markaların aksine ilk mağazasını İstanbul'da değil İzmir'de açtı. İşin daha ilginç tarafı ise firmanın bir sonraki mağazası için hedeflenen şehir Ankara.

Basına özel olarak gezdirilen mağazadaki turumuzda, objektifimize takılanları sizlerle paylaşmıştık. Bu yazıda ise mağaza yetkililerine yönelttiğimiz soruların cevabını bulacaksınız.
İşte o sorular ve cevapları;

Mağazanın Açılışında İzdiham Olacak mı?

Bu konuda oldukça net bir yanıt aldık. Media Markt'ın mağaza açılışında olduğu gibi insanların birbirini ezmeleri ve mağazaları kırıp dökmelerine olanak sağlayan karmaşaya izin verilmeyecek.

izdiham1261187769.jpg

Media Markt açılışından bir sahne

Düzenli ve sistematik bir şekilde ziyaretçilerin açılışa gelmeleri sağlanacak ve bu düzenin bozulmaması için de yoğun çaba sarf edilecek.

Mağaza yetkilileri, yağmalarla gündeme gelmekten ziyade müşteriye sundukları hizmetle gündeme gelmekten yana olduklarını üstüne basa basa belirtiyorlar.

Fiyat Politikası Nasıl Olacak?

Diğer teknoloji mağazalarında çok iddialı fiyat politikaları var.

Öyle ki; Media Markt, kendi mağazasında sattığı bir ürün eğer başka bir mağazada daha ucuz ise fiyat farkının iki katını müşteriye iade etmeyi kabul edecek kadar cesaretli.

ekran1261187861.jpg

Firma, diğer mağazalarla aynı fiyattan satma politikası güdecek.

Best Buy ise bu iddiayı sunmasa da eşit fiyat politikası ile müşterilere avantajlı satın alma fırsatı vermeyi planlıyor.

Bunun için kurdukları bir ekip, diğer mağazalardaki fiyatları anlık olarak takip ediyor ve bu değişimlere göre kendi fiyatlarını belirleyebiliyorlar.

Bomba Ürünler Var mı?

ShiftDelete.Net okurlarının da yakından tanıdığı Alienware gibi fanatikleri bulunan yüksek performanslı bir ürünün yanı sıra Slingbox gibi ürünler, Türkiye'de dağıtıcısı olmamasına rağmen Best Buy ile ülkemize giriş yapmış oldu.

fiyats1261188000.jpg

Alienware dizüstü bilgisayar artık Türkiye'de. Bomba ürün, bomba fiyatla :)

Üstelik, teknik desteği de mağaza tarafından verilecek.

Best Buy yetkilileri, Alienware ve Slingbox gibi tüm dünyada bomba etkisi yapan ama ülkemizde dağıtıcısı olmayan ürünleri Türkiye'ye getirmeye devam edeceklerini bildirdiler.

İnternetten Satış Olacak mı?

Best Buy'ın hizmetlerinden sadece İzmirlilerin faydalanması, diğer şehirlerde yaşayan teknoloji tutkunlarını biraz üzecek gibi görünüyor.

Kolay çözüm ise mağazanın internet üzerinden de satış yapabilmesi.

satis1261188093.jpg

Yurt dışında açık olan site epey rağbet görüyor.

Bu soruyu yönelttiğimizde aldığımız cevap, olumlu yanıt isteyenleri biraz daha bekletecek gibi görünüyor. Firma, 2010 yılının sonunda internet üzerinden satışa başlayacaklarını bildirdiler.

Genel Değerlendirme

Mağazayı gezerken şunu fark ettik ki; Best Buy, markaların reklamları yerine daha çok ürünlerin ön plana çıktığı bir mağaza. Mağazada çalışanlar, markaların temsilcileri değil, mağazanın kendi çalışanları (cep telefonu ürünleri dışında).

Bu da müşteri odaklı satış yapmak için atılmış en iyi adımlardan biri. Çalışanların motivasyonları ise müthiş derecede yüksek.

