Besmeleye boyun eğen hayvanlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Peki sizler niye inanmayana saygı göstermiyorsunuz ? Müslüman değilse sizle aynı haklara sahip olamaz mı ? Siz mucize diyorsunuz ben fake diyorum. Şimdi arada ki fark ne ? Siz benim inandığım şeyi inkar ediyorsunuz bende sizin ?
Sizin inkarınızla benim inkarım arasında ki fark nedir ki ?

Hocam olay nedir biliyor musun , o videoya yorum yazanların hiçbiri inanamayanlara kahrolsun inanmayanlar mahvolsun inanmayanlar diye yorum yazmadılar ama inanmayanlar böyle video mu olur fake bu falan fistan.. diyebiliyor.Sonra da karşı taraf yazınca da sizin niye inanmayanlara saygınız yok oluyor adı.Ne yani şimdi bu adam dinini savunmasın mı ? Sen hiçbirşey demeden paşa paşa ayrılsan konudan ki inanmak zorunda da değilsin kimse seni zorla inandırmak zorunda değil.. böyle bir durum zaten yaşanmayacak.Senin başkasının dinine saygın olmadığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor.
Tamam bende karşıyım forumda siyaset , din muhabbetinin yapılmasına ama insanın sahip olduğu dine de saygısızlık yapılınca zoruna gidiyor.Kimsenin haddi değil ki başkasının inandığı birşeye laf söylemek.O mesaj yazılmasa şu anda bu iş buraya gelmeyecekti.Herkes güzel video kardeş eline sağlık deyip geçecekti ve bu konu kapanacaktı.Ama işte birileri bir taraflarına hakim olamadıkları için konularda iş buraya kadar geliyor.
Benim hristyanına da saygım var inanmayanına da ona da buna da.. ama herkes haddini bilecek...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Gerçeği şu ki, bu tür biraz mesmerizim kokan şeyler bence dinimiz için zararlı. Video doğrudur gerçektir bilemem. Biraz şüpheciyim böyle şeylerde. Ama Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın varlığını anlamak için o hayvan üzerinden gidersek "herkesin hayvan kesilirken içini gördüğünü düşünerek yazıyorum" ; o basit görünen vücud yapısından süt denilen nimetin nasıl oluştuğunu düşünmeleri bile yeter düşüncesindeyim.

İnkarcılara ibretlik, inananlara iman kuvveti versin diye bir kıssa ekliyorum.

Bizanslılar devrinde, Istanbul'da bir doktor yaşıyordu. Hiçbir dine inanmadığı gibi, Allahü tealan'nın varlığını da inkar ediyordu. Her şey kendi kendine varolmuştur diyordu. Alemin bir yaratıcısı olduğunu kabul etmiyordu. Mesleğinde mütehassı olup, sorulan her ilimden cevap veriyordu.
Hrıstiyanlardan hiç kimse cevap veremez hale gelmişti. Yalnız şu kadar var ki, "Dünyanın bir yaratıcısı olduğuna delil getirip beni ikna eden olursa, ben bu davamdan vaz geçerim", diyordu.

Karşılaşıp münazara ettigi herkesi mağlup ediyor, cevapsız bırakıyordu. Kendisini dinleyen herkese dinsizliği aşılıyor, fikirleri karıştırıyordu. Bu doktorun karşısında Hrıstiyan alemi aciz kalmıştı. Durumu krallarına anlattılar. Buna ancak müslümanların cevap verebileceğini söylediler. Bizans kralı, Abbasi halifesi Me'muna bu doktoru ve bir elçsi ile mektup gönderdi. Mektubunda: "Size gönderdiğimiz bu doktor, dehridir. Bir yaratıcı olmadığına inanmaktadır. Sizin yanınızda, bununla münazara edecek ve bunu ikna edip, mağlup edecek bir alim bulunursa çok iyi olur yazmaktaydı. Abbasi halifesi alimlerini ve müşavirlerini toplayıp, onlara danıştı. Orada bulunan Islam alimleri dedi ki:
- Ey halife! Önce onu, mütehassis olduğu tıp ilminde imtihan edelim, deneyelim. Sonra, duruma göre ne yapacağımıza karar verelim.

