Beşiktaş'tan TFF'ye Çağrı

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Türkiye Futbol Federasyonu'na Çağrı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, bu zamana kadar Türk futbolunun gelişmesi ve dönüşmesi için de hizmet ettik. Herkes biliyor ve kabul ediyor ki, futbol dünyanın en güzel oyunudur. Ancak futbol taraftar varsa vardır ve her şey taraftarın güzel futbol seyretmesi, eğlenmesi ve coşması için vardır.

Bu nedenle çok önemli bir konuya dikkat çekmek istiyoruz. Bilindiği gibi 2013-2014 futbol sezonunun sonuna yaklaştık ve ezeli rakibimiz Fenerbahçe, bir puan daha alarak şampiyonluğunu ilan etme amacında. Fenerbahçe bu puanı alır ya da alamaz; işin bu noktası futbolun cilvesi içinde. Fakat gerek Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, gerekse de taraftarı, TFF’nin verdiği bir maç seyircisiz oynama (kadın ve çocuk izleyicilere açık) cezası nedeniyle şampiyonluk kutlaması planlarını ertelemek zorundalar. Tahkim Kurulu bu cezayı onadı, Fenerbahçe’nin erteleme talebini de reddetti.

Biz de diyoruz ki; madem futbol sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. Madem futbol taraftarla bir olma, coşma ve kutlama yapmaktır. İşte bu yüzden Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen Fenerbahçe taraftarı için bu cezayı ertelesin ya da kurallar dahilinde başka bir formül bulsun.

Saygılarımızla,

Beşiktaş Jimnastik Kulübü
KAYNAK

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Kutuplaşmalar başlar şimdi.

*Bize mi düştü Fenerbahçe'nin derdi

*İşte biz böyle centilmen takımız.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Çok merak ediyorum acaba o maç Beşiktaş ile oynansaydı aynı çağrıyı yaparlarmıydı?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bütün kulüplerin (Fenerbahçe'de dahil) örnek alması gereken bir açıklama, sağ duyulu yaklaşımı için BJK'nü ve yöneticileri tebrik ederim.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Güzel Hareket Fakat FB Derbisinde Taraftarına Niye Böyle Sahip Çıkmadın.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kutuplaşmalar başlar şimdi.

*Bize mi düştü Fenerbahçe'nin derdi

*İşte biz böyle centilmen takımız.

İşte o yüzden resmi siteden böyle bi açıklama yapmayacaksın.Fikret Orman basına söyleseydi bunları bu kadar gürültü çıkmazdı.

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olimpiyat Stadındaki Fenerbahçe seyircisini tebrik etmeyi unutmuşlar

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Futbolun sadece bir oyun olduğunu hatırlattıkları için Beşiktaş yönetimine teşekkürler.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kesinlikle örnek alınması gereken bir davranış. Helal olsun Beşiktaş "YÖNETİCİLERİNE".

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Beşiktaş Kulübü Değerli Başkanı Fikret Orman ve Yönetim Kurulu’na;

fenerbahce100.jpg

Resmi siteniz aracılığı ile yaptığınız, Türk sporunda renklerin kardeşliği, kulüplerin dostluğu adına çok önemli bir adım olarak gördüğümüz açıklamanız, Başkanımız ve yöneticilerimiz nezdinde, Kulübümüzü, camiamızı son derece mutlu etmiştir.
Göstermiş oldukları bu değerli duruş için Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman'a ve Yönetim Kurulu'na, teşekkür ederiz.
Açıklamanızda dile getirdiğiniz görüş, zamanlaması açısından amacına ulaşma ihtimali bulunmasa da Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları adına önemli olan asıl hedefe ulaşmış;
100 yıllık dostluk adına büyük bir adım olmuştur.
Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Böyle Sözler Söyleyecek Seviyelere Gelmişse Kulüpler Gerçekten Önemsenmeli Dikkate alınmalı . !

Bunun Altı Körüklenmeli Dahada Yayılması Sağlanmalı

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
İşte o yüzden resmi siteden böyle bi açıklama yapmayacaksın.Fikret Orman basına söyleseydi bunları bu kadar gürültü çıkmazdı.
o şekilde olduğunda da "samimiyetsiz" denilecekti.
ne tarafa çekersek o taraftan bakanların haklı olduğu bir konu.ülkemizin alışık olmadığı bir konu...