Sadece basın mensuplarına özel olduğunu düşündüğüm ama sonrasında herkese ve her gün yapıldığını öğrendiğim ilginç bir hoş geldin partisi var; mağazaya ilk giren müşteriler alkışlanıyor.

genel1261188167.jpg

Yolunuz İzmir'e düşerse Best Buy'a uğramanızda fayda var.

Ürün çeşitliliği konusunda ise mağazanın biraz daha çalışması gerekiyor. Dilediğiniz her ürünü bu mağazada bulmanız mümkün değil.

Fiyatlara çarpıcı indirim umanlar, bu beklentilerine karşılık alamayabilirler.

Ancak mağazada bu eksikleri size unutturacak kadar başarılı bir müşteri ilişkileri mevcut. Satın alma kararınız konusunda size fazlasıyla yardımcı olan, satın alma işleminden sonra da size destek veren yetişmiş bir ekip mevcut.

Bu ekiple en kısa zamanda tanışmanızı öneririm.

:: Best Buy, diğer mağazalardan farklı mı?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Para amacı güden hiç bir mağaza farklı olamaz bence

Sadece ürün yelpazesi geniş olabilir. ilerde daha iyi görücez

Ama şunu belirtmek lazım Şekle çok önem veriyolar

Profesyonel şekilde bi organizasyon olduğu belli

Çalışanların mavi giydirilmesi :),,, Zıplaya zıplaya best buy dövizleri taşınması :D

.
.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
al birini vur birine.. gerçi teknosanın burnunu sürtsünler biraz, o açıdan iyi...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Valla ben ne olursa olsun vatan bilgisayardan vazgeçmem...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Ankaraya'da bekliyoruz bakalım.:)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İstanbuldaki Mağaza Fiyatlarını Duyunca Orda Açmamaları Doğaldır :)

İlk Önce Piyasayı Yoklayıp İstanbulda Öyle Yatırım Yapacaklar Herhalde

Hoşgeldin BEST BUY Rekabet Ortamı Her zaman Tüketicilerin Lehinedir

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Güzel rekabet olucak

Mediamarket best buy 'ın açıldıgı ilk günden indirimlere giderek indirimdeki ürünlerin 30 dk da bitmesini sağlamış :D
Mediamrkt açıldıgında ise teknosa indirim atağı yapmıştı

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Media markt'daki gibi Acilis icin ozel fiyat uygulamalarini bekliyorum. Alacaklarim var :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Tekonolojiyi çok seven ama Teknolojiden hiç bir halt anlamayan bir halkımız var...

Sadece telefonla konuşmak mesaj atmak ve müzik dinlemek için Milyarlık telefon alan Milyonlarla dolu bu ülke...

Alıdğı telefonun özelliklerinden bi haber kullanamıyor bile...

Ama maksat hava olsun...

Ülkenin yarısının cebindeki telefon, maaşından daha pahalı :D

Aynı durumu bilgisayar alırken de geçerli...
En iyi bilgisayar en pahalı bilgisayar anlayışı yerleşmiş...

Ben bilgisayrla ne yapacağım sorusu yerine
şu kadar param var bu paraya hangi bilgisayarı alabilirm sorusu soruluyor...

Yolun teknoloji mağazaları güzel ülkemin güzel insanlarını kaz gibi yolun...

candasm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün akşam daha dorusu bu sabah 4:30 gibi önünden geçtim öle aman aman bir kalabalık yoktu max 40 kişi vardı o kadar bile olmayabilir soruyorum nelerde indirim olucakmış vs hani kaba taslak birşey kimseden cevap yok.

media markta best buy açılışı var diye oda indirim yapıcaktı ki best buy herhalde medya reklamını iyi kullanamadı kanımca media markt ın önü tıklım tıklımdı aynı saatte yüzlerce insan önünde bekliyordu şaştım kaldım dedim nedir ucuz olan :D gene kimsede tık yok yani sabah 6 ya kadar bekle sen ne alıcağını bile bilmeden sadece ucuzluk varmış biz geldik mantığı var ya çok acaip insanlar nerde kaldı bu kriz hala anlamış değilim.
Ben mi ne yapıyordum :D avatar dan çıkmıştıkta :) gece seansına bulabildim anca bileti yoksa ne işim olur açılış fırsatıymış nasıl olsa indirime giren ürünler iki ay sonra normal fiyattada indirim yapıcaklar :) beklerim ben :)