Ertesi gün, üçyüz kişilik bir kalabalık halinde geldiler. Doktor da oradaydı. Herkes bir şişeye, idrarını koyarak birbiriyle değiştirdiler. Her şişenin kime ait olduğunu bilmek için de, özel işaretler koydular. Doktor, önce şişelere, ardından da orada bulunan insanların yüzlerine baktı ve hiç yalnışlık yapmadan, bu falancının, bu filancınındır diye tek tek saydı. Üzerlerine işaret koymuşlardı. Baktılar ki, hepsi dediği gibiydi. Iki kişinin idrarını karıştırdıkları şişelerdeki idrara da bakıp, "Bu falanca ile filancanın idrarıdır" dedi. Hepsini doğru söylemişti. Herkes onun işine şaşırıp, bilgisi karşışında aciz kalmıştı. Sonra Bağdat'ta onunla münazara edecek bir kişi bilmiyoruz, dediler. Içlerinden birisi dedi ki:
- Büyük alim evliyanın üstünlerinden olan Nişapurlu Ahmed Harb, dün gece buraya geldi. Hacca gidiyor. Umarım ki, bununla ancak o münazara edebilir. Halife, Ahmed Harb hazretlerinin yanına bir adam gönderip durumu ona bildirdi. O da buyurdu ki:
- Siz münazara meclisini falan saatte halifenin sarayında hazırlayın ve onu lafa tutun! Ben biraz geç geleceğim. Geldiğim zaman, bana niçin geç kaldınız dersiniz. Ben de cevap veririm.

Dediği gibi yaptılar. Ahmed Harb hazretleri gelip oturunca halife ona sordu:
- Niçin geç kaldınız?
- Abdest için Dicle nehri kenarına gittim. Tuhaf bir şey gördüm. Ona bakarak geç kaldım.
- Ne gördünüz ki?
- Gördüm ki, topraktan bir ağaç çıktı, büyüdü, kimse kesmeden yıkıldı. Kimse müdahale etmeden de tahta şeklini aldı. Bu tahtalar, kendiliğinden birleşip, marangozsuz, çivisiz sandal oldu ve bir kayıkçı olmadan suyun üzerinde gitmeye başladı. Bunu seyre dalıp geç kaldım.

Inkarcı doktor, bu sözü duydu ve dedi ki:
- Bu saçma sapan konuşan ihtiyar mı bizimle münazara etmeye geldi? Bu delidir. Bununla münazara etmeye değmez.

Bunun üzerine alimlerin büyüklerinden olan Ahmed Harb ona şöyle cevap verdi:
- Niçin saçma konuşuyorum ve niçin deliyim?
- Olmayacak şeyler söylüyorsunuz. Koskoca ağaç birdenbire büyür, kesilir ve tahta olur, bu tahtalar marangozsuz birbirine bitişir ve sandal olur, kayıkçı olmadan su üzerinde gider, dediniz.
- Ey doğruluktan uzak insan! Bir sandal için bu imkansız olunca, yani ustası, bir yapıcısı olmadan bir sandal olamaz ve su üzerinde gidemez is, bu güneş, ay ve yıldızlarla, ağaçlarla çiçeklerle süslü ve intizamlı alem, bir yapıcısı olmadan, bu dünya bu sağlamlığı ile binlerce güzel yaratıklar, bu sanat erbabını hayran bırakan eşsiz tabloları ile kendi kendine nasıl var olsunlar? Asıl bunların bir yapıcısı, yaratıcısı yoktur diyen, böyle hezeyan söyleyen, saçmalayan odur. Deli de odur.

Inkarcı doktor, bu cevap karşısında şaşıp kalmıştı. Bir an düşündü. Başını kaldırdı ve kendi kendine ''Insan bilgisine güvenip böbürlenmemeli ve inkarcı olmamalıdır. Şimdi inanıyorum ki, Allah vardır'' deyip müslüman olmak istedi. Ahmed Harp, ona (Eşhedü en la ilahe illallah ve Eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü) kelime-i tayyibesini öğretip, manasını açıkladı. Böylece, bir insanın inkardan kurtulup sonsuz saadete kavuşmasına vesile oldu.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yaw egitimli haywan o. adam biliyo reklamin nasi olucani reklam yapip vievlerden pqarayi gorturmek icin egitmis keciyi. kaldi ki kesmiyo.kessin bakalim kesebiliyomu. :D ispanyolalr da boga guresinde bi besmele cekseler ... boga yaticakti zaten de isi bilmiyolar demi :D neyse dediginiz anlamda gercek bi tarafi yok essegi egitince kufur ederek de yatmasini sakinlesmesini saglanabiliyo :P onda da illuminati felan mi ariycaz yani :D