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Lütfen bu konuya Gs li arkadaşlarımız yanlış ithamlarda bulunmasın. Ben de sabah Fb li bir iş arkadaşımla sohbet ederken söylemiştim aslında 1 hafta ertelense de olabilecek şampiyonluk kutlamaları yapılsa diye. Elinizi vicdanınıza koyun herkes başarısını kutlamak ister, bu olay Gs nin başına gelseydi kulübümüz aynı açıklamayı yapacaktı eminim. Tebrik ediyorum ve teşekkür ederim kulübüme. Umarım ceza ertelenir de Fb li arkadaşlar doya doya kutlarlar

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lütfen bu konuya Gs li arkadaşlarımız yanlış ithamlarda bulunmasın. Ben de sabah Fb li bir iş arkadaşımla sohbet ederken söylemiştim aslında 1 hafta ertelense de olabilecek şampiyonluk kutlamaları yapılsa diye. Elinizi vicdanınıza koyun herkes başarısını kutlamak ister, bu olay Gs nin başına gelseydi kulübümüz aynı açıklamayı yapacaktı eminim. Tebrik ediyorum ve teşekkür ederim kulübüme. Umarım ceza ertelenir de Fb li arkadaşlar doya doya kutlarlar

Geçen sene kadıköy'de kupa var demirören var maç bitince kupa seramonisi yapıldı mı hayır böyle iki yüzlülük olmaz stat içinde ışıklar kapandı kupa fırlatıldı

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu tür açıklama yapmadan önce rakip takımı da düşünmek gerekiyor. Adamlar şampiyonluk kutlaması yapsın diye Rize nin suçu ne herkes şimdiden mağlup ilan etmiş takımı. Sanki 2 hafta sonra kutlasın hem garanti olur, hazırlıklar yapılır ve daha coşkulu kutlarlar. Gereksiz hareketler bunlar. Sadece göz boyamaya yönelik şeyler. Biz eskiden böyle şeylere yalakalık yapmak derdik aynen öyle olmuş.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=375229]ios[/MENTION]

Al benden de o kadar. Cabuk unutmuslar o günleri.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ayni aciklamalari Galatasaray icinde yapsalardi ya. Isiklar kapandi kimseden ses cikmadi. Besiktas kalkmis centilmenlik gösterisi yapiyor͵ Fenerde alkisliyor. Vay babam vay. Yemiyoruz be gülüm artik böyle seyleri.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Köklü Ikı Camıya Adına GüzeL Hareketler. Bırılerıne Umarım Örnek Olur ve Kalıcı Olması Dileği İle.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Tekrar soruyorum bu gün centilmenlik, dostluk havarisi geçinenlere. Fenerbahçe'nin maçı Rize ile değil de bu gün bu çağrıyı yapan Beşiktaş ile olsaydı Beşiktaş aynı çağrıyı yaparmıydı?

Evet hepinizin ağzında aynı söz...

"İmkansız"

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Bir arkadaş Rize'nin durumundan bahsetmiş.Sanki Rizenin elinden maçı zorla alıyoruz.Top ortada yapabiliyorsa alsın 3 puanı kutlama falan yaptırmasın.Birde geçmişten bir kaç örnek vermek isterim.2011-2012 sezonunda Fatih Terim hakeme yaptığı hareketten 3 maç ceza aldı.Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var.Şampiyonluk yolunda çok önemli maç.TFF'ye başvuru yapılıyor Terim'in cezası gelecek sezona erteleniyor.Terim açıklamasında."Olmam gereken yerde olacağım, kulübe bizim yerimiz. Bu konuda sağduyulu davrandılar. Zaten ben cezamı çektim. Erteleme talep ettik, indirim değil. Sadece erteleme talep ediyorsunuz. Onlar da sağduyulu davrandılar. Doğru bir karar olarak değerlendiriyorum." diyor.Şimdi buna benzer bir durum var ortada.Gene az maç kalmış Fenerbahçe şampiyonluk yolunda seyircisiz oynama cezası alıyor.Bu ceza ne erteleniyor, ne de kaldırılıyor.Şimdi Fenerbahçe taraftarı çıksa dese ki Olmamız gereken yerde olacağız dese ne yapacağız?Ve ya bizde yarım kilo sağduyu istiyoruz dese ne olacak?Bu gün Rize'yi düşünenler o zaman şampiyonluk şansı bulunan Fenerbahçe'yi bir gram düşünmüşler mi?