Bekoroma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yağmada olmuş izdihamda valla :D Bide indirimdeki ürünleri polislere satmışlar onlar mağaza açılmadan önce girebilmişler sanırım öle bişi diodu televizyonda :D İlk günden kendilerini bu kadar belli etmeselerdi bari

Jordan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İçerde Dikkatimi en çok çeken şey , müşteriden çok personel vardı. :laugh:

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
o alkış olayı amerikanın her yerinde var :D adamalrınj herşeyi alkışlama gibi bir hastalığı va buraya da gelmiş oldu :d

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Best Buy, diğer mağazalardan farklı mı?
Evet çok farklı. Bana tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Cuma internetten açılış gününü aramama rağmen bulamadım ve cumartesi açıldığı haberini aldım. Sadece ben değil arkadaşıma "bugün açıldı" dediğimde şok oldu. Daha dün önünden geçtim, inşaat halindeydi. Yakında açılmaz. diye BestBuy'ın açılışından bir gün önce internetten LCD siparişi verdi ve birkaç gün önce sipariş verdiği telefon geldi.
Dışarıdan bakınca henüz açılmış bir yere benzemiyor. Göründüğünden ve beklediğimden oldukça küçük bir yer ve henüz tamamlanmamış bir yer. Bir arkadaş İzmirliler haketmedi dediğinde oldukça tepki çekmişti. Evet bende o arkadaşa katılıyorum, kobay olmayı haketmedik.
Fiyatlar ve etiketler konusunda sıkıntılar var. Örneğin bir üründe 4096MB RAM yazıyor ancak DDR2 mi 3 mü belli değil. Bugün tüm notebooklarda %15 indirim var yazıyor ama bu indirim etiketlere uygulanmıyor, kasada indirim yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla bu olayı çalışanlar dışında kimse farketmiyor gibi bir şey.
Ayrıca Extra 3 yıl garanti aklıma 2 yıl üretici garantisi haricinde 3 yılda BestBuy garantisi gibi görünüyor ama 2+1yıl garanti. 1-2 yıl için ürünün 5te1 6da1 i kadar fazladan para yatırmak pek mantıklıca gelmiyor.
Umarım rekabet yaratırda bir işe yarar. Yinede hayırlı olsun diyorum.

ostantric

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi tam oturmamış daha yeni açılmış beklemek lazım ama benim fikrim böle firmalar yurtdışından gelince türkiyeye yapıları çok değişiyor tümden yeni bir firma gibi birşey oluyorlar.Mediamarkt mesela bence öle, yurtdışında daha farklı bir satış anlayışı var.Best buy iyi diye bilirim amerikadayken alışverişler yapmıştım baya iyi di bide onların yanında greek bilmem ne diye bir garanti servisleri var o geldimi acaba o baya iyi bir şirket oda gelmişsse cok iyi olur ama genede yurtdışındaki gibi olmayacaktır. fiyatlar ucuz olur inş ama genede uç seviyeler baya pahalı örnek verecek olursak :

Alienware m17x daha donanımların yazdığı yeri okuyamadım ama 6000 tlnin üstündeydi.normal internet üzerinden ben almıştım 4500 tlye Q9000 işlemci SLI 280M 4gb ddr3 fln diye gidiyo.
anlayacağınız türkiyeden böle üstün şeyler gelse bile alınmaz çok pahalı olacaktır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
dediğin gibi tam oturmamış daha yeni açılmış beklemek lazım ama benim fikrim böle firmalar yurtdışından gelince türkiyeye yapıları çok değişiyor tümden yeni bir firma gibi birşey oluyorlar.Mediamarkt mesela bence öle, yurtdışında daha farklı bir satış anlayışı var.Best buy iyi diye bilirim amerikadayken alışverişler yapmıştım baya iyi di bide onların yanında greek bilmem ne diye bir garanti servisleri var o geldimi acaba o baya iyi bir şirket oda gelmişsse cok iyi olur ama genede yurtdışındaki gibi olmayacaktır. fiyatlar ucuz olur inş ama genede uç seviyeler baya pahalı örnek verecek olursak :

Alienware m17x daha donanımların yazdığı yeri okuyamadım ama 6000 tlnin üstündeydi.normal internet üzerinden ben almıştım 4500 tlye Q9000 işlemci SLI 280M 4gb ddr3 fln diye gidiyo.
anlayacağınız türkiyeden böle üstün şeyler gelse bile alınmaz çok pahalı olacaktır.