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hocam olay nedir biliyor musun , o videoya yorum yazanların hiçbiri inanamayanlara kahrolsun inanmayanlar mahvolsun inanmayanlar diye yorum yazmadılar ama inanmayanlar böyle video mu olur fake bu falan fistan.. diyebiliyor.Sonra da karşı taraf yazınca da sizin niye inanmayanlara saygınız yok oluyor adı.Ne yani şimdi bu adam dinini savunmasın mı ? Sen hiçbirşey demeden paşa paşa ayrılsan konudan ki inanmak zorunda da değilsin kimse seni zorla inandırmak zorunda değil.. böyle bir durum zaten yaşanmayacak.Senin başkasının dinine saygın olmadığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor.
Tamam bende karşıyım forumda siyaset , din muhabbetinin yapılmasına ama insanın sahip olduğu dine de saygısızlık yapılınca zoruna gidiyor.Kimsenin haddi değil ki başkasının inandığı birşeye laf söylemek.O mesaj yazılmasa şu anda bu iş buraya gelmeyecekti.Herkes güzel video kardeş eline sağlık deyip geçecekti ve bu konu kapanacaktı.Ama işte birileri bir taraflarına hakim olamadıkları için konularda iş buraya kadar geliyor.
Benim hristyanına da saygım var inanmayanına da ona da buna da.. ama herkes haddini bilecek...

:) İyide bu çok normal bişey. Geçende bilimden bi buluş diye konu açıldı. Ortalık din kaynadı ? Yani aslında tartışmayı başlatan inananlar. Abicim kendin demişsin ya "Herkes güzel video kardeş eline sağlık deyip geçecekti ve bu konu kapanacaktı." . Asıl sorun bu ; herkesin aynı tavır göstermesini bekliyorsunuz. Öyle herkese saygım var konusuda bi zahmet geçiniz. Şu dünya da ineğe tapan var. Siz hikmet dersiniz ben fake. Sizin hikmet demeniz bence insana hakeret benim fake demem sizce sizlere hakeret. Bu arada dine inanılır ve ya inanılmaz. Ama inanılan hiç bir şeye hakeret güzel değildir. Hangi dine inanan olursa olsun anlamasını istediğim tek bir şey var ; ama onuda burda yazamıyorum :D
Kısaca örnek vereyim ; 2.5 Milyar insan hristiyan (yani dünyada ki en büyük kitleye sahip din ) işte papasından tutunda kitap okuyan her hristiyan biliyor ki "Hristiyanlık kitabı incil yaklaşık olarak 4000 adet kitaptan toparlanan 4 kitapa indirilmiştir." . Bunu anlayabiliyor musunuz ? Adamlar bunu biliyor ve inanıyor. Buna rağmen o dine inanıldığı bir dünyada benim ne haddime düşer inanabildiğim gerçekleri anlatabilmek.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
ee tamam da burdas Bismillah'ın bir etkisi mi var yokda adamın hayvanları yere uzatıp kulakları ile gözlerieni kapatmasının etkisi mi var? tabuların düşünceleri yönlendirmesi diye ben buna derim işte... insanlar bir şeye kendilerini şartlandırıyor ve gerçekli öyle görüyor... Biz de elhamdüllillah müslümanız ama burda besmelenin bir etkisi yok...
Dikkatli bakınca adamın daha gözlerini kapatmadan hayvanların uysallaşmaya başladığı görülüyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
:) İyide bu çok normal bişey. Geçende bilimden bi buluş diye konu açıldı. Ortalık din kaynadı ? Yani aslında tartışmayı başlatan inananlar. Abicim kendin demişsin ya "Herkes güzel video kardeş eline sağlık deyip geçecekti ve bu konu kapanacaktı." . Asıl sorun bu ; herkesin aynı tavır göstermesini bekliyorsunuz. Öyle herkese saygım var konusuda bi zahmet geçiniz. Şu dünya da ineğe tapan var. Siz hikmet dersiniz ben fake. Sizin hikmet demeniz bence insana hakeret benim fake demem sizce sizlere hakeret. Bu arada dine inanılır ve ya inanılmaz. Ama inanılan hiç bir şeye hakeret güzel değildir. Hangi dine inanan olursa olsun anlamasını istediğim tek bir şey var ; ama onuda burda yazamıyorum :D
Kısaca örnek vereyim ; 2.5 Milyar insan hristiyan (yani dünyada ki en büyük kitleye sahip din ) işte papasından tutunda kitap okuyan her hristiyan biliyor ki "Hristiyanlık kitabı incil yaklaşık olarak 4000 adet kitaptan toparlanan 4 kitapa indirilmiştir." . Bunu anlayabiliyor musunuz ? Adamlar bunu biliyor ve inanıyor. Buna rağmen o dine inanıldığı bir dünyada benim ne haddime düşer inanabildiğim gerçekleri anlatabilmek.