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Geçen sene kadıköy'de kupa var demirören var maç bitince kupa seramonisi yapıldı mı hayır böyle iki yüzlülük olmaz stat içinde ışıklar kapandı kupa fırlatıldı

Biryerlerden başlamamız lazım ;) o da çok üzücü bir durumdu play off saçmalığı gibi. herkes elini taşın altına koyması lazım eğer birşeylerin düzelmesini istiyorsak !

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ne diyelim bu davranışlar böyle devam etsin.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir Beşiktaş'lı olarak gerçekten çok güzel bir açıklama. Ki zaten oluruda budur şampiyonluk maçına çıkan takıma biraz tolerans gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kararın ertelenmesi gerekir.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
METE DÜREN: VERİLEN KARAR DEĞİŞTİRİLEMEZ

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren ise Beşiktaş’ın açıklaması hakkında şunları söyledi: “Beşiktaş'ın yaptığı açıklamayı Fair Play çerçevesinde olumlu buluyorum. Türk futbolseverlerinin fair play çerçevesinde dostça mesaj vermeleri çok mutlu etti. Fakat şu bilinmelidir ki; kurumların ve kuralların verdiği kararlar her zaman geçerlidir. Bu konuda kurumların verdiği kararlar geçerliliğini sürdürmektedir. TFF olarak kesinlikle bu kurumların verdiği kararları değiştirmeyeceğiz. Şu anda böyle bir karar almamız mümkün değil.

Hürriyet

Fenerbahçe çağrısı Çarşı'yı kızdırdı

Siyah-beyazlı kulüp, Pazar akşamı Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçta büyük ihtimalle şampiyonluğunu ilan edecek olan Fenerbahçe 'ye verilen seyircisiz oynama cezasının kaldırılması çağrısında bulundu. Fenerbahçe cephesinde memnuniyetle karşılanan bu açıklama, Beşiktaş taraftarlarını ise oldukça kızdırdı.

Çarşı grubunun yaptığı açıklamada, "Beşiktaş taraftarına göstermediğiniz hassasiyet, hakkaniyete olan inancınızı yalanlar. Size fener riyası, bize Beşiktaş Rüyası yakışır" ifadeleri kullanıldı.

fft16_mf2132754.Jpeg

KAYNAK

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Sormak istiyorum.Kurumların ve kuralların verdiği kararlar her zaman geçerliyse ve kurumların verdiği kararlar değiştirilmiyor ise 2011 sezonunda Fatih Terim'in cezasını neden ve nasıl ertelediniz?Kırmızı karttan 2 maç ceza alan Gökhan Zan'ın cezasını 1 yıl süreyle ne amaçla ve nasıl ertelediniz?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sormak istiyorum.Kurumların ve kuralların verdiği kararlar her zaman geçerliyse ve kurumların verdiği kararlar değiştirilmiyor ise 2011 sezonunda Fatih Terim'in cezasını neden ve nasıl ertelediniz?Kırmızı karttan 2 maç ceza alan Gökhan Zan'ın cezasını 1 yıl süreyle ne amaçla ve nasıl ertelediniz?
o zamanlar Gökhan Zan çok önemliydi ve onun oynadığı pozisyonda başka futbolcu yoktu, bizim federasyonumuz, her zaman bizi destekleyen federasyon nasıl olduysa bir anda belkide tarihte görülmemiş bir şekilde kırmızı kartı affetti Galatasarayımıza kolaylık sağladı.
o sezon Fatih Terim'in ertelenen cezalarını, Galatasaraylı yöneticilerin aldıkları cezaları hemen erteleyenlerden hiç bahsedilmiyor. hatta Fenerbahçe maçların hangi günler oynanacağına itiraz ettiğinde federasyon başkanı çıkıp da utanmadan lig tv faktöründen dolayı yorgun takımın maçını cumartesiye verdik demekten bile çekinmedi.

bu sezonki hakem saçmalıklarından bahsetmiyorum bile.
bunları görmeyenler bir anda sağa sola saldırmaya başlamış.

Konumuza dönecek olursak: Sadece sevindiğimiz için aldığımız bu haksız cezada güçlülere rağmen haklının yanında olduklarından dolayı Beşiktaş yönetimini can-ı gönülden kutluyorum.