İzmir de satılan
Alienware M17X R90P65
intel® Core 2 Quad™
6 GB DDR3
Çift katmanlı 1GB GDDR3 NVIDIA® GeForce® GTX 260M
500 GB sabit disk
Blu-ray
...

Senin ekran kartı daha iyi olmasına rağmen fiyatta daha iyi. BesyBuy Sitesinde DUAL olayını DVD disklerle karıştırmışlar heralde. :laugh: Teknolojide eğitim yetmiyor merak en önemli unsurlardan biri.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yıllardır balçovada kabası duran büyük binanın best buy tarafından satın alınmış olması beni de çok şaşırtmıştı...

binanın üstündeki tabelanın sitenin reklamı için asıldığını tahmin etmiştim. ama adamlar mağaza açmış...

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
İstanbulada bekleriz, bu teknoloji mağazalarının piyasasını kızıştırmak lazımki tüketiciye yarasın :)

ostantric

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İzmir de satılan
Alienware M17X R90P65
intel® Core 2 Quad�
6 GB DDR3
Çift katmanlı 1GB GDDR3 NVIDIA® GeForce® GTX 260M
500 GB sabit disk
Blu-ray
...

Senin ekran kartı daha iyi olmasına rağmen fiyatta daha iyi. BesyBuy Sitesinde DUAL olayını DVD disklerle karıştırmışlar heralde. :laugh: Teknolojide eğitim yetmiyor merak en önemli unsurlardan biri.

Çok doğru dediğin merak en önemli ama kazık yememekte lazım alienware buraya laptop yolluyorsa kendi sitesindende buraya kargoyla yollaması lazım ben bi hesap yapmıştım fazla pahalıya gelmiyor ekstra 200 dolar olur o da verilir burada kazıklanmaktan daha iyi.İzmir de olan üyelerimize soruyorum herhangi diğer alienware ürünleri varmı alx fln onlarda gelmişsse artık 10000tlden başlar fiyatlar.Keyboardlar flnda gelsin onlarda baya janjanlı logiteche göre de ucuz du nette ama burda ne kadar olur bilinmez.

engerex teşekkürler bilgin için resimde tam okunmuyordu :thumbup: biraz önce bestbuy ın sitesine girdim.

önceki yorumumda belirtiğim gibi hatırlayamadığım garanti serviside gelmiş geek squad.Çok iyi olmuş gelmesi bir kaç ürünün garantisi hala duruyo geek squad güvencesinde.
Bir sorum daha var bunun cevabınıda izmirli arkadaşlardan isteyeceğim.
Bestbuy alienware teknik servisini karşılıyormu ? mesela ben bestbuy dan almadım ama alienware laptop var bir sorun olduğunda onlara götürsem işimi görürler mi ? :helpsmilie:
Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

onurtorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
...Bir sorum daha var bunun cevabınıda izmirli arkadaşlardan isteyeceğim.
Bestbuy alienware teknik servisini karşılıyormu ? mesela ben bestbuy dan almadım ama alienware laptop var bir sorun olduğunda onlara götürsem işimi görürler mi ? :helpsmilie:
Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Çok Yakında Best Buy Ankara hizmetinizde olacak. Geek Squad her türlü teknolojik ürünle ilgili sorunlarınıza destek veriyor olacak. Alienware markalı ürünlerinizle ilgili sorunlarınız için burada da çözümler sunulacak.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Alienware ile ilgili tüm sorunlarınız için Ücretsiz Dell Destek Hattını arayabilirsiniz.

Not: Arama yapabilmek için, hattınızın yurt dışı aramalarına açık olması gerekmektedir.