Hocam ben anlatamıyorum sanırsam demek istediğimi.
İnsanların hassasiyetleri vardır tamam mı , yine söylüyorum ya inanmak zorunda değilsin islama da budizme de herşeye de..
Benim de tanıdıklarım var ateist olan.Ben onlara " arkadaş sen nasıl islama inanmazsın " demem , onun tercihidir beni bağlamaz.
Ben şu adama da gidip " arkadaş sen nasıl katolik olursun nasıl budist olursun " demem , beni ilgilendirmez Ya o onun bileceği iştir adam kendini öyle mutlu hissediyor yapıyorsa yapar bana mı düştü derdi.

Ancak din,dil,ırk anayasayla korunan şeylerdir değil mi.Belliki bir mahremiyeti var ki ondan korunuyor.Yani belli bir saygınlığı vardır.
Sen şimdi yüzde seksenimidir doksanımıdır bilmem , bir kısmının müslümanların oluşturduğu bir kesimde " Allah'ın ihtiyacı mı var hayvan katliamı yapıyorsun siz ne kadar saçma " dersen , bu kendi fikrini söylemek olmaz.Bu o adamın inancına saygısızlık olur.
Yahu bizim inancımızda öyle , zamanında yaşanan bir olay sonucunda böyle bir durum ortaya çıkmış.Biz bunu mübarek bir olay bilmişiz sonuçta amacıda kötü değil fakir fukaranın sofrası et görsün.Sen kalkmışsın buna saçma demişsin bilmem ne demişsin.Yahu sana saçma gelebilir ama bununda konuşulacağı yerler zamanlar vardır , git bi cami hocasına adam akıllı sor , adamın seni dövecek hali yok , gider
sana anlatır.Ha forumda da açıp adam akıllı usulüne göre sormayı bilirsen buradada adam akıllı cevaplar alırsın.
Ama yok illa " bu ne ya , ne kadar saçma " dersen , sonra da ağzının payını alırsın kardeşim.Bu demektir ki senin amacın bu işi konuşmak,mantığını aramak değil nefretini kusmak.O senin dediğin özgürlük vs. değil kardeşim, o senin dediğin küçümseme aşağılama olur..

" Ne yani ben şimdi olumsuz düşüncelerimi söyleyemeyecek miyim ? Her konuyu illaki beğenmemiz mi lazım ? "
Ha bu da nedir biliyor musun , biri gider bir gösteri videosu paylaşır vs. , bunlar yoruma açık konulardır tamam mı ben beğenirim sen beğenmezsin.O zaman yazarsın ben bunu beğenmedim diye kimse de bişey demez sana.Zevk meselesi kimse sana niye beğenmiyorsun bunu demez.Ama din,ırk,dil vs konusunda durum farklıdır dediğim gibi.

Bak ben Türkiye olsun, İslam olsun bu konularda çok hassas bir adamım.Ben bir yıl yurtdışında kaldım adamlarla oturdum din konusunda da konuştum ama adamlarında bana , benimde adamlara inandığımız din konusunda bir saygısızlığımız olmadı.Ben şimdi başkasının inancı konusunda bu kadar hassas,saygılı davranırken , benim dinim neden bunu haketmesin ? ki ben burda kimseye fetva da vermiyorum dinimi övmüyorum.Sadece istediğim tek şey saygı..Ama elin adamı benim dinimi aşağılayınca bunun adı özgürlük oluyor.Yerim böyle özgürlüğü kimsenin haddine değil arkadaşım benim dinime laf söylemek , beğenmeyen inanmaz bişey dediğimiz yok ama laf da etmesin..

Sende konu aç tamam mı , senin düşüncelerini anlat, ben bunu bunu böyle düşünüyorum bundan bundan ötürü de..
Eğer doğru düzgün sormayı ve anlatmayı başarabilirsen ben inanıyorum ki kimse de sana tepki göstermeyecek , bildiği neyse anlatmaya çalışacak.Ama dediğim gibi önce konuşmasını öğrenmek lazım.

Çok oldu bu neyse,
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
İyi forumlar herkese..

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1. et yemiyorum 2. yanıbaşımda kim ölüyoda ses çıkarmıyorum sen beni tanıyomusun ki ne yaptığımı biliyosun ben insanlar ölmesin diye sayısız eylemlere katıldım sen naptın peki anlatta bilelim..

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
gene klasik atışmalar.. sıkıntı vermeye başladı.. inanmıyorum yorum da mı yapmayayım diyorlar.. önce saldırıyorlar.. sonra saldırıya cevap verilince inanmıyorsak da saygı gösterilmeyi de mi hak etmiyoruz diyorlar..

hal böyle iken bu tip -enteresan arkadaşlar- insanlara ne desen boş..

neyse videoyla ilgili yorum..
"Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir." (Rahman Suresi-78)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
duyduğu son kelimeler boş değil
Allahu Ekber

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hocam ben anlatamıyorum sanırsam demek istediğimi.
İnsanların hassasiyetleri vardır tamam mı , yine söylüyorum ya inanmak zorunda değilsin islama da budizme de herşeye de..
Benim de tanıdıklarım var ateist olan.Ben onlara " arkadaş sen nasıl islama inanmazsın " demem , onun tercihidir beni bağlamaz.
Ben şu adama da gidip " arkadaş sen nasıl katolik olursun nasıl budist olursun " demem , beni ilgilendirmez Ya o onun bileceği iştir adam kendini öyle mutlu hissediyor yapıyorsa yapar bana mı düştü derdi.

Ancak din,dil,ırk anayasayla korunan şeylerdir değil mi.Belliki bir mahremiyeti var ki ondan korunuyor.Yani belli bir saygınlığı vardır.
Sen şimdi yüzde seksenimidir doksanımıdır bilmem , bir kısmının müslümanların oluşturduğu bir kesimde " Allah'ın ihtiyacı mı var hayvan katliamı yapıyorsun siz ne kadar saçma " dersen , bu kendi fikrini söylemek olmaz.Bu o adamın inancına saygısızlık olur.
Yahu bizim inancımızda öyle , zamanında yaşanan bir olay sonucunda böyle bir durum ortaya çıkmış.Biz bunu mübarek bir olay bilmişiz sonuçta amacıda kötü değil fakir fukaranın sofrası et görsün.Sen kalkmışsın buna saçma demişsin bilmem ne demişsin.Yahu sana saçma gelebilir ama bununda konuşulacağı yerler zamanlar vardır , git bi cami hocasına adam akıllı sor , adamın seni dövecek hali yok , gider
sana anlatır.Ha forumda da açıp adam akıllı usulüne göre sormayı bilirsen buradada adam akıllı cevaplar alırsın.
Ama yok illa " bu ne ya , ne kadar saçma " dersen , sonra da ağzının payını alırsın kardeşim.Bu demektir ki senin amacın bu işi konuşmak,mantığını aramak değil nefretini kusmak.O senin dediğin özgürlük vs. değil kardeşim, o senin dediğin küçümseme aşağılama olur..

" Ne yani ben şimdi olumsuz düşüncelerimi söyleyemeyecek miyim ? Her konuyu illaki beğenmemiz mi lazım ? "
Ha bu da nedir biliyor musun , biri gider bir gösteri videosu paylaşır vs. , bunlar yoruma açık konulardır tamam mı ben beğenirim sen beğenmezsin.O zaman yazarsın ben bunu beğenmedim diye kimse de bişey demez sana.Zevk meselesi kimse sana niye beğenmiyorsun bunu demez.Ama din,ırk,dil vs konusunda durum farklıdır dediğim gibi.

Bak ben Türkiye olsun, İslam olsun bu konularda çok hassas bir adamım.Ben bir yıl yurtdışında kaldım adamlarla oturdum din konusunda da konuştum ama adamlarında bana , benimde adamlara inandığımız din konusunda bir saygısızlığımız olmadı.Ben şimdi başkasının inancı konusunda bu kadar hassas,saygılı davranırken , benim dinim neden bunu haketmesin ? ki ben burda kimseye fetva da vermiyorum dinimi övmüyorum.Sadece istediğim tek şey saygı..Ama elin adamı benim dinimi aşağılayınca bunun adı özgürlük oluyor.Yerim böyle özgürlüğü kimsenin haddine değil arkadaşım benim dinime laf söylemek , beğenmeyen inanmaz bişey dediğimiz yok ama laf da etmesin..

Sende konu aç tamam mı , senin düşüncelerini anlat, ben bunu bunu böyle düşünüyorum bundan bundan ötürü de..
Eğer doğru düzgün sormayı ve anlatmayı başarabilirsen ben inanıyorum ki kimse de sana tepki göstermeyecek , bildiği neyse anlatmaya çalışacak.Ama dediğim gibi önce konuşmasını öğrenmek lazım.

Çok oldu bu neyse,
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
İyi forumlar herkese..

Ya bırak kardeşim, Müslümanlar camiye gider bunlar gitmez, Hristiyanlar kiliseye gider bunlar gitmez, Yahudiler havraya gider bunlar gitmez, Budistler tapınağa gider bunlar gitmez, Ateistler mabetlerinde toplanır üstatlarını dinler bunlar onuda yapmaz... Müslüman değiller, hristiyan değiller, yahudi değiller,budist değiller, ateist bile değiller. Peki ne bunlar? Ne oldukları belli değil, kendileri bile bilmiyorlar ne olduklarını...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hayvanlar bile arapca biliyomus . way .... yaw :P
keci gizlice arapca kursuna yazilmis olabilir adamin kredi kartiyla :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Hiçte komik değil yaptığın espiri :(
Bazı olaylar vardır içinde bizim görebildiğimiz yada göremediğimiz hakikatler, ibretler gizlidir bu gören göze göre değişir
Bide bazı insanlar vardır keçi dile gelip Allah'u Ekber dese yine inanmaz duyduklarına

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Rabbim ders alanlardan eylesin,cümlemizi.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hiçte komik değil yaptığın espiri :(
Bazı olaylar vardır içinde bizim görebildiğimiz yada göremediğimiz hakikatler, ibretler gizlidir bu gören göze göre değişir
Bide bazı insanlar vardır keçi dile gelip Allah'u Ekber dese yine inanmaz duyduklarına
keci allahin var oldugunu kanitlayacaksa niye arapca konusmasi gerekiyo illa ?
alla buyuk diyemez mi ?
ben butur seylerde bir cesit kasitli carpitma gibi bisey seziyorum . baziseyleri metalastirma cabasi gibi bisey olarak goruyorum. mesela "allahu ekber" bildigin allah buyukturun telafuzudur. ancak dondurup dolastirip bunlarda sihirli ,sifreli, bilgisayar komutu gibi biseye benzetmeye calismak , veya arapcayi bir cesit puta benzetir gibi dinin olmazsa olmazi yapmak dini nebileyim sadece arabistanda calisan bisey gibi gostermekten farksiz. yani kuran bir anlami var ancak bunu anlamini bi kenara birakip sesli telafuzun o ses tonunun bir anlamini aramak veya sihirli bisye benzetmek veya ses tonunu dinin bir parcasi gibi gostermek carpitilmis seyler bence.
bende allaha inanirim ancak her allah lafinin gectigi sozu kutsal saymayi sozlerden seslerden olusan bir nevi putberestlikten farksiz goruyorum.

yani allah bisey demis siz onu tekrar edip edip sarki soyleyerek konusunca.??
bu ne oluyor diye dusunmek lazim.
normal bir arabin veya gavurun dedigini tekrar ede ede soyleyip durmak insanlarda dalga gecmek olarak gorulurken bunu dinde yapinca dogru mu oluyo ?
kuranin anlamini inceleyip onun anlami uzerinden ibadet etmek gerekir bence onu okuyanin sesinin nasi hissettirdigi degil.

demek istedigim arapca olmasi onemli degil . ancak anlami dikkate alinmadan kuranin ses /sarki olarak nitelenmesi bence bir yanlis hatta sapkinlik seviyesinde bi yanlis bile olabilir .

keci eger allaha inaniyosa ve bu eylemi allah icin yapiyosa "Allah buyuk" deyince de aynisini yapmasini gerekmez mi ? yada ingilizce japonca ?
yani burada keci arapca biliyor gibi bir seyin varligindan bahsedilmis oluyor gizlice eger sorunun cevabi negatifse. cevaba ne sekilde ulasilirsa ulasilsin konuda bahsedilen sey kecinin arapca bildigi gibi bir mesaj daha icermis oluyo.(keci diger dillerde de allaha saygi goster sozune karsilik vermezse olusan sonuc !)
allah herseyi biliyor iki dili mi bilemeyecek yani ?

allahin diger dillere saygisi yok yada bilmiyor yada umursamiyor mu yani eger cevap negatifse buna inadiginiz halde ?

neyse umarim anlamissinizdir.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31

Bizim inana da inanmayana da saygımız var çok şükür. Bu dediğin senin fikrin ve espiri anlayışındır saygı duyuyorum. Ama senin yine aynı dediklerinde başkalarının inancına saygı duymama içerdiği için saygı duyduğumdan çok saygı duymuyorum. Bu akıl terazim ile tartarak ve inancım ile sana verdiğim cevaptır.

Arapça'ya gelirsek. Orada dil önemli değil keçiye hissettirilen mana önemlidir. Aynı manayı başka dille hissettirebilen insanın inancı tamdır. Mana için dile getirmek bile gerekmeyebilir. Zira dil dediğin de yaratılmış bir şeydir. Her şeyi yaratanın üstünlüğü yanında takıldığın nokta o kadar basit ki Türkçe yazdığın herkesin anladığı espiri bile insanlara zehir gibi gelmekte. Bu yazdığımın manasını anlamayacak olman da dilin ne olduğunun önemsiz olduğunu önemli olanın düşüncelerin ve kalbinde oluşturulanlar olduğunu gösterecektir.

Eğer bu yazdıklarımdan bir mana çıkartabilirsen, kardeşim sen de o zaman "inanan birisi olarak inancın bizim yüreğimizde olduğunu duanın da hangi dilde olursa olsun bu yüreğimizdekini ortaya koymak için bir yol olduğunu" anlayacaksın.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bir-iki mesajı okuduktan sonra nedense aklıma aşağıdaki ayetler geldi.. kalkıp şahsileştirmeye gerek yok yazılanları.. sözümona çok bilip gereksiz yorumcular var ya, komik durumda olduklarının mı farkında değiller ki diye düşündürmüyor değil.. sadece bu konuda veya başka bir forumun başka bir konusunda farketmez..

İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler. Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar. Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir. (Bakara, 8-9)

jesse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kuran-ı Kerimin dili Arapça olması bakımında ve Kabe Arabistanda olması bakımından Arapça ve Arabistan bizim için çok çok önemlidir ALLAH doğru yola iletsin herkesi İNŞALLAH Gözlerin döneceği o günde ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ve elbette bu dünyanın mükemmel bi düzen içinde yaratıldığını herkese görmeyi nasip etsin İNŞALLAH

Reaksiyon puanı
10,327
allahin diger dillere saygisi yok yada bilmiyor yada umursamiyor mu yani eger cevap negatifse buna inadiginiz halde ?

ben senin ne dediğini anladım kardeş... duanın yahut ibadet esnasında söylenen sözlerin arapça değil, türkçe olmasını istiyor ve savunuyorsun.

biz dualarımızı zaten kendi dilimizle, yani türkçe olarak yaparız. ellerimizi açtığımızda Rabbimizden kendi dilimizle isteriz. bu bir!
ikincisi, ibadet sırasında yani namazda okuduklarımız ise kur'an diliyle olur. aslında bu dil arapça falan da değildir. bu kur'an dilidir. bugün arapların konuştuğu lisan kur'an lisanından çok farklıdır, semantik yapısı benziyor olsa da!

ne ki, ibadet esnasında kur'an diliyle okumamızın sebebinin büyük hikmetlere mebni olduğunu bilmeni isterim. sana bunu şöyle izah edeyim. mesela bizatihi Atatürk tarafından yazılması istenilen Elmalılı hamdi yazır merhumun yazdığı "hak dini kur'an dili" adlı meşhur tefsirinde sadece bir besmele için (ki fatiha süresinin ilk ayetidir) tam 125 sahife açıklama yapılmıştır. dünyada hiçbir lisan onun orjinal haliyle verdiği manayı tam olarak veremez, anlatamaz. eğer biz o dua ve sureleri mealen okursak manasını tamamen kısaltmış, daraltmış, kuşa çevirmiş oluruz. o ibadetten hiçbir zevk alamayız.

iyi de, halk bunun manasını bilmiyor ki! diyebilirsiniz. bu bir mazeret olarak kabul edilmez. her müslüman en azından namaz suresince okunan ve orjinal diliyle okunma mecburiyeti olan dua ve sureleri manasını bilerek, öğrenerek okumak zorundadır. anlayarak okumak zorundadır. kahvehanelerde oturduğunda hiç yüksünmeden on saatini heba eden adam bir günde on dakikasını bu iş için ayıramıyorsa burada suç kendisine aittir. kitap alıp okuyamıyorsa gider her tarafta var olan camilere, oturur dizi dibine bir hocanın ve sorar öğrenir. her türlü şeytanlık için aklı eren, dünyalık işler için öğrenmeye bir ömür harcayan kişi ahireti için, sonsuz ve ölümsüz olan gerçek hayatı için de az bir gayret sarfetmesi zor olmasa gerek.

ve son olarak size şunu söyleyim, eğer dualar gerçekten türkçe okunsaydı peki siz o zaman bu ibadetleri yapacak mıydınız? buna samimi olarak bir cevabınız var mıdır? pek sanmıyorum. öyleyse bırakın başkasının ibadetlerini hangi dille yapacağını!

"lekum diynukum veliyedin!"

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
keci allahin var oldugunu kanitlayacaksa niye arapca konusmasi gerekiyo illa ?
alla buyuk diyemez mi ? .

Keçi Allah'ın izni olmadan Allah'u ekber de demez türkçe bişeyde demez onu ben bilemem orda misal verdim sadece. Bu konudaki yayınlanan videoda anlatılmak istenen şey her keçi bu sözleri duyunca hemen kesin beni der gibi yatması değil, bu videoyu insan kendi beyninde, yüreğinde Allah'ım ne kadar büyüksün sen herşeye kadirsin deyip beyninde o keçinin yerinde kendini düşünüp bende sana kurban olurum deyip Allah'a teslim olabiliyorsa ne mutlu.
Senin arapça düşmanlığına saygı duyarım ben arapçadan başka bütün diller Allah katında geçersizdir demişte değilim ayrıca sana saygı duyuyorum diyede sana katıldığımı düşünme o senin fikirlerin bu benim fikirlerim

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255

kurban bayramında gidip bizzat şahit olabilirsin. yatırana kadar yerinde durmayan hayvanlar allahın adını duyunca nasıl sakinleşiyor. zaten hareket ediyorken kesemezsinde. bazı şeyleri görmek için kafandaki gözlerle bakmak yetmez

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
Allah'ın sonsuz kudreti. Hayvan bile anlıyorken hala nasıl bazı insanlar inanmıyor hayret ediyorum. Demeki her insan tefekkür ediyor diye bir durum yok.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
"hayvana ihsan eden Rabbim.. Sen, seni bilmeyene de ihsan eyle.."

dua, dua denmiş.. örnek bir dua yazasım geldi :)
hemi de türkçe.. :D

yarı şaka yarı ciddi kısmı bir yana..
kitapta yer alan ifadeler günümüz şartlarında rahatlıkla çevrilebilir.. arapça bilmeye gerek yok.. ki arapça bilerek okumak elbette daha iyidir.. Rabbin kitabı o şekil indirmesinin elbet bir hikmeti vardır..
yoksa mutlak olan -ki inanıyorum denip, nasıl olur da türkçe bilmez diyenleredir bu kısım- nasıl olur da dili bilmez.. üstelik "bana şah damarımdan yakın" iken..

aslında sözü fazla uzatmaya gerek yok aslında.. [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] zaten belirtmiş.. (inanmayan da araştırabilir..).. elin öz be öz arabı bile kitabı ya mealen okuyor ve ya gidip kitabın dilini öğreniyor..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
"hayvana ihsan eden Rabbim.. Sen, seni bilmeyene de ihsan eyle.."

dua, dua denmiş.. örnek bir dua yazasım geldi :)
hemi de türkçe.. :D

yarı şaka yarı ciddi kısmı bir yana..
kitapta yer alan ifadeler günümüz şartlarında rahatlıkla çevrilebilir.. arapça bilmeye gerek yok.. ki arapça bilerek okumak elbette daha iyidir.. Rabbin kitabı o şekil indirmesinin elbet bir hikmeti vardır..
yoksa mutlak olan -ki inanıyorum denip, nasıl olur da türkçe bilmez diyenleredir bu kısım- nasıl olur da dili bilmez.. üstelik "bana şah damarımdan yakın" iken..

aslında sözü fazla uzatmaya gerek yok aslında.. @|SeYYaH| zaten belirtmiş.. (inanmayan da araştırabilir..).. elin öz be öz arabı bile kitabı ya mealen okuyor ve ya gidip kitabın dilini öğreniyor..

Vay vay vay ... Ya ne kadar cahil kalmışız ya. Gideyim şurdan iki video izleyeyimde belki imana gelirim.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Vay vay vay ... Ya ne kadar cahil kalmışız ya. Gideyim şurdan iki video izleyeyimde belki imana gelirim.

öyle diyorsanız öyledir elbet.. video izleyerek imana da gelinmez imandan da çıkılmaz.. ama gene de siz; video-tv izleyin, sadece düşüncelerinizi savunan yazı-çizi okuyun.. atın cehaletinizi üzerinizden.. (kendinize yaptığınız yakıştırma..)

konuya dair değil ama nasıl bir "cuk" durumsa artık.. çalan şarkı Kızılırmak-Makbüldür :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
öyle diyorsanız öyledir elbet.. video izleyerek imana da gelinmez imandan da çıkılmaz.. ama gene de siz; video-tv izleyin, sadece düşüncelerinizi savunan yazı-çizi okuyun.. atın cehaletinizi üzerinizden.. (kendinize yaptığınız yakıştırma..)

konuya dair değil ama nasıl bir "cuk" durumsa artık.. çalan şarkı Kızılırmak-Makbüldür :)

Konusuz videolar izlesekte bişey olmaz mı diyorsunuz ?

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=110101]amidi[/MENTION] arkadaşımız çok güzel açıklamış , gerçekten söylediklerin aklıma kazındı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ALLAH CC derki kestiğiniz kurbanların ne eti ne kanı nede başka bir şeyi gelmez sizin amelleriniz gelir ALLAH CC bunu emir etmiş emre itaat eden de etmeyende ölümünden sonra gerekli karşılığı bulacaktır sen hiç merak etme boikot